نگاه متولیان نظام سلامت کشور به طب سنتی همراه با تمسخر است!


نگاه متولیان نظام سلامت کشور به طب سنتی همراه با تمسخر است!

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمارهای ارائه‌شده از اعتبار یک‌میلیارد یورویی کرونا با یکدیگر همخوانی ندارد، گفت: متأسفانه نگاه متولیان سلامت به طب سنتی همراه با تمسخر است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ جلسه بررسی اقدامات و برنامه‌های کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با حضور خانم دکتر شیخی مبارکه، سخنگوی این کمیسیون در محل مرکز مطالعات نظام سلامت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در ابتدای این جلسه، دکتر شیخی با تقدیر از روحیه انقلابی و مسئله‌محوری تشکل‌ها، نسبت به حل مشکلات نظام سلامت با کمک نظرات کارشناسی دانشجویان ابراز امیدواری کرد و سؤالات مطرح‌شده در جلسه را پاسخ داد.

سؤال: فروردین امسال یک‌میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای مبارزه با کرونا تخصیص داده شد، در این مدت عددهای ضد و نقیضی از 30 تا 40 درصد به‌عنوان میزان پرداختی این مبلغ عنوان شده است؛ آیا کمیسیون بهداشت و درمان عدد دقیقی از میزان تخصیص این مبلغ در دست دارد؟ آیا مجلس تحقیق و تفحصی از جزئیات تخصیص این یک‌میلیارد یورو در بخش‌های مختلف (دارو و درمان، مشاغل آسیب‌پذیر و...) داشته است؟

پس از برگزاری 4 جلسه اختصاصی کمیسیون بهداشت و درمان برای کرونا، متوجه شدیم متأسفانه آمار و ارقام ارائه‌شده توسط سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت بهداشت همخوانی ندارد و گزارشات مکتوب و مستندی نیز هنوز به دست ما نرسیده است!

بانک مرکزی مدعی است که ارز کافی برای تخصیص یک‌میلیارد یورو ندارد، از طرفی نهادهای مختلف مانند تأمین اجتماعی خواستار اختصاص بخشی از این مبلغ به مشاغل آسیب‌دیده، بیمه بیکاری و... هستند.

به دانشگاه‌های علوم پزشکی نامه زدیم و درخواست جزئیات هزینه‌های صرف‌شده برای کرونا را داشتیم، در کمال تعجب برخی دانشگاه‌ها معتقد بودند که نباید چنین چیزی از آن‌ها خواسته شود و همکاری خوبی با ما نداشتند البته کمیسیون بهداشت قطعاً به پیگیری این امر ادامه خواهد داد و اگر نظر شخصی بنده را بخواهید وزارتخانه‌های ما متأسفانه در امور مقابله با بحران انسجام لازم را ندارند.

سؤال: جایگاه طب سنتی را در نظام سلامت چگونه ارزیابی می‌‌کنید؟

در حالی که دکتر نمکی از کمبود امکانات و مشکلات گله می‌کنند؛ جا داشت که از ظرفیت طب ایرانی نیز استفاده شود. از سال 92 قرار شد 5 درصد بودجه تحقیقات وزارت بهداشت به داروهای گیاهی و طب سنتی اختصاص داده شود متأسفانه نگاه متولیان سلامت به طب سنتی همراه با تمسخر است و حتی یک صندلی نیز در حوزه علمی کمیته کرونا به طب ایرانی اختصاص داده نشد! در صورتی که نتایج تحقیقات طب سنتی ما آماده است. مردم نیز خواستار طب سنتی هستند و باید از اهرم کمکی این طب ضمن رعایت پروتکل‌ها و اصول و به‌دور از افراط و تفریط استفاده شود.

سؤال: در سال 98 وزیر بهداشت ادعا کرد که تا سال آینده نظام ارجاع و پزشک خانواده به‌طورکامل اجرا خواهد شد اما تابستان امسال طرح پایلوت پزشک خانواده نیز لغو شد و به‌نظر میرسد ما به‌جای نزدیک شدن به سیاستهای کلان نظام سلامت در حال عقبگرد هستیم، در همین راستا به‌عقیده شما برنامه ششم توسعه چه‌میزان اجرا شد؟ برای برنامه هفتم چه‌کار باید کرد تا مبتنی بر ظرفیتهای کشور باشد؟

براساس گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها اولویت‌های هر کمیسیون تخصصی مشخص شده و کمیته‌های ذیل هر کمیسیون برنامه‌های خود را به مرکز پژوهش‌ها ارائه خواهند کرد.

علت اصلی اجرا نشدن برنامه ششم عدم واقع‌گرایی و نداشتن زمان‌بندی و ددلاین مشخص بود. برخی نماینده‌های دوره گذشته به ما گفتند که برنامه ششم بر اساس آرزوهایشان نوشته شده است! در زمینه سلامت قوانین بسیار خوبی داریم اما بر اجرای آن‌ها نظارتی درست نبوده است، به همین دلیل نظارت صحیح بر اجرای برنامه‌ها از اهداف آینده کمیسیون است.

سؤال: موضع شما نسبت به ارز 4200 دارو چیست؟ آیا با حذف آن موافق هستید؟ وضعیت قاچاق معکوس دارو در کشور به‌چه‌شکل است؟ چرا از سامانه تیتک برای نظارت درست استفاده نمی‌شود؟

ترجیح کمیسیونبهداشت این هست که سوبسید دارو از طریق بیمه‌ها به مردم داده شود، نه ارز 4200تومانی؛ اختلاف قیمت خرید بین ارز 4200 و ارز آزاد نیز مسئله قاچاق معکوس را تشدید کرده است. البته راه‌حل اصلی مشکلات دارو پایبندی به تولید داخل و اقتصاد دانش‌بنیان است و باید از تولید داخل حمایت شود.

در جلسه‌ای که با مسئولان این امر داشتیم مستنداتی ارائه شد که نشان می‌داد واردات دارو امسال 2 برابر افزایش داشته است اما متأسفانه اطلاعات گمرک به‌صورت کامل در تیتک ثبت نمی‌شود و کارایی آن در مبارزه با قاچاق را کاهش داده است.

سؤال: موضع کمیسیون بهداشت در خصوص تخصیص 120میلیارد از اعتبارت کرونا به خرید ساختمان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چیست؟ آیا قصد ورود به این مسئله را دارید؟

کمیسیون بهداشت فعلاً در حال بررسی و دریافت مستندات سازمان‌های مرتبط مانند سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و دیوان محاسبات است، پس از دریافت کامل این مستندات به این بحث ورود خواهیم کرد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon