رژیم اسرائیل|از افزایش آمار بیماران روانی در ارتش صهیونیستی تا نگرانی از پیامدهای عادیسازی
هر چند نخست وزیر و دیگر مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی از فواید و منافع فراوان حاصل از عادی سازی روابط با رژیمهای سازشکار عرب سخن گفتهاند، اما برخی تحلیلگران نگرانیهایی درباره پیامدهای عادیسازی مطرح کردهاند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، یک نویسنده صهیونیست از نگرانی هایی در تل آویو خبر داده مبنی بر اینکه توافقات عادی سازی روابط با کشورهای عربی ممکن است به مسابقه تسلیحاتی منجر شود که می تواند سلاحهای پیشرفته آمریکایی را به منطقه ای سرازیر کند که مجهز به سلاح و آبستن حوادث مختلف است.
ژاکوب ماگید در گزارشی که پایگاه خبری زمان رژیم صهیونیستی منتشر کرده است، آورده است پیش بینی آمریکایی این است که توافقات عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای امارات و بحرین تاثیر دومینووار بر صلح منطقه ای می گذارد، زیرا 9 کشور عربی دیگر توافقات عادی سازی روابط را با اسرائیل امضا خواهند کرد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی افزود پس از گذشت چند روز توافق با امارات، گزارش ها نشان می دهد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به ایالات متحده آمریکا برای فروش جنگنده های پیشرفته اف 35 به امارات چراغ سبز نشان داد، هر چند نتانیاهو این مسئله را تکذیب کرده، ولی مسئولان بلندپایه آمریکایی مدعی شدند که توافقات عادی سازی روابط، امارات را در وضعیت بهتری برای خرید این جنگنده ها قرار می دهد و ترامپ رئیس جمهور آمریکا هم اعلام کرد که مشکلی در زمینه فروش این هواپیماها به ابوظبی ندارد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
ماگید افزود امارات تنها طرفی که به بهره برداری از مسئله عادی سازی روابط با بهبود زرادخانه تسلیحاتی خود اهتمام دارد، نیست، و بحرین هم تمایل به خرید فناوری های نظامی پیشرفته از ایالات متحده آمریکا در پی امضای توافقنامه عادی سازی روابط با اسرائیل دارد، قطر هم خواستار خرید تسلیحات آمریکایی شده است.
وی ادامه داد وجود آسمان شلوغ در منطقه باعث نارضایتی و نگرانی کاخ سفید نمی شود، هر چند شمار فزاینده ای از اعضای کنگره آمریکا از فروش جنگنده های اف 35 به همسایگان اسرائیل(رژیم صهیونیستی) ابراز نگرانی کرده اند، زیرا این مسئله به جایگاه و ویژگی نظامی اش در منطقه زیان وارد می کند و آنها نمی دانند در آینده چه حوادثی رخ خواهد داد که این وضع به منافع راهبردی اسرائیل و امنیت آن زیان وارد خواهد کرد.
ماگید در ادامه نوشت اگر اسرائیل تنها دولتی در خاورمیانه است که جنگنده های اف 35 دارد، فروش آن به طرف های دیگر برتری نظامی اش را از بین می برد.
وی افزود تضمین برتری نظامی اسرائیل مسئله ای نیست که به سیاست آمریکا مربوط باشد، ولی این مسئله در قانونی از سال 2008 تثبیت شده است زمانی که کنگره آمریکا قطعنامه 7177 را تصویب کرد که فروش سلاح از سوی واشنگتن به هر کشوری در منطقه را در صورتی که تاثیر منفی بر برتری نظامی اسرائیل بگذارد، ممنوع کرده است. بانیان پیش نویس قانون مجلس نمایندگان آمریکا تلاش می کنند بندی را اضافه کنند که از رئیس جمهور آمریکا بخواهد پیش از دست زدن به عقد قراردادهای تسلیحاتی با کشورهای خاورمیانه در صورتی که احتمال آسیب زدن به برتری کیفی اسرائیل وجود داشته باشد، با تل آویو در این زمینه مشورت کند.
تحلیلگر صهیونیست در ادامه آورده است ملاحظاتی که در کنگره وجود دارد، تنها مربوط به ضرورت حفظ برتری نظامی اسرائیل نمی شود، بلکه نگرانی هایی در آمریکا از احتمال دستیابی روسیه و چین به فناوری آمریکایی از همان لحظه ای که وارد امارات شود، وجود دارد در سایه انتقال غیر قانونی بخشی از سلاح ها از امارات به شبه نظامیانش در یمن که در ارتکاب جنایات جنگی در این کشور مورد استفاده قرار گرفته است.
وی به نقل از یک عضو ارشد دموکرات در کنگره آورده است قراردادهای تسلیحاتی نباید به موازنه قوا در خاورمیانه خللی وارد کند و مادامی که ارتش های جهان عرب برای شکست در برابر اسرائیل تاسیس شده است،باید این معیار را حفظ کرد.
این تحلیلگر فاش کرد راه حلی پیدا شده که نگرانی های کنگره آمریکا و اسرائیل را آرام می کند و جبران آن با ارائه بسته بزرگی از سلاح های ویژه به اسرائیل ممکن می شود، چند ساعت پیش از امضای توافقات عادی سازی روابط با امارات و بحرین، نتانیاهو از ترامپ خواست با قرارداد فروش تسلیحات به ارزش هشت میلیارد دلار به اسرائیل موافقت کند که شامل جنگنده های اف 35 و هواپیماهای بوئینگ V-22 و تسلیحات دیگری که به شکل گسترده ای دامنه حملات اسرائیلی را گسترش خواهد داد.
