امضای تفاهمنامه پوشش بیمه قالیبافان
رئیس صندوق بیمه روستائیان و عشایر، گفت: از امروز قالیبافانی که تحت پوشش هیچ پوشش بیمهای نبودند، تحت پوشش بیمه صندوق اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قرار میگیرند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی شیرکانی در مراسم امضای تفاهمنامه صندوق بیمه اجتماعی با سازمان ملی فرش ایران، گفت: بیمه نوعی حق همگانی برای آحاد ملت است، در کشور بیمههای مختلفی داریم که اغلب آنها وابسته به شغل افراد هستند و تاکنون بیمهای که فرد خود کارفرمای خود باشد را نداشتیم، بنابراین صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به همین منظور و به منظور تحت پوشش قرار دادن افرادی که کارفرمایی ندارند تشکیل شد. در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر دولت به نوعی کارفرمای این افراد است.
وی با اشاره به اتفاقات و مباحث مطرح شده در روز روستا و عشایر گفت: با پیگیریهای وزارت کار، نهاد ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه پوشش بیمه محرومان و اقشار ضعیف جامعه در دستور کار قرار گرفت و از امروز فرش بافانی که هیچ پوشش بیمهای نداشتند تحت پوشش بیمه این صندوق قرار خواهند گرفت. توجه داشته باشید که بیمه این افراد در سال اول صد درد صد رایگان است.
رئیس صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر افزود: در این نوع بیمه، قالیبافان 3 خدمت اصلی مستمری در دوران بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی را دریافت خواهند کرد.
وی ادامه داد: پرداختی بیمه این صندوق به این صورت است که 5 درصد حق بیمه را خود فرد و 10 درصد را دولت پرداخت میکرد اما در این طرح به مدت یکسال 15 درصد حق بیمه روستائیان را دولت پرداخت خواهد کرد و هر سال یک درصد به مشارکت قالیبافان در پرداخت حق بیمه افزوده میشود تا به شرایط حد نصاب فعلی که 5 درصد بیمه شده و 10 درصد کارفرما است، برسیم
فرحناز رافع در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر بالغ بر 2 میلیون فعال مستمر و غیرمستمر در حوزه قالیبافی و حرف مرتبط در سراسر کشور فعال هستند که فقط حدود 200 هزار نفر از آنها تحت پوشش بیمهای هستند.
وی با اشاره به اینکه طبق آمار موجود بالغ بر یک میلیون و 100 هزار نفر فعال مستمر قالیبافی در کشور وجود دارد گفت: مهمترین برنامه حمایتی از جامعه قالیبافی، فرش بافی، جاجیم و گلیم بافی و همچنین حرف مرتبط، انجام حمایت بیمهای و ارائه خدمات مرتبط است.
رافع تاکید کرد: در تفاهم نامه امضا شده ارائه خدمات بیمه اجتماعی در خصوص بازنشستگی، پیری از کارافتادگی کلی و فوت مشمولین مورد توافق قرار گرفته است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: همه تلاش مرکز ملی فرش و وزارت صنعت، معدن و تجارت معطوف به این موضوع بوده که تعداد بیمهگذاران حوزه قالیبافی در کشور را افزایش دهد و در این راستا در حال رایزنی و پیگیری موارد مربوطه است.
رافع افزود: مرکز ملی فرش ایران، اقدامات اجرایی در خصوص شناسایی فعالانی که دارای شناسنامه و کد شناسه فعال در حوزه قالیبافی در سراسر کشور هستند، را عملیاتی نموده و اولویت با آن دسته از جاماندگان بیمهای بوده که تحت پوشش هیچگونه خدمات بیمهای در کشور نیستند.
انتهای پیام/