گزارش| قیمت رهن و اجاره مسکن در کردستان بال درآورد/ بینظارتی دولت دادِ زوجهای جوان را درآورد
گروه استانها-این روزها قیمت مسکن و اجاره بها در استان کردستان افزایش چشمگیری پیدا کرده و کسی هم نظارت نمیکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، افزایش بیرویه قیمت اجاره مسکن، رهن و خرید، از جمله معضلاتیست که هرکدام از اینها مردم را به نوعی درگیر خود کرده و نه نظارتی بر این افزایش میشود و نه قیمتها پایین میآیند.
اینروزها زوجهای جوان علاوهبر تحمل گرانی و کرونا، برای تأمین مسکن و آغاز زندگیشان آواره بنگاهها شدهاند تا شاید بتوانند با سرمایه اندکی که دارند مسکنی را انتخاب کنند اما در سایه بینظارتی و نبود متولی مشخص با قیمتها سرسامآور روبهرو و خلاء قیمتگذاری و نظارت بر قیمت زمین و مسکن و ضعف قوانین نظارتی، زمینهساز تورم سرسامآور اجاره بها، رهن و خرید و فروش زمین و واحدهای مسکونی شده است.
آرمین نیکخواه که همراه با همسرش در یکی از مشاوران املاک دنبال خانه میگشت، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از وضعیت کنونی بازار مسکن و عدم نظارت مسئولان بر این حوزه انتقاد کرد و گفت: متأسفانه ماههاست که دنبال خانه میگردم اما نتوانستهام یک سرپناه کوچک هم بگیرم، در قدیم میگفتند اجارهنشینی و خوشنشینی اما الان دیگر خوشی نیست و رنگ زندگی برخی مستاجرها با افزایش سرسام آور نرخ اجاره بها، سیاه شده است.
وی با بیان اینکه در این اوضاع اقتصادی و گرانی و افزایش سرسامآور قیمتها، حتی نمیتوان در مناطق حاشیه نیز مسکن خرید یا خانه اجاره کرد؛ اظهار کرد: سال گذشته یک خانه 75 متری را با 30 میلیون رهن و 700 کرایه ماهیانه گرفته بودیم که امسال صاحب خانه درخواست 100 میلیون تومان و یک میلیون کرایه دارد، آیا بهنظر خود مسئولان یک زوج توانایی پرداخت این رهن و اجاره را دارد؟!
نیکخواه تصریح کرد: از مسئولان و صاحبخانهها انتظار داریم ما را جای فرزندان خود گذاشته و وضعیتمان را درک کنند، یک جوان بیکار یا با شغل کم درآمد در این روزهای کرونایی از کجا ماهانه یک میلیون تا 2 میلیون تومان کرایه در بیارود، مگر ماهانه چقدر پول دستمان میآید؛ واقعاً به چه کسی پناه ببریم؛ آیا ازدواج کردن گناه است؛ چرا اجازه نمیدهید جوانان سر و سامان پیدا کنند.
یک جوان مستأجر دیگر سنندجی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه این روزها باید وسایلهایمان را جمع کرده و موقتاً به خانه پدرانمان برگردیم، عنوان کرد: من شغل آزاد دارم، قیمت اجاره بها آنقدر بالا رفته که دیگر توان تمدید قرارداد یا اجاره خانه جدید ندارم، به هر بنگاهی رفته و با صاحب خانهها تماس میگیرند، هر کسی برای خودش قیمتی تعیین میکند.
یک صاحب خانه سنندجی با بیان اینکه ما با وام و قرض خانه خریدهایم، گفت: پولی که ماهانه از مستأجرم گرفته، به قسط میدهم؛ یکی دیگر از صاحبخانهها میگوید چرا ناراحتید اگر دولت راست میگوید بازار را کنترل کند و اجازه ندهد قیمت کالاها بالا برود تا ما هم خانهمان را با قیمت پایین اجاره بدهیم.
شکری، از بنگاهداران شهرستان سنندج در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با ابراز گلایه از وضعیت موجود در حوزه مسکن میگوید: متأسفانه بیثباتی و عدم نظارت بر وضعیت مسکن باعث افزایش بیش از حد قیمت اجاره بهاء در شهر شده است.
وی افزود: متأسفانه بیشتر منازل مسکونی بدون حضور در بنگاهها به مستأجران اجاره داده میشود؛ صاحبخانهها به میل خود قیمت تعیین کرده و شرایط خانه خود را در دیوار گذاشته و اصلاً به بنگاه مراجعه نمیکنند.
این بنگاهدار سنندجی گفت: در برخی از مناطق شهر منزل مسکونی با 100 میلیون رهن و ماهانه 2 میلیون اجاره داده میشود که واقعاً خیلی زیاد و از توان جوانانی که تازه قصد تشکیل و آغاز زندگی را داشته، خارج است.
خالدیان از دیگر بنگاهداران شهرستان سنندج در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه در چند سال اخیر بازار مسکن دچار بیثباتی شده است، اظهار داشت: این روزها قیمت مسکن و اجاره بها افزایش چشمگیری پیدا کرده و کسی هم نظارت نمیکند.
وی با اشاره به اینکه در یک سال گذشته قیمت مسکن به مانند سایر کالاها رشد چشمگیری داشته و افزایش قیمتها زندگی اکثر خانوادهها بهویژه زوجهای جوان را دچار مشکل کرده است، افزود: آشفتگی در بخش مسکن کردستان مشهود و به علت نبود نظارت و نرخگذاری مشخص، این شرایط روز به روز بدتر میشود.
هیچ نظارتی بر بازار مسکن نیست
وریا احسن، رئیس اتحادیه مشاوران املاک سنندج در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره افزایش سرسامآور قیمتهای اجاره بها مسکن، اظهار داشت: هیچ نظارتی بر بازار مسکن نیست و خرید خانه و تأمین مسکن به رویا تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه قیمت و اجاره مسکن در چندسال اخیر در مرکز استان کردستان بیش از حد افزایش یافته است، گفت: قیمتها آنقدر بالا رفته که میزان درصد از دستمان خارج شده و هر کسی به سلیقه و میل خود برای ملک و خانهاش قیمت تعیین میکند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک سنندج تصریح کرد: متأسفانه امروزه بخش زیادی از مردم برای اجاره مسکن از سایت و اپلیکیشن دیوار استفاده کرده و عملاً بنگاهداران کاری از دستشان بر نمیآید و هر کسی برای خودش قیمتی تعیین میکند.
احسن بیان کرد: بازار مسکن از فضای مجازی تأثیر گرفته و این نشان میدهد که هیچ نظارتی بر قیمت مسکن و اجاره بها وجود نداشته و این بازار به حال خود رها شده و جوانها دیگر توانایی گرفتن خانه ندارند، ما هم کاری از دستمان بر نمیآید.
به گزارش تسنیم؛ دولتمردان و مسئولان حوزه مسکن باید بپذیرند که داشتن حداقل یک سرپناه یکی از ملزومات و نیازهای افراد جامعه بوده و باید مجریان قانون دستیابی به آن را برای مردم به ویژه نسل جوان که قصد تشکیل و آغاز زندگی را داشته، را فراهم کنند نه اینکه فقط شعار «ازدواج کنید» برای جوانان سر بدهند.
انتهای پیام/481/ت