سخنگوی وزارت بهداشت هم خواستار اجرای محدودیت‌های شدیدتر شد/لاری: وضعیت تهران خوب نیست

سخنگوی وزارت بهداشت هم خواستار اجرای محدودیت‌های شدیدتر شد/لاری: وضعیت تهران خوب نیست

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این‌‌که وضعیت تهران اصلاً خوب نیست، گفت: آمار قطعی فوتی‌‌های کرونا در تهران [روزانه] بین ۴۰ تا ۵۵ نفر است. باید در عرض دو تا سه هفته محدودیت‌‌های شدیدی اعمال کنیم.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه شرایط فعلی، مانند شرایط جنگی و حاد است، گفت: باید در عرض دو تا سه هفته محدودیت‌‌های شدیدی اعمال کنیم؛ دورکاری، کاهش تعداد کارکنان و لغو جلسه‌‌های غیرضروری در وزارتخانه‌‌ها و ادارات دولتی باید صورت بگیرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی افزود: وضعیت تهران اصلا خوب نیست؛ یک‌سری آمار فوت قطعی داریم که تست‌‌های مولکولی‌‌شان مثبت می‌‌شود و یکسری بیمار محتمل داریم که سی‌‌تی‌‌اسکن‌‌ آن‌‌ها مثبت می‌‌شود و یک دسته از افراد نیز داریم که علائم بالینی کرونا را دارند و مشکوک به کرونا هستند؛ یعنی یک آمار کل و یک آمار قطعی داریم؛ آمار قطعی فوتی‌‌های کرونا در تهران [روزانه] بین 40 تا 55 نفر است.

لاری با بیان این‌‌که آمار کرونا تکان‌‌دهنده است، گفت: این آمار حاصل رفتارهای اجتماعی و سیاستگذاری مسئولین است و با توجه به این‌‌که آمار بستری‌‌های ما در این مدت بالا بوده است قطعا در هفته‌‌های آینده نیز آمار فوتی ما بالا خواهد بود.

وی ادامه داد: تعداد زیادی از مردم به پروتکل‌‌ها عمل کردند ولی برای کسانی که رعایت نمی‌‌کنند باید قانون اعملا شود اما روند این جریانات بسیار کند است و چند هفته است که ما بحث جریمه‌‌ها را داریم اما برنامه عملیاتی خوبی برای آن تدوین نشده است.

لاری تصریح کرد: اولین مرحله در کنترل بیماری کرونا، پیشگیری است و اگرچه همکاران ما تمام تلاش‌‌ خود را می‌‌کنند و از آخرین روش‌‌های درمانی در دنیا در ایران نیز استفاده می‌‌شود اما وقتی تراکم بیماران زیاد شود مراقبت سخت خواهد شد. ما باید تست‌‌هایمان را افزایش بدهیم و در ستاد ملی مقابله با کرونا این مسئله مطرح شده است؛ غربالگری‌‌ها باید به صورت هدف‌‌دار انجام شود و وقتی افراد تست‌‌شان مثبت می‌‌شود باید برای ایزوله شدن آن‌‌ها ضمانتی داشته باشیم. اگر قرار است بازگشایی‌‌ها به این صورت انجام شود پروتکل‌‌ها باید سختگیرانه‌‌تر اجرا شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به علت وضع نشدن محدودیت‌‌های جدی توضیح داد: مسئولیت این امر با ستاد ملی کروناست؛ وزارت بهداشت، عضوی از ستاد ملی مقابله با کروناست و این محدودیت‌‌ها را گوشزد می‌‌کند؛ هنوز هم دیر نشده است و اگر همه دستگاه‌‌ها خودشان را موظف بدانند که شرایط جدیدکرونایی تعریف بکنند و مردم عزم جدی و مسئولیت پذیری اجتماعی داشته باشند قطعاً در آینده می‌‌توانیم این بیماری را کنترل کنیم.

وی افزود: الان فقط با ماسک زدن نمی‌‌توانیم این مسئله را کنترل کنیم بلکه باید ترددها را نیز کاهش دهیم و بی‌‌هدف از منزل خارج نشویم. قرار شده تست‌‌هایی با سرعت بالاتر بیاید؛ ما با 7500 نیرو بر رعایت پروتکل‌‌ها نظارت می‌‌کنیم اما این تعدادنیرو برای کشور کافی نیست و همه باید کمک کنند تا انتقال بیماری کاهش پیدا کند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌‌که برنامه وزارت بهداشت برای تعطیلات پیش رو چیست، تصریح کرد: وزارت بهداشت مرتباً درخواست محدودیت در تعطیلی‌‌ها را از ستاد ملی مقابله با کرونا دارد و خواسته ما این است که دورکاری اعمال شود؛ درباره سفرها نیز در تعطیلات گذشته طوری این محدودیت‌‌ها اعلام شد که عملاً انگار به مردم گفته شد تا 12 شب می‌توانید به میزان چهار روز به سفر بروید.

وی ادامه داد: هماهنگی بین دستگاهی باید افزایش یابد و نیروی انتظامی و وزارت کشور باید این سفرها را کنترل کنند؛ اگر یک خودرو عبور کند و مردم احساس کنند محدودیت‌‌های گفته شده ضمانت اجرایی ندارد ترغیب به سفرکردن می‌‌شوند. باید اعمال محدودیت‌‌ها به مدت طولانی‌‌تری باشد و حداقل این منع تردد یک هفته باشد و زمان محدودیت‌‌ها افزایش یابد.

سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر کشف داروی کرونا توسط برخی افراد، خاطرنشان کرد: ما هیچ داروی قطعی برای درمان کرونا نداریم و داروی مورد ادعای ایشان نیز یک قطره است که احتمالاً ضد احتقان است و برای سرفه استفاده می‌‌شود.

وی درباره کمبود انسولین تصریح کرد: مشکلی در زمینه  انسولین نداریم؛ انسولین به دو شکل قلمی و ویالی است؛ مصرف انسولین قلمی برای بیماران راحت‌‌تر است و از خارج کشور وارد می‌‌شود و ارزبری بالایی دارد؛ ویال انسولین در کشور موجود است و بیماران می‌‌توانند فعلاً از ویال انسولین استفاده کنند؛ انسولین قلمی در حال تولید در داخل است و تلاش می‌‌کنیم هم واردات این دارو انجام و هم تولید داخلی آن بیشتر شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon