همدان|فرجام "میز خدمت" به کجا رسید؟

همدان|فرجام "میز خدمت" به کجا رسید؟

گروه استان‌ها- دولت دوازدهم در ادامه سیاست‌های خود در دور یازدهم، طرحی را با عنوان "میز خدمت" در دستگاه‌های اجرایی مطرح و اجرا کرد اما اکنون فرجام این طرح دقیقاً مشخص نیست و هنوز هم مراجعه کنندگان به ادارات در این بخش گلایه‌های فراوانی دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تویسرکان، بر اساس تاکید مسئولان بلند پایه کشوری و کارشناسان و صاحب نظران، طولانی بودن چرخه مراحل اداری برای مراجعه کنندگان به ادارات دولتی به یک معضل تبدیل شده و در این میان یکی از طرح‌ها برای روانکاری در این بخش طرحی با عنوان "میز خدمت " بود.

میز خدمت در واقع قرار بود با ارباب رجوع و مردم ارتباطی مستقیم و نزدیک بگیرد و آنها را در کمترین زمان ممکن برای طی مراحل اداری هدایت کند و در واقع با هدف کم کردن فاصله مسئولان با مردم طراحی و اجرا شد.

این در حالی است که به نظر می‌رسد این طرح گرچه در ابتدای اجرای خود موفقیت‌هایی را نیز به دنبال داشت و به بخشی از مراجعه کنندگان به ادارات دولتی کمک کرد اما اکنون تداوم اجرای این طرح کمرنگ شده و در دوران کرونا که می‌توانست در جلوگیری از مراجعات غیر ضروری جلوگیری کند در برخی ادارات به فراموشی سپرده شده است.

 

امام جمعه تویسرکان که همواره یکی از منتقدان برخی از دستگاه‌های اجرایی به سبب طولانی کردن چرخه رسیدگی به امور مردم بوده و هست در شورای اداری این شهرستان بار دیگر از این مشکل انتقاد کرد و اظهار داشت: برخی فکر می‌کنند اگر مردم را بیشتر بدوانند و بگویند" برو فردا بیا"، ارزش کار برای مردم بیشتر نمایان می‌شود و قدرت مدیریتی برخی کارمندان را نشان می‌دهد در حالی که این کار با قانون، شرع و اخلاق همخوانی ندارد.

حجت الاسلام مرتضی موحدی اعتقاد دارد که باید در چرخه امور اجرایی مردم در ادارات تا حد امکان و توان روانکاری صورت بگیرد و بدون دلیل‌های غیرضروری و سخت گیری‌های غیرقانونی به کار مردم رسیدگی شود.

وی تصریح کرده که متأسفانه برخی ادارات ارباب رجوع خود را مدام به فردا و فرداهای دیگر حواله می‌دهند وسبب نارضایتی بخشی از مردم می‌شوند در حالی که در نظام اسلامی نباید به بهانه‌های متعدد در مسیر کار مردم مانع غیر ضروری ایجاد کرد.

همچنین فرماندار تویسرکان در آخرین شورای اداری تویسرکان به صراحت اعلام کرده که نارضایتی ارباب رجوع از دستگاه‌های اجرایی را در بوق و کرنا می‌کند و رسانه‌ها را به آنجا می‌کشاند!

اینکه این سخن فرماندار تویسرکان چقدر جنبه حقیقی و یا نمایشی دارد به گذشت زمان نیاز دارد اما به نظر نمی‌رسد که چنین اظهاراتی صد در صد عملی شود چون در حقیقت امکان چنین کاری وجود ندارد.

در حالی که فرماندار تویسرکان و مسئولان میانی و بعضاً بالا دستی دولت سخن از جلب رضایت حداکثری مردم و ارتباط مستقیم می‌گویند، رئیس جمهور روحانی این روزها با دوری گزیدن از برخی جلسات مهم کشوری مانند جلسه سران سه قوا و حضور نیافتن در آئین معرفی وزرای پیشنهادی خود در مجلس شورای اسلامی و حمله تند به رئیس مجلس به خاطر حضور در میان کادر درمانی بیمارستان کرونایی‌ها، احتمال اینکه مردم به راحتی به وعده‌های دولتی‌ها اعتماد کنند را خیلی کمتر از گذشته کرده است.

در این میان و در بحث داغ لزوم تکریم ارباب رجوع و مردم در ادارات، شنیده‌هایی وجود دارد که حکایت از ابتلای تعداد قابل توجهی از مجموعه کارمندان ادارت در شهرستان تویسرکان دارند که با پنهان کاری برخی از آنها مواجه شده و در حقیقت بالاترین آسیب به مقوله مهم و اثر بخشی بنام تکریم ارباب رجوع و جلب رضایت حداکثری مردم است چون موجب شیوع هر چه گسترده تر ویروس خطرناک کرونا می‌شود.

بی انصافی است اگر تلاش بی شائبه و شبانه روزی برخی از مسئولان و کارکنان دولتی در دستگاه‌های مختلف اجرایی شهرستان تویسرکان را نادیده بگیریم و تنها به تبیین نقلط ضعف بپردازیم اما فرماندار تویسرکان در شورای اداری به این موضوع نیز اشاره کرد که بسیاری از مراجعه‌هایی که مردم به فرمانداری دارند غیر ضروری است و دلیلش نبود هدایتگری صحیح و پاسخگویی لازم از سوی برخی دسنتگاه‌های اجرایی است که مردم را به رفتن به فرمانداری حواله می‌دهند.

سوالی که اکنون در اذهان عمومی مردم شکل گرفته این است که فرجام طرح "میز خدمت" و مدیریت زمان و چرخه امور اجرایی در دستگاه‌های دولتی به کجا رسید و آیا این میز به یکباره غیب شد و یا هنوز وجود دارد و می توان با تمرکز و تجدید قوایی دوباره به کمک ارباب رجوع و مردم بیاید؟

انتهای پیام/749/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon