جلوه‌ای از تواضع حضرت خدیجه(س) در شب عروسی با پیامبر(ص)

جلوه‌ای از تواضع حضرت خدیجه(س) در شب عروسی با پیامبر(ص)

استاد حوزه علمیه قم گفت: حضرت خدیجه(س) در همان شب عروسی محضر پیامبر(ص) عرض کرد: «خانه من، خانۀ شماست و من کنیزتان هستم».

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز 6 آبان‌ماه و 10 ربیع‌الاول مصادف با سالروز با سعادت ازدواج پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س) است. حضرت خدیجه(س) همسر بزرگوار رسول گرامی اسلام(ص) اولین بانویی بود که به پیامبر اکرم(ص) ایمان آورد، لذا جایگاه ویژه‌ای نزد خداوند متعال، رسول‌الله(ص) و نیز سایر اهل‌بیت(ع) دارد و چه فضیلتی بالاتر از اینکه آن حضرت مادر سرور تمام زنان و حجت خداوند بر امامان(ع) یعنی حضرت فاطمه زهرا(ع) است. رسول اکرم(ص) فرمود: «اَفْضَلُ نِساءِ أهْلِ الجَنَّةِ خَدیجَةُ بِنْتُ خویلدْ، وَ فاطِمَةُ بِنْتُ مُحمَدٍ وَ مَرْیَمُ ابْنَتَ عِمْرانَ وَ آسِیَةُ بَنْتُ مزاحِمْ...؛ بهترین زنان بهشت اینانند: خدیجه دختر خویلد، فاطمه دختر محمّد، مریم دختر عمران و آسیه دختر مزاحم (همسر فرعون)». حجت‌الاسلام حبیب‌الله فرحزاد استاد حوزه علمیه و کارشناس مسائل دینی با اشاره به جایگاه و شخصیت والای این بانوی بزرگوار اسلام گفت: یکی از شخصیت‌های برجسته‌ای که کمتر از او قدردانی شده، ام‌المؤمنین حضرت خدیجه(س) است؛ بانوی بزرگی پیامبر(ص) احترام ویژه‌ای برای ایشان قائل بودند و مدح و ستایشی فوق العاده دربارۀ ایشان داشتند.

وی افزود: حضرت خدیجه(س) قبل از اسلام و قبل از اینکه پیامبر(ص) مبعوث به رسالت شوند، در خانواده‌ای برجسته بودند، ایمان، تقوا، عصمت و پاکدامنی، امنت‌داری و صداقت در وجودشان تبلور پیدا کرده بود و قبل از اینکه اسلام در آن منطقه ظهور و بروز پیدا کند، ایشان به عنوان شخصیتی صادق، امانتدار و راستگو و خیرخواه معروف بود.

این کارشناس مسائل دینی گفت: در آن زمان بسیاری بودند که از اموال ایشان بهره‌مند می‌شدند و تجارت می‌کردند که از جملۀ آنان پیامبر اکرم(ص) بوده است. بر اساس تاریخ و روایات، این بانوی بزرگوار پیش از این با مطالعۀ کتاب‌هایی و به واسطلۀ افرادی، متوجه ظهور و بعثت شخصی به نام محمد(ص) شده بود که او پیغمبر خاتم است.

حجت‌الاسلام فرحزاد یادآور شد: خودِ حضرت خدیجه(س) اعلام کردند که آمادگی ازدواج با پیغمبر(ص) را دارند، یکی از اتهامات ناروایی که به حضرت خدیجه(س) زده شده دربارۀ سن ایشان است، ایشان در حالی ازدواج کردند که در سن 25 تا 28 بودند و پیغمبر نیز در سن 25 سالگی.

وی افزود: پیامبر(ص) یتیم بودند و در منزل عموی بزرگوارشان حضرت ابوطالب(ع) زندگی می‌کردند، پیغمبر اکرم(ص) در شب ازدواج نه خانه داشتند و نه مال و ثروتی. حضرت خدیجه(س) در همان شب عروسی محضر پیامبر(ص) عرض کردند «خانه من، خانۀ شماست و من کنیز شما هستم؛ إِلَیبَیْتِکَفَبَیْتِیبَیْتُکَوَ أَنَا جَارِیَتُک».

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران