«معجزه آبخیزداری»|ضرورت توجه به کاشت درختان مثمر در آبخیزداری
کاشت درختان مثمر در آبخیزداری از مسائلی است که در کشورهای مختلف دنیا بدان توجه شده است. در این گزارش به تجربه برخی کشورها در این باره میپردازیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از مواردی که لازم است در آبخیزداری مدنظر واقع شود، توجه به کاشت درختان مثمر و میوهدار است. کاشت درختان میوه در شهرها و اماکن عمومی هماکنون در سراسر جهان مورد توجه مسئولان شهری و مؤسسات مردمی واقع شده است و آنان سعی در گسترش کاشت درختان میوه در اماکن عمومی دارند، این مسئله نهتنها میتواند باعث سرسبزی، خرمی و زیبایی بصری شهرها شود، همچنین میتواند از وقوع سیلهای مخرب جلوگیری کند.
در این گزارش به تجربه برخی از کشورهای دنیا در توجه به کاشت درختان مثمر و میوهدار میپردازیم:
1. آمریکا
در آمریکا بنیاد خیریه غیرانتفاعی کاشت درخت میوه (FTPF)، با شعار 18 میلیارد درخت میوه برای سیاره سالم هر نفر سه درخت میوه در نقاط مختلف آمریکا و حتی در کشورهای دیگر با برگزاری مراسم و جشنهایی اقدام به کاشت عملی درختان میوه در فضاهای عمومی، مدارس دولتی، پارکهای شهر و محلههای کمدرآمد کرده است. انجمنهای خیریه برای چیدن و جمعآوری و برداشت میوه در اماکن عمومی فعال هستند.
همچنین در شهرهای مختلف آمریکا مانند فلوریدا، پارکهای میوه و سبزی و گیاهان دارویی احداث شده است که در طول سال گردشگران زیادی را جذب میکند. در شهر سیاتل آمریکا جنگل مصنوعی غذا در هفت هکتار احداث است. هماکنون سازمانها و تشکلهای مردمنهاد فراوانی در آمریکا، پیگیر کاشت درختان میوه و سبزیجات در فضاهای عمومی هستند.
2. کانادا
مسئولان شهرداری و سازمان پارکهای شهر ونکوور کانادا که در کاشت درختان و گیاهان بیثمر و طراحی فضای سبز در دنیا مقام اول داشتند، از سال 2003 درباره امکان کاشت درختان میوه در فضاهای عمومی فعالیت میکنند. طرح کشاورزی شهری بهطور گسترده در فضای عمومی این شهر در حال اجرا است حتی کودکان را نیز در این طرح مشارکت میدهند. در پایگاه شهرداری ونکوور، دهها مقاله و خبر و مطلب حتی طرحهای 80صفحهای در خصوص کاشت درختان میوه در فضاهای سبز، خیابانها، پارکها و بلوارها در دسترس قرار دارد. شهردار ونکوور کانادا به کودکان 6 تا 13 سال که در پارکها درختان میوه کاشتهاند و زنبور عسل پرورش دادهاند، جایزه میدهد.
3. چین
در خیابانهای شهرهای مختلف چین انواع درختان میوه وجود دارد، مثلا در شهر یوشی چین درخت خرمالو در شهر بهوفور یافت میشود. همچنین شهر نانینگ چین را شهر سقوط میوه لقب دادهاند؛ چون درختان میوه زیادی در خیابانهای شهر وجود دارد. همچنین داخل مناطق شهری شهرهای مختلف چین داربستهای انگور فراوان دیده میشود و حتی جلوی پنجره خانهها داربست انگور وجود دارد، در این باره در نزدیکی تورفان که منطقهای بسیار خشک و بدآبوهوایی است وجود انگورستانها باعث ایجاد هوایی خنک و لطیف میشود. سالانه گردشگران فراوانی از اقصی نقاط دنیا به این منطقه سفر میکنند.
4. امارات
افکار عمومی در کشورهای عربی بهدنبال جایگزینی درختانی مانند خرما، بادام، زیتون و مرکبات، بهجای درختان بیثمر است تا جایی که مردم استان القصیم عربستان با نوشتن متون زیادی نفرت خود را از درختان بیثمر ابراز و آرزو کردهاند همه درختان بیثمری مانند برسوبس و کنوکارپوس از شهرشان ریشهکن شود. در امارات 40میلیون نخل در اماکن عمومی شهر کاشته شده است و همه خیابانها و اماکن عمومی مملو از درخان خرما میباشند و خرمای رایگان در اختیار همه است.
5. قطر
در کشور قطر، یک باغ قرآنی میوه بهنام حدیقة القرآن در مساحت 24 هکتار با کمک یونسکو احداث شده که همه درختان و گیاهانی که در قرآن کریم و روایات نام برده شده مثل انجیر، زیتون، سیب، انگور، انار و غیره در آن کاشته شده است.
از همین پرونده بیشتر بخوانید:
+