از سوی دیگر «لارا فریدمن» رئیس موسسه به اصطلاح صلح خاورمیانه گفته است کنگره آمریکا، به طور جدی از حفظ ویژگی برتری نظامی کیفی و بالای اسرائیل حمایت می کند حتی کسانی که از سیاستهایش انتقاد می کنند هم از این ویژگی حمایت می کنند، زیرا تفکر رایج این است که اسرائیل در شرایط سختی زندگی می کند و به این نوع سلاح که دیگران ندارند، نیاز دارد و این فکر در واشنگتن ریشه دوانده است و هنگامی که اعضای کنگره، ناگهان این عبارت را از کاخ سفید بشنوند که جای هیچ گونه نگرانی نیست، آنها ناراحت می شوند.
وی افزود دادن سلاحهای پیشرفته بیشتر به اسرائیل نگرانی بخشهای مشخصی در کنگره را به دنبال خواهد داشت که این مسئله ممکن است مانع اجرای قراردادهای تسلیحاتی بزرگ از سوی کاخ سفید به موجب قانون نظارت بر صادرات سلاح شود، با این حال، دولت ترامپ می تواند برای عبور از محدودیتهای قانونگذاری حالت فوق العاده اعلام کند، همانطور که سال گذشته برای تسریع در قراردادهای فروش تسلیحات به عربستان سعودی به ارزش میلیاردها دلار دست به چنین کاری زد، تمام این اقدامات هر چند به نفع صنایع نظامی آمریکاست، ولی قطعا به مسابقه و رقابت تسلیحاتی منجر خواهد شد.
افزایش آمار بیماران روانی در ارتش رژیم صهیونیستی
خبر دیگر از مشکلات جامعه صهیونیستی، افزایش روزافزون آمار بیماران روانی در ارتش رژیم صهیونیستی است که سبب نگرانی اشغالگران شده است. عمیر بوخبوط در گزارشی در پایگاه خبری والاه نوشته است تعداد نظامیان اسرائیلی که برای دستیابی به کمکهای روانی در هفته های اخیر به سبب شیوع ویروس کرونا تلاش می کنند، به شکل فزاینده ای افزایش یافته است از جمله افسرانی که زیر فشار روانی از هم فروپاشیده اند و نگرانی در آنها به سبب ابهامات و عدم ارتباط مستمر با خانواده هایشان در طول دوران قرنطینه اجباری افزایش یافته است.
بوخبوط افزود منابع پزشکی در ارتش اسرائیل فاش کرده اند که تعداد نظامیانی که خواستار کمکهایی در زمینه روانی شده اند از زمان آغاز قرنطینه سراسری به سبب شیوع کرونا به شکل فزاینده ای افزایش یافته است و افزایش این آمار به سبب حالت تشنج و نگرانی است که نظامیان در آن به سر می برند، زیرا به سبب شیوع ویروس کرونا در ارتش و جامعه اسرائیل احساس اطمینان ندارند.
وی در ادامه گفت تشنج روانی همچنین بر فرماندهی نظامی ارتش اسرائیل و پایگاه های آموزشی آن تاثیر گذاشته است، در یکی از این موارد، یک نظامی از اینکه به وی اجازه دستیابی به درمان پزشکی داده نشده اعتراض کرده است و در مورد دیگر فرمانده یک گردان نظامی در برابر فرماندهان دیگر به سبب شلوغی به گریه افتاده است، چنین مواردی به فرماندهی ارتش منتقل شده است.
یک منبع نظامی بلندپایه گفته است نگرانی ها در میان نظامیان در حال افزایش است به ویژه وقتی با بی ثباتی در زمانهای رسیدن نظامیان به پایگاه های نظامی شان و خروج از این اماکن باشیم ، در نتیجه تغییرات مکرری در جدول برنامه های روزانه آنها رخ می دهد که این مسئله شدت فشار روانی را افزایش می دهد، همچنانکه عدم ارتباط مستمر با منازل و خانواده هایشان و طولانی بودن دوران اقامت در پایگاه های نظامی، سبب افزایش تشنج و اضطراب و خشم می شود.
وی افزود سخنگوی ارتش اسرائیل افزایش آمار نظامیان مبتلا به بیماری روانی را به ویژه پس از شیوع کرونا تکذیب نکرده است.
وی فاش کرد نظامیانی از تیپ پیاده ارتش و پایگاه های آموزش زمینی و مهندسی بین چهار هفته تا 40 روز در پایگاه های خود باقی مانده اند تا فرماندهان آنها را برای گذراندن تعطیلات پاپان هفته در منازل آزاد کنند.
این تحلیلگر به افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرد و افزود ادامه فعالیت و آموزش نظامیان در سایه شیوع کرونا سیاستی است که ارتش اسرائیل اجرا می کند و همچنان به آموزش نظامیانش در سایه شیوع این ویروس ادامه می دهد.
یکی از نظامیانی که در یک پایگاه نظامی خدمت می کند، گفته است نظامیانی که پس از پایان تعطیلات درمنازل خود به یگان خود بازگشته اند، متوجه شده اند که تجهیزات نظامی شان به سرقت رفته است و برخی از آنها به خاطر سهل انگاری و عدم حفظ تجهیزاتشان محاکمه شده اند.
انتهای پیام/