وقتی وضعیت اقتصادی چرخهای سرمایهگذاری در بام ایران را کند میکند; طرحهای سرمایهگذاری همچنان روی کاغذ
گروه استانها - امروز اوضاع اقتصادی متفاوت شده و سرمایهگذاری در چهارمحال و بختیاری کند شده است و حتی پروژههایی که از قبل داشتیم با کندی جلو میرود و استقبال از پروژههای جدید نیز کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بر اساس نظر اقتصاددانان، سرمایهگذاری به معنای استفاده از منابع بهمنظور افزایش درآمد یا تولید در آینده است و از آنجا که استان چهارمحال و بختیاری در حال توسعه بوده اما کمبود سرمایه و منابع مالی دارند، لذا برای جبران کمبود سرمایه و منابع مالی موردنیاز خود نیازمند جلب سرمایههای بخش خصوصی و خارجی هستند.
توسعه پایدار در شهرها از مهمترین دغدغه مدیران است که جهت دستیابی به این هدف، جذب سرمایهگذاری در پروژههای شهری نقش بیبدیلی دارد. عدم وجود درآمدهای پایدار در شهرها موجب شده مدیران شهری نتوانند آنگونه که باید خدمات مطلوب را به شهروندان ارائه کنند.
بسیاری از مدیران ارشد مدعی هستند، حجم بالایی از سرمایههای ریالی و ارزی را به این استان سرازیر کردهاند اما واقعیت این است که بخش عمدهای از پروژهها یا عملا به اجرا درنیامده و یا در میانه راه رها شده است تاجایی که اگر بگوییم این حجم از سرمایهگذاری خارجی و داخلی تنها روی کاغذ محقق شده دور از واقعیت نیست و حتی در برخی نشستها و جلساتی هم که در رسانهها مطرح شده آنطور که شایسته بوده هیچ دستاورد خاصی برای منطقه نداشته است.
امروز اوضاع اقتصادی متفاوت شده و سرمایهگذاری کند شده است و حتی پروژههایی که از قبل داشتیم با کندی جلو میرود و استقبال از پروژههای جدید نیز کاهش یافته و خبری از مشارکتهای جدید نیست.
البته استان چهارمحال و بختیاری به ویژه شهر شهرکرد عقبماندگیهای فراوانی در زمینه سرمایهگذاری و جلب مشارکتهای سرمایهای عمومی دارد که برجهای دوقلو نمونه بارز آن است اما در مجموع شرایط اقتصادی کشور به ویژه در این روزهای کرونایی جذب سرمایهگذاری را با مشکل روبرو کرده است.
6694طرح به بانکهای چهارمحال وبختیاری ارسال شد
سپنتا حبیبی در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان شهرکرد میگوید: از ابتدای امسال تاکنون از مجموع 6 هزار و 694 طرح ارسالی به بانکهای عامل با اشتغال 8 هزار و 998 نفر مبلغ 406 میلیارد ریال توسط بانکهای عامل به بنگاهها و فعالین اقتصادی آسیبدیده از کرونا و در راستای حمایت و جلوگیری از اخراج کارگران پرداخته شده است.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شهرکرد ادامه داد: در بحث اشتغال خانگی جمعا 161طرح به مبلغ 20میلیارد ریال به بانکهای توسعه تعاون و رفاه کارگران ارسال شد که تاکنون 65 درصد این میزان جذب شده است.
وی افزود: در بحث اشتغال روستایی و عشایری 517 طرح به چهار بانک عامل کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید ارسال شده است و تاکنون موفق به جذب 295 میلیارد ریال با اشتغال جدید 760 نفر شدهایم.
حبیبی با اشاره به عملکرد موفق در جذب اعتبارات و تسهیلات کرونایی برای شهرکرد، توضیح داد: در مدت باقیمانده بایستی تلاش بیشتری شود تا نسبت به جذب مابقی سهمیه شهرستان اقدام شود.
وی با بیان اینکه زمان پرداخت تسهیلات مربوط به کرونا تا پایان مهرماه سالجاری ادامه دارد، گفت: دستگاههای اجرایی و بانکهای عامل در مهلت باقیمانده نسبت به تعیین تکلیف پروندههای نیمهتمام و ثبت آن در سامانه کارا اهتمام لازم را داشته باشند.
آنچه پیدا است این است که در پرداخت تسهیلات و ایجاد اشتغال روستایی عملکرد به نسبت خوب بوده اما در جذب سرمایهگذارخارجی و اجرا و تکمیل پروژههای بزرگی چون برجهای دوقلوی شهرکرد که سالهاست در مرحله اسکلت فلزی مانده ناکام ماندهایم.
هرچند مشکلات در امر جذب سرمایهگذار و سرمایهگذاری خارجی و داخلی بسیار کند شده اما آنچه گویا است، این است که مسئولان هم در راستای تحقق طرحهای سرمایهگذاری تلاشی نداشته و بروکراسی اداری همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/7540/ ع