گزارش|انتقاد بانوی کاراته‌کار از نبود امکانات و تبعیض در هیئت کاراته کردستان؛ اساتید و قهرمانان ارزنده فراموش شده‌اند

گزارش|انتقاد بانوی کاراته‌کار از نبود امکانات و تبعیض در هیئت کاراته کردستان؛ اساتید و قهرمانان ارزنده فراموش شده‌اند

گروه استان‌ها- ثنا علی‌محمدزاده کاراته‌کار عنوان‌دار سنندجی از نبود امکانات، تبعیض و مشکلات زیاد در هیئت کاراته استان کردستان می‌گوید.

به گزارش خبرنگار ورزشی تسنیم از سنندج، رشته کاراته در چند سال اخیر و باتوجه به المپیکی شدن آن در ایران علاقه‌مندان زیادی پیدا کرده و موفقیت‌های کاراته‌کاران کشورمان در مسابقات جهانی و آسیایی باعث شده اکثر استان‌ها روی این رشته جذاب سرمایه‌گذاری کنند.

استان کردستان همیشه در رشته‌های رزمی جزء استان‌های برتر و دارای استعداد بوده و رزمی‌کاران کردستانی چه در بخش آقایان و چه در بخش بانوان در مسابقات کشوری و حتی بین‌المللی خوش درخشیده‌اند.

بعد از کسب موفقیت در چند سال اخیر و کشف پدیده‌هایی همچون «کیوان بابان و ثنا علی محمدزاده» یک‌باره شاهد افول این رشته شدیم این در حالی‌ست که هیئت کاراته استان کردستان همچنان با تکذیب ادعای قهرمانان این رشته، از عملکرد خود دفاع می‌کند!

ثنا علی محمدزاده، بانوی کاراته‌کار سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از شروع فعالیت خود در این رشته ورزشی می‌گوید: از سن 10 سالگی وارد رشته کاراته شدم و حدود 11 سال زیر نظر خانم‌ها نگار و بهار حسینی مشغول به فعالیت بودم. حدود 2 سال اخیر با افتخار در خدمت سرکار خانم صدیقه صادقی از باسوادترین، بااخلاق‌ترین، باتجربه‌ترین و موفق‌ترین اساتید قهرمان کاراته هستم که متأسفانه این ظرفیت با 34 سال سن در حال فراموش شدن هستند و از وظایف خودم می‌دانم از استاد تلاشگرم که واقعاً الگویی بی‌نظیر و به تمام معنا از هر لحاظی هستند، یادی کنم.

وی با بیان اینکه در کنار کاراته که به صورت حرفه‌ای کار کرده، رشته‌های بدنسازی، فیتنس، تی‌آرایکس و تمرینات هوازی را انجام می‌دهم، افزود: حدود ٨سال است که در سطح قهرمانی فعالیت می‌کنم و نتایج خوبی هم بدست آوردم که البته انتظار بیشتری از خودم دارم.

بانوی کاراته‌کار سنندجی اعلام کرد: تاکنون عناوینی همچون «مقام اول استان سال‌های 89 تا 97 در رده سنی نوجوان، جوان، امید و بزرگسال، سوم غرب کشور رده سنی امید سال 94، سوم بین‌المللی رده سنی امید 95، سوم کشوری سبک شیتوریو شیتوکای سال 98، دعوت به انتخابی دور دوم اردوهای تیم ملی در سال‌های 95 و 96، کسب مقام پنجم در مسابقات قهرمانی کشور بهمن ماه سال 96، حضور در مسابقات لیگ جهانی کاراته وان ترکیه-استانبول سال 96، حضور در مسابقات سوپرلیگ کشوری در سال‌های 94، 95 و 96 (کاتا تیمی)، کسب رنکینگ 15 از 30 نفر کاتا انفرادی در مسابقات سوپرلیگ سال 98 (تیم آرامش کرمانشاه ) کسب کرده و در حال حاضر مدرک مربیگری و داوری هم اخذ کرده و حدود 2 ساله که دان3 هستم.

وی داشتن انگیزه را دلیلی بر تمرین در دوران کرونا دانست و بیان کرد: زمانیکه سالن‌های ورزشی تعطیل بودند در منزل و فضای باز بصورت انفرادی تمرین داشتم. در وضعیت سفید و زرد هم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی و تعداد نفرات محدود در سالن ورزشی و همچنان فضای باز مشغول تمرین بودیم، بی‌شک اکثر ورزشکاران با شرایط کرونا از تمرین کردن فاصله گرفته اما به‌نظرم داشتن هدف و انگیزه این تفاوت‌ها را به وجود می‌آورد که در هر شرایطی تمرین را ادامه بدهیم.

محمدزاده از برنامه‌های خود برای مربیگری نیز گفت: بعد از خانم صادقی اولین مربی رسمی سبک شیتوریو شیتوکای در سنندج هستم و برنامه‌ام برای آینده در زمینه ورزشی، اول قهرمانی و بعد درجه مدرسی کاتا و مربیگری در رشته‌هایی که در حال حاضر در سالن ورزشی بانوان home gym somi  فعالیت داشته، بوده و امیدوارم سالن اختصاصی برای فعالیت مربیگری و قهرمان پروری خودم داشته باشم.

