جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان|متولیان به حفظ ارزشهای ملی و دینی در آثار کودک توجه بیشتری داشته باشند
گروه استانها- نویسنده و بازیگر سینما گفت: متولیان سینمای کودک باید به حفظ ارزشهای دینی و ملی در این سینما توجه بیشتری داشته باشند و با صرف هزینههای بیشتر بهترین افراد را در این حوزه قرار دهند.
حسن نجاریان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان ، در ارتباط با وجود ارزشهای شاخص ملی و دینی در فیلمهای سینمای کودک و نوجوان اظهار داشت: سینمای کودک ابزار و لوازم خودش را دارد و برای اینکه ما بتوانیم ارزشهای ملی و مباحث دینی را در سینمای کودک دنبال کنیم، راهکارهای بسیار ظریف و زیادی وجود دارد و افرادی که در این حوزه وارد میشوند باید در ابتدا به آن تعلق داشته و این موضوع دغدغهشان باشد و بعد از آن بتوانند آن ظرایف را به کار ببرند و در دل بچهها جا باز کنند.
وی با اشاره به نقش حمایت از تولید آثاری با شاخصههای ملی و دینی بیان کرد: متولیان سینمای کودک باید به این مسئله دقت بیشتری داشته باشند که با صرف هزینههای بیشتر، برای حفظ ارزشهای ملی و دینی در سینمای کودک بهترین افراد را قرار دهند و از آنها بخواهند برای این مسئله فکر و کار کنند و نیز به فیلم نامههایشان توجه کنند چرا که موضوع بسیار مهم در این میان فیلمنامه است که با حمایت از فیلمنامهنویسان و ایجاد برخی مشوقها برای نوشتن فیلم نامههایی با شاخصههای ملی و دینی میتوانند به این جریان کمک کنند.
این نویسنده و بازیگر سینما در رابطه با عدم سرمایهگذاری مناسب در سینمای کودک و نوجوان عنوان کرد: به طور کل جبهه فرهنگی کشور دچار نقصان و کسری است و در این ماجرا به کودک و نوجوان بیشتر از همه ظلم میشود؛ به عنوان مثال به علت کم توجهی مسئولان و عدم ارائه یک جای مشخص برای اکران و پخش، معمولا فیلمسازان به تولید فیلمهای کودک و نوجوان رغبت ندارند.
وی با بیان اینکه کار سینما و سریال بسیار سخت و سنگین و تولید فیلمهای جنگی به چند دلیل بسیار سختتر است، تصریح کرد: ابعاد کار جنگی و کار با تجهیزات نظامی یکی از دلایل دشواری تولید فیلم جنگی است چراکه از طرف متولیان، دولت و همه کسانی که باید هماهنگیهای لازم را انجام بدهند، به سینمای دفاع مقدس نگاه درستی نمیشود و ارگانهای مختلف به نظر خودشان همکاریهای خوبی دارند اما واقعا اینگونه نیست؛ به عنوان مثال تجهیزاتی که در شهرک سینمایی قرار دارد به روز نیست و چیزهایی است که دیگر به درد کسی نمیخورد و فیلمساز باید با اینها فیلم خود را بسازد.
نجاریان افزود: بخشی از کمتوجهی فیلم سازان به تولید آثار دفاع مقدس به این علت است و سینمای کودک و نوجوان هم در این میان مزید بر علت میشود و اینکه بخواهیم نوجوان درگیر با جنگ را به تصویر بکشیم یک بحث مضاعفی در رابطه با خود داستان به وجود میآورد.
وی با اشاره به دلایل کاهش فروش آثار مبتنی بر دفاع مقدس در سینما گفت: در پخش این آثار هم متاسفانه توجه ویژهای از طرف متولیان و مردم به آنها نمیشود چراکه کسانی که دغدغه فیلمهای دفاع مقدس و جنگی را دارند اهل سینما رفتن نیستند و به تبع آن فیلمها با یک افت فروش و یا عدم فروش روبرو میشوند و تهیهکنندگان بخش خصوصی و دولتی رغبتی به تولید اینگونه آثار پیدا نمیکنند.
