ملایی: اگر سیاستهایمان را تغییر ندهیم، ۲۰ سال سختی در پیش داریم/ همه باید مشارکت کنند تا شاهد ایران فعال باشیم
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی معتقد است که اگر تغییر نکنیم و سیاستهایمان را بازنگری نکنیم، یقینا ۲۰ سالی پر از درد و رنج در پیش خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، افشین ملایی در دومین مجمع شورای سیاستگذاری شهرهای فعال ایران اظهار داشت: اگر همه ما بدانیم که در 10 سال آینده یک سیل بسیار بزرگ که سابقه تکرار آن در کشور نبوده است اتفاق خواهد افتاد، دقیقا به سمتی خواهیم رفت که برای این سیل آماده باشیم. اگر این سیل به گونهای باشد که ظرفیت تمام سدهای ما را را پر کند و تمام مسیر آبراههای کشور را تحت تاثیر قرار دهد یقیناً اتفاقی خواهد افتاد که بیسابقه خواهد بود و رئیسجمهور و حاکمیت در صدد مدیریت پیشگیرانه این سیل برخواهد آمد که یک امر بسیار بدیهی است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی ادامه داد: آمار حوزه سلامت هم این پیام را به ما میدهد که در دو دهه آینده سیل بنیانبرافکن کمتحرکی به عنوان یک سیاهچاله تمام ظرفیتهای کشور را به چالش خواهد کشید. یعنی ما در حوزه نیروی کار با جمعیتی مواجه خواهیم شد که آمادگی جسمانی مطلوبی ندارند و قدرت تولید محدودی خواهند داشت. آمار سلامتی و شیوع کمتحرکی وقتی به 56 درصد میرسد هر انسان عاقلی احساس خطر میکند که چرا 56 درصد مردم دچار کمتحرکی هستند. بانوان ما که مادران، خواهران و دختران ما هستند رشد کمتحرکیشان به 64 درصد رسیده است و اگر نگاه مدیریتی را هم کنار بگذاریم برای خانواده خودمان باید کار کنیم کاری که تا زمان آن نگذشته است عواقب آن ملت را به چالش نکشد.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی افزود: یک روندی که آیندهنگاران بر کنترل آن تاکید دارند، بحث سالمندی است. هفته گذشته با حضور احمدی در شورای عالی سالمندان کشور بودیم. باید بگویم که سرعت پیر شدن کشور ما از سرعت پیر شدن همه کشورهای دنیا بیشتر است. اتفاقی که در 25 سال گذشته در سالمندی کشور ما به وجود آمده در کشورهای دیگر در طول 100 سال انجام خواهد شد. ما تغییرات جمعیتی داشتیم که کمکم عواقب آن نشان داده میشود.
ملایی خاطرنشان کرد: دهه گذشته همه درگیر بحث مسکن، آمورزش و ازدواج جوانان بودند. در دهه آینده بحث سالمندی مطرح است، نه سالمند توانمند بلکه سالمندی که با انواع بیماریهای که ناشی از کمتحرکی است کشور را به چالش خواهد کشید. شیوع کرونا نشان داد که ممکن است پدیدههایی به وجود بیاید که تمام مکانیزم ملی ما را به چالش بکشد. من به عنوان کسی که آیندهنگری را مطالعه میکنم به شدت احساس خطر میکنم اگر تغییر نکنیم و سیاستهایمان را بازنگری نکنیم یقینا 20 سال آینده 20 سالی پر از درد و رنج خواهد بود. وقتی دانشآموزان ما که باید چابکترین قشر ما باشد 22 درصد چاق میشوند، من از قول آقای دکتر نمکی شنیدم که در کشور ما 30 میلیون نفر فشار خون دارند. مگر میشود کشوری به سمتی برود که 30 میلیون فشار خونی داشته باشد.
وی در ادامه عنوان کرد: چطور باید این موضوع اصلاح شود؟ قطعا باید سیاستهای جدیدی داشته باشیم. وزارت ورزش، فدراسیونهای ورزشی، فدراسیون ورزش همگانی و شهرداران محترم عملا به سمت همافزایی باید بروند. من هفته پیش با یک استانداری صحبت میکردم گفتم که میدانیم که منابع مالی ما محدود است اما از تجمیع ظرفیتهای ملی ما میتواند اتفاقات مهمی را رقم بزنیم. وقتی رئیسجمهور رئیس شورای عالی کشور تشکیل جلسه بدهد و وقتی استاندار شورای ورزش همگانی را با حضور خودش تشکیل دهد همین حضور او در شورای ورزش همگانی یک آورده و سرمایه اجتماعی برای ورزش است. من به عنوان یک خدمتگذار خواهش میکنم در این مسیری که حرکت میکنیم، مسیری که نیاز امروز و فردای ما را برای توسعه زیرساختها فراهم خواهد کرد مشارکت کنید و کمک کنیم ایران به سمت ایران فعال پیش برود.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/