آسیب‌هاى روحى زنان در دوران کرونا/ اقدامات موثر براى مدیریت استرس و خشم در خانواده

آسیب‌هاى روحى زنان در دوران کرونا/ اقدامات موثر براى مدیریت استرس و خشم در خانواده

گروه استان‌ها-در مدت شیوع کرونا از آسیب‌هایى که بر اصناف و اقشار مختلف وارد شده، صحبت‌هاى فراوانى شده است اما شاید به آسیب‌هاى جسمى و روانى که در این مدت به زنان وارد شده، کمتر توجهى شده باشد.

به گزارش خبرگزارى تسنیم از بندرعباس، در مدت شیوع کرونا از آسیب‌هایى که بر اصناف و اقشار مختلف وارد شده، صحبت‌هاى فراوانى شده است اما شاید به آسیب‌هاى جسمى و روانى که در این مدت به زنان وارد شده، کمتر توجهى شده باشد.

هفته سلامت بانوان در سال جارى بهانه‌اى شد تا توجه بیشترى به زنان و نقش آنها در مهار و کنترل بیمارى، افزایش مسئولیت‌هاى آنان در این دوره و همچنین آسیب‌های جدى وارد شده به سلامت جسمى، روحى و اجتماعى آنها، شود.

آسیب‌هاى روحى زنان در دوران کرونا

در این رابطه مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: در دوران بحران کرونا احساس ناراحتی، اضطراب، سردرگمی، ترس یا عصبانیت عادی است، چرا که محدودیت‌های اجتماعى که به دلیل شیوع ویروس کرونا اعمال شده‌اند، فشار بر زنان را بیشتر کرده است.

نسرین لطفى افزود: در این دوران نه تنها خشونت خانگی، بلکه انتظار مردها از زنان نیز مشکل ساز شده است، خشونت خانگی در دوران کرونا یک آسیب اجتماعی است که علاوه بر آسیب جسمی، منجر به آسیب‌های روانی فرد و سایر اعضای خانواده می‌شود که با افزایش عوامل استرس زا نقش مهمی در این میان ایفا می‌کند.

عوامل موثر در ایجاد استرس و آسیب‌هاى روحى در خانواده در زمان شیوع بیماری کرونا

لطفى در این خصوص بیان کرد: دغدغه رعایت موارد بهداشتی از جمله نظافت و ضد عفونی کردن توسط زنان، نداشتن اطلاعات کافی در مورد شیوع بیماری کرونا، اختلاف زوج‌ها در وظایف بچه داری و فرزند پروری و انجام کارهاى مربوط به آنان، از عوامل موثر در ایجاد استرس و خشونت در خانواده است.

مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم، ادامه داد: از دیگر عوامل موثر می‌توان به تغییراتی مثل از دست دادن شغل، تضعیف منابع مالی و محدودیت روابط خانوادگی و اجتماعی، اشاره کرد.

وی گفت: وجود نگرانى‌هایى در مورد سلامت اعضاى خانواده به ویژه کودکان، بار اصلى خودمراقبتى جهت پیشگیرى و همچنین مراقبت از اعضاى خانواده که بیمار شده‌اند، از موارد موثر دیگر در بروز آسیب‌هاى روحى و ایجاد استرس در زنان است. 

لطفی ادامه داد: همچنین شیوع ویروس کرونا و ایجاد شرایط قرنطینه و ماندن در خانه وظایف سنگینی را برعهده بانوان گذاشته و بار اصلی کارها بر دوش آنها است، تعطیلى مدارس هم باعث شده این فشار بر زنان چند برابر شود چرا که فرزندان آنها در تمام مدت خانه هستند و آموزش و کنترل آنان به ویژه در دوره ابتدایى، بر عهده زنان است.

براى کنترل و پیشگیرى از بروز استرس و آسیب‌هاى روحى در خانواده چه کنیم؟

لطفى در این خصوص تصریح کرد: رعایت نکاتى از قبیل توجه به حریم شخصی، گفت و گوی اعضای خانواده با یکدیگر درباره بحران کرونا، پرهیز از بحث و جدل در خانه و تبدیل آن به گفت و گو، براى پیشگیرى از ایجاد شرایط استرس زا در خانواده لازم است.

مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم، اضافه کرد: پذیرش محدودیت رفت و آمد‌ها در شرایط بحرانی کرونا و پرهیز از برچسب زدن به یکدیگر در خانواده از جمله دیگر موارد مهم در کنترل بروز خشونت و استرس در خانواده است.

اقدامات موثر جهت مدیریت استرس و خشم ناشی از شرایط به وجود آمده در این دوران

لطفى در این باره اظهار کرد: بانوان باید در جهت ایجاد جو سالم، محبت آمیز و صمیمانه بین اعضای خانواده تلاش کنند و میزان مشارکت و همکاری در خانه را افزایش دهند، زنان همچنین باید سرمایه روانشناختی خود را که شامل امیدواری، خوش‌بینی، تاب آوری و خودکارآمدی است را ارتقا ببخشند.

وى ادامه داد: برنامه ریزی منظم برای دوران قرنطینه از جمله برنامه غذایی مناسب، خواب و استراحت کافی، ادامه ارتباط با دوستان از طریق شبکه‌های پیام رسان و حفظ حمایت عاطفی در درون و بیرون از خانواده، الزامى است.

لطفى تاکید کرد: افراد خانواده به‌ویژه زنان باید درارتباط با شیوع بیماری کرونا سعى کنند از گوش دادن به حدس و گمان‌ها بپرهیزند و در جست و جوی منابع موثق باشند چرا که شایعات، اضطراب را افزایش می‌دهد همچنین زنان میتوانند اطلاعات علمى و مرتبط را از منابع معتبر جمع آوری کنند تا اقدامات مراقبتی مناسب را انجام دهند.

مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم، خاطرنشان کرد: همچنین باید افراد خانواده زمان کمتری را صرف پرداختن به رسانه‌هایی کنند که موجب ناراحتی آنان می‌شود، در نهایت اگر هر کدام از اعضاى خانواده احساس سر درگمی می‌کنند، می‌توانند با یک مشاور صحبت کنند.

به گزارش تسنیم، زنان علاوه بر وظایف متعدد و مهم در محیط خانه و خانواده، در اجتماع به‌ویژه در محیط بهداشت و درمان نیز وظایف سنگینى را بر عهده دارند.

از این رو، رعایت خود مراقبتى، انجام غربالگرى‌هاى لازم، کسب مهارت‌هاى زندگى، داشتن تغذیه سالم و فعالیت بدنى براى سلامت جسمى و روحى زنان و کاهش استرس و آسیب‌هاى روانى هم به خود زنان و هم به سایر اعضاى خانواده، ضرورى است.

در مجموع زنان برای پشت سر گذاشتن این دوره سخت زندگی و به حداقل رساندن آسیب‌های روحى و جسمى، نیازمند آگاهی، توجه و حمایت همه جانبه در محیط خانواده و جامعه هستند.

گزارش از سمانه جیشی

انتهای پیام/868/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon