سمنان| دغدغههای یک نویسنده از سرانه پایین مطالعه در جامعه؛ مسئولان به حمایت از کالاهای فرهنگی توجه کنند
گروه استانها- یک نویسنده و فعال حوزه کتاب و کتابخوانی میگوید: توجه مسئولان به کالاهای فرهنگی و حمایت از همه فعالان و تلاشگران این عرصه مهم است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، دین مبین اسلام و کلامالله مجید برای مطالعه و کتابخوانی و کسب علم ارزش و اعتبار خاصی قائل شده است. اهمیت کتابخوانی در اسلام بهقدری است که معجزه پیامبر اکرم (ص) از نوع کتاب است و در این کتاب مقدس هم نخستین آیاتی که بر پیامبر (ص) نازلشده با امر به خواندن و الفاظ کتاب، قلم و علم توأم شده است.
اهمیت کتاب و کتابخوانی و عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه مینویسد؛ قسم یاد میکند.
رهبر معظم انقلاب نیز بر اهمیت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی تأکید کردهاند و فرمودند «وظیفه همه افراد فرهیخته و همه نهادهای فرهنگی کشور است که در اشاعه، گسترش و تقویت هرچه بیشتر مسئله کتاب و کتابخوانی اهتمام ورزند و در یککلام، همه درد آشنایان و دلآگاهان بهمنظور بسیج همگانی برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی بپاخیزند تا هنگامه خجستهای پیش آید که در آن «کتاب» همهجا، برای همهکس و در همهوقت بهوفور یافت شود و مطرح باشد ونیز هیچکس در هیچ جا، هیچ بهانهای برای کتاب نخواندن نداشته باشد».
محمود امامی کارشناس رشته زبان و ادبیات فارسی متولد 63 در شهرستان سرخه است.
او تاکنون 2 عنوان کتاب با عنوان «او مجتبی بود» و «سرو سور» را به رشته تحریر درآورده است.
این نویسنده اهلقلم در مورد کتابهای که با قلم خود به چاپ رسانده است میگوید: زمستان سال 93 نخستین کتاب خود با عنوان «او مجتبی بود» که مجموعه خاطرات طلبه شهید مجتبی سبوحی بود را در انتشارات زمزم هدایت و با حمایتهای قرارگاه فرهنگی مرصاد سرخه به چاپ رساندم.
امامی اضافه میکند: کتاب دیگرم با عنوان «سرو سور» حاوی خاطرات مبارز انقلابی (خلیل نجار) است که در سال 94 در انتشارات سوره مهر و با حمایت دفتر مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری استان سمنان به زیور نشر آراسته شد و در اختیار علاقهمندان و کتاب دوستان قرار گرفت.
او در مورد پایین بودن سرانه مطالعه اظهار میکند: پایین بودن سرانه مطالعه کتاب مختص شهر و استان ما نیست؛ بلکه مبتلابه تمام کشورمان است که مهمترین علت آن عدم فرهنگسازی پایهای مهارت کتابخوانی است.
کتابخوانی مجازی را نمیپسندم
این نویسنده خوش آتیه در مورد سبکهای جدید کتابخوانی و گرایش و تبلیغ کتابخوانی مجازی میگوید: در شرایط عادی کتابخوانی مجازی رو نمیپسندم؛ چراکه لمس کردن کتاب و ورق زدن صفحات آن، حسی را به انسان منتقل میکند که به همراه خواندن کتاب تکمیل میشود؛ ولی در مطالعه مجازی از این حس زیبا محروم هستیم.
امامی بیان میکند: خواندن کتاب و سبک زندگی افراد رابطه مستقیم با هم دارند؛ قطعاً خانوادهای که کتاب در سبد کالا و زندگی آنها وجود دارد به آرامش نزدیکتر است و اعضای خانواده ارتباطی منطقی، عاطفی و عاری از تنش دارند.
او اضافه میکند: کتاب و کتابخوانی سبک زندگی هر فرد را تعیین و مستحکم میکند.
علاقه به کتاب و کتابخوانی باید از درون خانواده شکل بگیرد
این نویسنده جوان عنوان میکند: علاقه به کتاب و کتابخوانی باید از درون خانواده شکل بگیرد؛ فرزندی که از کودکی کتاب در دست پدر و مادرش میبیند؛ بسیار راحتتر و سریعتر کتابخوان میشود؛ نسبت به بچهای که در فضای خانه همگی با کتاب غریبه و نامأنوس باشند.
امامی تأکید میکند: پدر و مادر نقش غیرقابلانکار و زیادی در علاقهمند شدن افراد به کتاب و کتابخوانی دارند.
او در مورد اهمیت حمایت مدیران و مسئولان امر از نویسندگان میگوید: اگر مسئولان نسبت به کالای فرهنگی کتاب حمایت و عنایت بیشتری داشته باشند؛ همان حمایت از نویسنده محسوب میشود و با توجه به اینکه در کار فرهنگی بیشتر هزینه وجود دارد و خیلی نمیشود روی سود و برگشت سرمایه حساب کرد، اینجاست که حمایت مسئولان موردنیاز است.
این نویسنده میگوید: خرید کتاب و توزیع بین مخاطبان یک حرکت و حمایت بسیار مهم است که هم ناشر هم مؤلف و هم قشر کتابخوان از آن منتفع میشوند.
ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور نیاز مهم و ضروری جامعه امروز است؛ هر چه سطح مطالعه افزایش یابد میزان آگاهیها نیز ارتقا مییابد و باید گفت جامعه آگاه جامعهای رشد یافته، توسعهیافته و مترقی و رها یافته از انحرافات و هرگونه آلودگی فکری، فرهنگی، اجتماعی است و اینها همگی اهمیت کتابخوانی را میرساند که مدیران مربوطه باید نسبت به آن توجه بیشتری داشته باشند و اقدامی عاجل برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در بین اقشار مختلف انجام دهند.
گزارش از زکیه زکی
انتهای پیام/363/ ع