قهرمان کاراته استان کردستان با گلایه از نبود امکانات در استان اظهار کرد: به نظرم بهتر بود بپرسید چه مشکلاتی ندارید که توضیحاتم طولانی نباشد! به هرحال باید بگم مشکلات زیادی وجود داشته که به برخی از آنها می‌پردازم.

وی مشکلات پیش‌روی فعالیت‌شان را این‌گونه توضیح داد: عدم حمایت هیئت کاراته از قهرمانان و ورزشکاران، سوپرلیگ سال 98 هیچکسی از نتایج ما باخبر نبود و اصلاً نمی‌دانستند که شرکت کردیم. زمانیکه یک دوره از مسابقات سوپرلیگ و لیگ برتر در تهران همزمان برگزار شد افراد تیم کردستان تازه متوجه شدند که من و هم‌باشگاهیم خانم خدابنده‌لو در سوپرلیگ حضور داریم؛ در رشته کاراته مسابقات سوپرلیگ سطح بالاتری از لیگ برتر دارد و همه بچه‌های رده سنی 16 سال به بالا تیم ملی و باتجربه‌ها سوپرلیگ هستند و لیگ برتر برای کسانی‌ست که سنشان به سوپرلیگ نمی‌خورد و یا تجربه آنچنانی ندارند.

محمدزاده افزود: عدم کنترل مربیگری به اصطلاح مربیانی که واقعاً اصل کاراته را زیر سؤال برده و تازه وارد هستند و سواد فنی و تکنیکی آنچنانی ندارند. کاراته آداب و قوانین خاصی دارد اما با انتقال آموزش‌های نادرست و تفکرات غلط، شرمنده بچه‌های مردم را بیچاره کرده و لباس سفید کاراته را که نماد پاکی و احترام و صلح است، آلوده به پرخاش و بی‌احترامی کرده‌اند.

وی مدعی شد: هیئت استانی بعد از مدت‌ها دوره مربیگری کاراته برگزار کرده و هنوز که دوره عملی برگزار نشده میخواهند مدرک صادر کنند، منشاء این مشکلی که  عرض کردم همین گزینش‌نکردن‌ها است که به وفور شاهد مربیان بی‌سواد از لحاظ علم کاراته و تمرین هستیم. من شخصاً در این دوره مربیگری حضور داشتم که واقعا مشتاق بودم از تجربیات افراد استفاده کنم اما با عدم برگزاری این دوره نه تجربه‌ای رد و بدل شد و نه گزینشی...

قهرمان کاراته استان کردستان بیان کرد: عدم استفاده از اطلاعات، علم و سواد و تجربه اساتید قهرمان و موفق کاراته مانند خانم صدیقه صادقی، خانم شیا کاظمی، آقای کیوان بابان، آقای عباد فیضی و سایر مربیان باتجربه باعث شده که سطح مربیان ارتقاء پیدا نکند و همه ورزشکاران و قهرمانان از فعالیت در رشته کاراته سرد و بی‌انگیزه بشوند، به نظرم هیئت باید از همفکری و همکاری این افراد باتجربه استان استفاده بکند تا شاهد پیشرفت این رشته باشیم اما متاسفانه این اتفاق تا الان نیفتاده است.

وی با انتقاد از بی‌توجهی کادر هیئت کاراته استان کردستان مدعی شد که ما باید دوره‌های ارتقاء ودانش‌افزایی،استاژ و بازآموزی را در استان‌های دیگر بگذرانیم و از اساتید بی‌نظیر خودمان بهره نبریم و به فراموشی سپرده بشوند.

محمدزاده تصریح کرد: علاوه‌بر مشکلاتی که بیان کردم، امکانات هم چیزی نیست، واقعاً چندین ساله مشغول فعالیت هستم و امکانات چشمگیری که قابل گفتن باشه، وجود ندارد.

وی بانوان کردستانی را سرشار از استعداد در رشته کاراته می‌داند و میگوید: استعداد، غیرت و تلاش بانوان کردستانی واقعاً تحسین‌برانگیز است، البته اگه اجازه شکوفایی به این بانوان داده شود.

مربی کاراته استان کردستان از برنامه خود برای استعدادیابی در سطح شهرستان سنندج خبر داد و افزود: بحث استعدادیابی به روان و روحیات، جسم و استایل هنرجو بستگی دارد. باید طبق تمرینات تخصصی که به هر رده سنی داده می‌شود علاقه و استعداد وی را  بسنجیم تا در همان زمینه رشد و پیشرفت داشته باشند. مثلاً رده سنی نونهالان و خردسالان هیچ‌وقت تحمل فشار تمرینی رده بزرگسالان و جوانان را ندارند و در قالب بازی‌هایی که به تکنیک‌های کاراته مربوط هست می‌توانیم هنرجوها را غربال کرده که طبق این شرایط این فرد بصورت تخصصی کاتا کار کند یا کومیته و امیدوارم بتوانم تا حد امکان به جوانان علاقه‌مند سنندجی کمک کنم تا در این رشته موفق شوند.

انتهای پیام/482/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران