نماینده مردم ورزقان در مجلس: نحوه واگذاری معادن به سرمایه‌گذاران خارجی سؤال‌برانگیز است/ برداشت غیرمجاز از معدن طلای "اندریان"

نماینده مردم ورزقان در مجلس: نحوه واگذاری معادن به سرمایه‌گذاران خارجی سؤال‌برانگیز است/ برداشت غیرمجاز از معدن طلای "اندریان"

گروه استان‌ها - نماینده مردم ورزقان در مجلس با تأکید بر اینکه در نحوه واگذاری معادن به سرمایه‌گذار خارجی علامت سؤال‌های جدی وجود دارد، گفت: برداشت‌های غیرمجاز یکی دیگر از چالش‌های معدن طلای "اندریان" است که انفال و اموال مردم از آن برداشت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، الله‌وردی دهقان در جلسه شورای معادن آذربایجان شرقی که در استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه "تمام معادن استان می‌توانند با استفاده از تبصره 5 ماده 14 قانون بهره برداری از معادن، از پرداخت بخشی از حقوق دولتی به شرط استفاده در محل استقرار معدن تخفیف بگیرند" اظهار داشت: معادن می‌توانند 20 درصد حقوق دولتی خود را در منطقه برای خدمات، محیط زیست و عمران منطقه اختصاص دهند و بخشی دیگر را هم در تحقیق و توسعه صنعت معدنی خود هزینه کنند.

وی با بیان اینکه "به عنوان مثال معدن مس سونگون اکنون 700 میلیارد از حقوق دولتی بدهی دارد" افزود: اگر 20 درصد حقوق دولتی مس سونگون به منطقه بازگردد، می‌تواند نیمی از آن برای آبرسانی 68 روستا، پایاب سد حاجیلار و سد آق‌بلاغ و مجتمع‌های فرهنگی و هنری ورزقان هزینه شود و نیمی دیگر در تحقیق و توسعه صنعت فرآوری و ارزش افزوده مس سونگون هزینه شود.

نماینده ورزقان در مجلس شورای اسلامی در واکنش به مباحث مطرح شده در زمینه امکان داشتن سهام بیش از 50 درصدی معدن توسط سرمایه‌گذار خارجی در معدن طلای "اندریان" گفت: دو موضوع در این زمینه مطرح است، یکی در مورد معدن و دیگری در مورد بهره برداری از معدن است که امکان داشتن سهام بیش از 50 درصد باید در این دو مورد مورد بررسی قرار گیرد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: شرکت خارجی می‌تواند پایین‌دست معدن سرمایه‌گذاری داشته باشد و 100 درصد آن متعلق به طرف خارجی باشد ولی بهره‌برداری معدن و مدیریت آن نباید کامل و بیش از 49 درصد به طرف خارجی واگذار شود.

وی با تاکید بر اینکه نحوه واگذاری به سرمایه گذار خارجی مشکلات و علامت سؤال‌های جدی وجود دارد، ابراز داشت: برداشت‌های غیرمجاز هم یکی دیگر از چالش‌های معدن طلای اندریان است که انفال و اموال مردم به صورت غیر مجاز برداشت می‌شود.

دهقان اقدامات بهره بردار خارجی معدن طلای اندریان در نحوه برداشت از معدن و همچنین استحصال طلا با سیانور را غیر اصولی خواند و گفت: علاوه بر حفاران غیرمجاز، خود بهره بردار اصلی معدن هم رگه‌های پر عیار طلا را در معدن شناسایی کرده و استحصال می‌کند و بقیه منابع طبیعی را رها کرده‌اند که این بر خلاف بندهای پروانه بهره برداری است. اکنون خود بهره بردار معدن، خندق 5 تا 6 کیلومتری کنده و به دنبال مناطق پر رگه، منابع طبیعی را تخریب می‌کند که باید با نظارت دقیق این نحوه بهره برداری اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه در مورد آلودگی زیست محیطی معدن طلای اندریان نامه شفافی داریم که باید تعطیل کنید، تصریح کرد: بر اساس بررسی کارشناسی، دوز سیانور در اطراف معدن، چندین برابر استاندارد منطقه است.

نماینده مردم ورزقان در مجلس با بیان اینکه بهره بردار موظف به ممانعت از فعالیت حفاران غیرمجاز است تا مشکلات امنیتی در اطراف معدن به حداقل برسد، اضافه کرد: سوء مدیریت در معدن مشهود است چراکه چنین شرایطی در سایر معادن نداریم و فقط در این معدن مشکلات امنیتی داریم.

وی با اشاره به اینکه ادعا می‌شود که سرمایه گذار خارجی 65 میلیون یورو در این معدن سرمایه گذاری کرده است، تصریح کرد: فقط 6 میلیون یورو از این میزان سرمایه گذاری ادعا شده را نشان دهید. بهره بردار فقط یک کارخانه سنگ شکن و هیپ احداث کرده که این بخش مگر چقدر هزینه دارد؟

عضو کمیسیون صنایع تاکید کرد: سرمایه گذاران ایرانی داریم که می گویند می‌توانیم در داخل تانکر لیچینگ کرده و طلا استحصال کنیم و آلایندگی هم نداشته باشیم که باید این موضوع و اهلیت سرمایه گذار خارجی و امکان واگذاری بیش از 50 درصد سهام به طرف خارجی توسط کارشناسان بررسی شده و به جلسه بعدی شورای معادن استان گزارش شود.

انتهای پیام/111/س

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon