دریاچه نمک دریایی از ثروت و ظرفیت برای قم/ طرح یکپارچه‌سازی بهره‌برداری از دریاچه نمک تهیه شد


دریاچه نمک دریایی از ثروت و ظرفیت برای قم/ طرح یکپارچه‌سازی بهره‌برداری از دریاچه نمک تهیه شد

گروه استان‌ها- گزارش طرح مطالعه و یکپارچه بهره‌برداری از ظرفیت دریاچه نمک بعد یک دهه کش‌وقوس‌های فراوان تهیه شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،هفتمین جلسه ستاد فرماندهی مقاومتی استان با حضور اعضای این ستاد و دستگاه‌های اجرایی ظهر امروز در سالن کرامت استانداری با 3 دستور مهم آغاز به کارکرد.

 در دستور این جلسه مطالعه جامع یکپارچه بهره‌برداری از ظرفیت دریاچه نمک جزو مهم‌ترین مصوبات ستاد فرماندهی ستاد مقاومتی بود.

دریاچه نمک قم یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ظرفیت‌های معدنی کشور است که با طول 90 و پهنای 30 کیلومتر به‌عنوان یک ظرفیت خدادادی هیچ نوع سرمایه‌گذاری اقتصادی در آن صورت نگرفته است، چراکه سهم معادن در اقتصاد استان قم بسیار اندک است .

دریاچه نمک در کویر مرکزی ایران قرارگرفته که در برخی موارد آن را با حوض سلطان واقع‌بین قم و تهران اشتباه گرفته می‌شود، این دریاچه سه هزار کیلومتر وسعت دارد و موقعیت آن بین سه استان اصفهان، قم و سمنان قرارگرفته است؛ دلیل نام‌گذاری این دریاچه به نام دریاچه نمک، به دلیل شوری بسیار آب این دریاچه است که در فصل تابستان نمک درروی آن شناور می‌شود.

اما باوجوداین ثروت خدادادی بیش از یک دهه برای اجرای یک طرح مطالعاتی و یکپارچه برای بهره‌گیری از این گنج مسئولان استان به کش‌وقوس‌هایی افتاده  و به دلیل نبود راه دسترسی، نبود یک سرمایه‌گذار مطلوب و مالکیت چندین استان دیگر بهره‌گیری از این ظرفیت با مشکلات و چالش‌هایی روبرو بوده است .

اکنون در جلسه هفتم ستاد فرماندهی یک سرمایه‌گذار و مشاور برای طرح مطالعات یکپارچه بهره‌برداری از این ثروت نهفته در دریاچه نمک تهیه و گزارش آن قرائت شد.

طرحی برای بهره‌برداری درزمینهٔ های کشاورزی، معدن؛ گردشگری و تولید خاویار

مشاور طرح جامع مطالعات یکپارچه بهره‌برداری از دریاچه نمک گفت:توانستیم بامطالعه و جمع‌آوری یک سری اطلاعات جامع به مدت 4 ماه به دستاورد خوبی دست‌یابیم، از مسائلی که این دریاچه نمک به آن باید متذکر شویم تاب‌آوری این دریاچه است که هرروز به مشکلات آن اضافه خواهد شد روزهای یخبندان این دریاچه کم و به سمت گرم و خشک رفته و باید از این چالش آن را نجات داد.

موسوی افزود: برای این دریاچه طرح‌های مطالعاتی درزمینهٔ ایجاد استخرهای پرورش آرنمیا و پرورش و اصلاح شنر باهدف تولید شیر خشک شتر و هم‌چنین ایجاد یک شهرک تولید ماهیان خاویاری در این طرح مطالعه شده است، علاوه بر آن با توجه به کم شدن منابع آبی این دریاچه با کشت‌های کم آبخواه مانند تولید چوب اکالیپتوس و دیگر کشت‌های کم آب در بخش کشاورزی هم طرحی ارائه‌شده است.

وی افزود: برای انرژی خورشیدی با ظرفیت 50 مگاوات هم مطالعه صورت گرفته است، برای این دریاچه طرح پهنه‌بندی هم در نظر داریم یا یک مدل اقتصادی مناسبی برای قم تهیه شود اما این طرح و مطالعات تنها با اجرای یکپارچه دریاچه و با مشارکت چند استان که در این دریاچه سهیم هستند امکان‌پذیر است.

گفتنی است؛ در جلسه هفتم ستاد اقتصاد مقاومتی گزارش پروژه جهش تولید و توسعه پروژه‌های مردمی دهکده اقتصاد مقاومتی توسعه توسط سازمان بسیج سازندگی استان، ارائه گزارش عملکرد پروژه اقتصاد مقاومتی سال 98 ، الکترونیکی کردن واگذاری اراضی ملی از سوی اداره کل امور اقتصاد و دارایی در دستور قرار گرفت که به دلیل کاهش زمان جلسات بررسی قرار نگرفت.

انتهای پیام/454/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon