گشت و گذار در «هفت شهر شعر» با عبدالعلی دستغیب/ چگونه زبان فارسی با شعر احیا شد؟

گشت و گذار در «هفت شهر شعر» با عبدالعلی دستغیب/ چگونه زبان فارسی با شعر احیا شد؟

کتاب «هفت شهر شعر» که به تازگی روانه کتابفروشی‌ها شده است، تلاش دارد به نقش شعر در احیای زبان فارسی و تأثیر آن بر ایرانیان بپردازد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «هفت شهر شعر» از جمله تازه‌های کتاب و ادبیات است که روانه کتابفروشی‌ها شده است. این اثر که به کوشش صمد مهمان‌دوست گردآوری و تدوین شده، گفت‌وشنودی است با عبدالعلی دستغیب، منتقد و پژوهشگر نام‌آشنا، درباره شاعرانگی ایرانیان و شعر معاصر فارسی.

کتاب که اخیراً در دسترس علاقه‌مندان به شعر و ادبیات کلاسیک قرار گرفته، در دو جلد تدوین شده است. سخن ابتدا با چرایی علاقه ایرانی‌ها به شعر آغاز می‌شود. اینکه ایرانیان چگونه پس از اسلام با شعر زبان فارسی را نجات دادند و به آن حیات دوباره بخشیدند، اولین پرسشی است که کتاب با آن آغاز می‌شود.

ساختار «هفت شهر شعر» بر پرسش و پاسخ مبتنی است. دستغیب در این اثر با نگاهی ریشه‌ای به موضوع شعر و ادبیات در تاریخ ایران می‌پردازد و پژوهش‌های معاصر در این زمینه را نیز ارزیابی می‌کند. بخش دیگر کتاب نیز به آرای این منتقد درباره هفت شاعر نام‌آشنا و تأثیرگذار ایرانی اختصاص دارد: فردوسی و خیام، نظامی و مولوی، سعدی و حافظ و هفتمین شاعر نیز عبید زاکانی است که به دلیل جسارت و توانایی‌اش در حوزه طنز در این کتاب به او نیز پرداخته شده است.

زبان فارسی , کتابفروشی‌ها , کتاب و ادبیات , شعر , ادبیات طنز , ادبیات کلاسیک ,

نویسنده در مقدمه این اثر درباره چرایی تدوین این کتاب چنین توضیح می‌دهد: انگیزه فراهم آمدن این اثر، جلساتی بود که در منزل استاد دستغیب پای صحبت ایشان می‌نشستیم و با علاقه و دانشی که در این زمینه داشتند، در روشن کردن نکات بغرنج مربوط به شعر و ادبیات و جنبه‌های پونتیک متن، تلاشی ثمربخش می‌کردند، به گونه‌ای که گاه به واسطه جذابیت موضوع سراپا گوش می‌شدیم و گوش جان به سخن استادان بزرگ ادب ایران‌زمین که از زبان ایشان جاری می‌شد، می‌سپردیم.

شبی در ذهنم این اندیشه جرقه زد که دریغ است این همه مطالب بکر و جذاب و این جادوگری کلام که فردوسی و حافظ و سعدی و ... ادبیات سرزمین ما را در جهان ممتاز می‌کند، به نحوی یادداشت و حفظ نکنم. این اندیشه را با استاد در میان نهادم و با روی خوش پذیرفت و راهکاری ارائه داد که از سویی سبب شد سخن شکل شایسته و مناسبی به خود بگیرد و از سوی دیگر، تلاش بر اکتشاف زیبایی‌ها و هماهنگی‌های درون متن باشد. ...

نتیجه تلاش ما کتاب «هفت شهر شعر» است در دو جلد، که هر جلد آن دو فصل و چندین بخش دارد. فصل نخست از جلد اول موشکافی‌ها و تحلیل‌هایی است از ادبیات و شعر به طور کلی- که درباره علل و عوامل دلبستگی ایرانیان به شعر گفت‌وگوی نقادانه و جدید صورت گرفته است. فصل دوم نگاهی نقادانه و مدرن بر کارنامه ادبی هنری هفت شاعر کلاسیک زبان فارسی است؛ شاعرانی که از دیرباز نزد مردم عزیز و گرامی بوده‌اند و به حق می‌توان آنان را شاعران ملی نام نهاد.

انتشارات کتاب سرزمین «هفت شهر شعر» را در 300 نسخه در دسترس علاقه‌مندان به ادبیات و شعر قرار داده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران