چرا فلوشیپ کتاب استانبول برای ناشران ایرانی باید مهم باشد؟
ثبتنام حضور در ششمین دوره فلوشیپ نمایشگاه کتاب استانبول که سال ۲۰۲۱ برگزار میشود، از ۵ آبان آغاز میشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ششمین دوره فلوشیپ نمایشگاه کتاب استانبول در ماه مارس سال 2021 با حضور بیش از 150 ناشر و آژانس ادبی از سراسر جهان برگزار میشود. فلوشیپ یک برنامه حمایتی توسط نمایشگاههای کتاب برای ناشران، نویسندگان، تصویرگران و... است تا با هزینه مسئولان برگزاری نمایشگاه در این رویداد شرکت کنند.
فلوشیپ استانبول در اولین دوره خود با حمایت 18 ناشر و آژانس ادبی کار خود را آغاز کرد. در آخرین دوره که سال گذشته برگزار شد، بیش از 100 آژانس و ناشر از 68 کشور در این فلوشیپ شرکت داشتند.
ثبتنام این دوره فلوشیپ استانبول از 26 اکتبر یعنی دو روز دیگر آغاز میشود. این فلوشیپ سه نوع حمایت از ناشران خواهد داشت؛ حمایت طلایی که شامل تمامی هزینههای حضور ناشر از هزینه بلیط و اسکان گرفته تا پذیرایی، فضا و میز در اختیار است. حمایت نقرهای که شامل هزینه بلیط هواپیما، ناهار، میز و فضای در اختیار است و حمایت برنزی که شامل نهار و فضا و میز در اختیار است.
هدف اصلی این رویداد، ارتباط و تعامل ناشران ترک با دیگر کشورها است. ناشران هر کشور در هر دوره این فلوشیپ قرارملاقاتهای برای تعاملات نشر دو کشور و تبادل کپیرایت تنظیم کرده و سمینارهایی نیز درباره مباحث کلی نشر بینالملل برگزار میشود.
رئیس اتحادیه ناشران و مطبوعات ترکیه درباره هدف این کشور از برگزاری این فلوشیپ میگوید: یکی از طرحهای ما تبدیل استانبول به مرکز چاپ و توزیع آثار گوناگون به هر چهار گوشه جهان است. شرکتهای انتشاراتی میتوانند در مناطق آزاد شهر چاپخانههای خود را تأسیس و همزمان به بازارهای کشورهای شرقی و غربی دسترسی پیدا کنند.
مجید جعفریاقدم، مدیر آژانس ادبی پل، نیز درباره این فلوشیپ میگوید: بسیاری از شرکتکنندگان فلوشیپ بهنوعی به ادبیات مشرقزمین علاقهمند هستند و با توجه به حضور ایران و بازار نشر فرهنگ مکتوب در این رویداد، علاقهمندان بهخودی خود به این رویداد واکنش نشان خواهند داد و اگر بتوانیم امکاناتی را برای حضور عوامل نشر ایران در این رویداد بینالمللی فراهم کنیم تا با ناشران ترک ارتباط بگیرند، قطعاً مؤثر خواهد بود.
وی ادامه میدهد: هزینه حضور در این رویدادها برای عوامل نشر ایران بسیار کم است، شرکتکنندگان فلوشیپ استانبول نیز سهلالوصولتر هستند و این کار تاثیر خوبی بر توسعه بازارهای نشر ایران و ترکیه خواهد داشت. تلاش ما این بود تا بتوانیم ارتباطات تازهای با ناشران کشورهای مدعو داشتهباشیم و ضمن معرفی ایران، قابلیتها و توانمندیهای نشر ایران را در عرصه بینالملل عرضه کنیم.
جعفری اقدم تصریح میکند: آژانس ادبی پل فراخوان شرکت ناشران ایرانی در این فلوشیپ را منتشر کرده است. ناشران میتوانند یا خود برای ثبت نام اقدام کنند یا از ما کمک بخواهند. هر ناشر در این فلوشیپ میتواند 30 قرار ملاقات تنظیم کند. حضور در این فلوشیپ برای نشر ایران میتواند بسیار مفید باشد.
وی تأکید میکند: به نظر من حضور در فلوشیپ استانبول برای ما مهمتر از فرانکفورت است، فلوشیپ 120 تا 150 ناشر و آژانس ادبی را به استانبول میآورد. از طرفی دیگر معادل اینها ناشران و آژانسهای ترکیهای هستند که هر کدام حداقل 30 قرار ملاقات تنظیم میکنند.
انتهای پیام/