گزارش| بیمهری به فرهنگ و سنت صلح و سازش در کهگیلویه و بویراحمد / وقتی مدرنیته سنتهای جامعه عشایری را میبلعد
گروه استانها- با رفتن به سمت مدرنیته بسیاری از سنتهای جامعه عشایری و ایلی همچون فرهنگ صلح و سازش مورد بی مهری قرار گرفته و به باد فراموشی سپرده میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، هدف از ایجاد قوه قضاییه در هر جامعهای برای دفاع از حقوق عامه مردم و جلوگیری از ایجاد هرج و مرج است.
در نظام جمهوری اسلامی ایران قوای سهگانه، مجریه، مقننه و قضائیه به صورت تفکیکی زیر نظر ولایت فقیه اداره امور جامعه در بخشهای مختلف را در کنار سایر نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی بر عهده دارند.
قوه قضائیه متشکل از نهادهای گوناگون نظیر، دادسراها، دادگاهها، دیوان عالی کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، میباشد که هر کدام با وظایف و رسالتهای تعریف شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به انجام خدمت به مردم گام برمیدارند.
از جمله مهمترین وظایف تعریف شده در اصل 156 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای قوه قضاییه میتوان به رسیدگی و صدور حکم در مورد تظلمات، شکایات و تعدیات، گسترش عدل، احیای حقوق عامه، کشف و تعقیب جرم و مجازات و اصلاح مجرمان، اجرای حدود، گسترش آزادیهای مشروع، و نظارت بر حسن اجرای قوانین اشارهکرد.
از سیاستهای اساسی قوه قضاییه ترویج فرهنگ سازش و آشتی، کاهش آمار پروندههای ورودی به مراجع قضایی و به تبع آن کاهش اختلافات و آمار زندانیان است، در همین راستا قوه قضاییه در سال 1380 تاسیس نهادی تحت عنوان شوراهای حل اختلاف را پیشنهاد داد و یک سال بعد این نهاد با همکاری مردم، قضات و خیرین شروع به فعالیت نمود.
در استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به وجود طوایف متعدد و حاکم بودن فرهنگ سنتی_ عشیرهای بر زندگی مردم از دیر باز حل اختلافات فی مابین مردم بصورت محلی و کدخدامنشی مرسوم بودهاست.
حسن نگین تاجی رییس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: در راستای ترویج فرهنگ سازش، و در راستای کاهش آمار اختلافات در جامعه، دادگستری استان طرحی تحت عنوان سفیران صلح و همیاران شورا را به قوه قضاییه پیشنهاد دادهاست.
نگین تاجی در ادامه از اجرای موفق این طرح در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و افزود: کار گروه سفیران صلح و همیاران شورا، متشکل از معتمدین، متنفذین، قضات، وکلا، اساتید دانشگاهی، چهرههای شناخته شده سیاسی و اجتماعی در استان کهگیلویه و بویراحمد شروع به کار نمودهاست.
مدیر کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: به همت کارگروه سفیران صلح و همیاران شورا تاکنون قریب به 130 فقره پرونده در استان کهگیلویه و بویراحمد بین طرفین دعوا در زمینههای مختلف به صلح و سازش ختم شدهاست.
حسن نگین تاجی در ادامه از بسته شدن 6 فقره پرونده قتل و جلب رضایت اولیای دم خبر داد و افزود: 4 پرونده قتل دیگر نیز در دستور کار سفیران صلح قرار دارد که در تلاش هستیم که این پروندهها نیز ختم به خیر گردد.
وی عنوان کرد: هدف از اجرای طرح سفیران صلح و همیاران شورا پیشگیری از اختلافات بیشتر، کاهش ورود دستگاه قضایی و به تبع آن کاهش هزینهها و سرعت بخشیدن به رسیدگی قضایی دعاوی است.
انتهای پیام/541/ش