این نویسنده و بازیگر سینما عنوان کرد: این چند عامل باعث میشود که سینماگر نسبت به سینمای دفاع مقدس و سینمای کودک در دفاع مقدس بیرغبت شود و خیلی به آن توجه نکند و به جای آن به سراغ فیلمهای کمدی، عاشقانه و فیلمهایی که در گیشه فروش داشته باشند برود.
وی افزود: فیلمهای دفاع مقدس قطعا فیلمهایی نیستند که با پارامترهای فیلمهای عاشقانه و فیلمهایی که برای فروش ساخته میشوند بتوانند داستان خود را بیان کنند و باید کسانی که دغدغه این فیلمها را به عنوان یک وظیفه دارند و نگاهشان به چرخیدن چرخ سینمای دفاع مقدس است باعث فروش فیلمها بشوند.
آثار جنگی در سینمای کودک موفق عمل کردهاند
نجاریان در ارتباط با حضور موفق آثار جنگی در سینمای کودک و نوجوان بیان کرد: قطعا فیلمهای فاخر جنگی در سینمای کودک مخاطبان خاص خود را دارند که در آن زمانها با این خاطرات روبرو بودهاند و باید توجه داشت که این آثار در چند پخش جشنوارهای هم مورد استقبال واقع شدهاند.
وی این گونه ادامه داد: باید ببینبم که آیا هدف مخاطب سینما فقط وقتگذرانی و خندیدن است، که در این صورت فیلمهای فاخر دفاع مقدس یا فیلمهای دیگری که در این زمینه و در این ژانر وجود دارند برای او جذابیتی ندارند اما این آثار ارزشهای اساسی بسیار خوبی دارند که نمیتوان آنها را جزو فیلمهای ناموفق برشمرد و قطعا در پخش تلویزیونی و چندبارهای که خواهند داشت، میبینیم که مردم رغبت زیادی به آنها داشته و استقبال خواهند کرد ولی در مورد حضور مردم در سینما برای فیلمهای جنگی، شاید به طور معدود چند فیلم بودهاند که در ژانر دفاع مقدس با نگاه ویژه به سینمای کودک مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند.
این نویسنده و بازیگر سینما با تاکید بر حمایت از آثار مبتنی بر دفاع مقدس در سینمای کودک و نوجوان عنوان کرد: یک زمانی در ارتباط با سینمای کودک برخی حمایتها صورت میگرفت. جشنواره کودک به شعله کم فروغ سینمای کودک میدمد و آن را زنده نگه میدارد و این یکی از کارکردهای این جشنواره است و درمورد فیلمهای دفاع مقدس با نگاه کودک و نوجوان هم چه در پخش و اکران و چه در تولید باید حمایتهای ویژهای بشود.
وی افزود: به گونهای که فیلم نامههای خوب این حوزه را با قیمتهای مناسب از نویسندگان بخرند و بتوانند دوستانی که در این زمینه حرفهای هستند را برای تولید بگذارند و برای پخش هم کمکهایی بکنند تا این سینما بتواند سرپا بماند و البته منظور از حمایت، به هر شکل و وسیله و قیمتی نیست بلکه حمایت فکر شده و درست که بتواند به آثار جنگی در سینمای کودک کمک کند.
جشنوارههای جهانی همواره شاهد حضور آثار خوب سینمای کودک ایران هستند
نجاریان با اشاره به حضور آثاری موفق از سینمای کودک ایران در جشنوارههای جهانی اظهار داشت: ما همیشه آثاری با تم ایرانی در سطح بینالمللی داشتیم که از طریق این جشنواره دیده میشدند و سالها بهترین جشنوارههای کودک دنیا شاهد یک یا دو یا حتی گاهی تعداد بیشتری از فیلمهای کودک سینمای ایران بودهاند و اینگونه نیست که بگوییم هیچ اتفاقی در این باره نیفتاده است.
وی ادامه داد: هر گاه در سینمای ایران فیلمهای خوب ساخته شده است، این فیلمها در سطح بینالملل هم مورد توجه قرار گرفتهاند و باید فیلمهای بومی و مخصوص خودمان را خوب بسازیم تا در سطح بینالملل و جشنواههای جهانی هم مطرح شوند.
انتهای پیام/174/ح