مشکل کمآبی دشتهای شرقی کردستان چگونه برطرف میشود؟
استاندار کردستان گفت: بیشترین مشکل کمآبی استان مربوط به دشتهای شرقی بوده که انتقال آب از سدهای آزاد و قوچم به این دشتها، بخشی از نگرانیها را رفع میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کردستان، بهمن مرادنیا در پنجاه و یکمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه تخصصی ملی سازگاری با کمآبی که به صورت ویدئو کنفرانس در استانداری کردستان برگزار شد، وضعیت شرق استان را عنوان کرد و افزود: از سالها پیش بحث انتقال آب از غرب به شرق کردستان مطرح شده و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.
وی خواستار تعیین تکلیف سد ژاوه شد و گفت: با این تعیین تکلیف و تحقق اهدافی همچون آبیاری 8 هزار هکتار از اراضی دهگلان، بخشی از مشکلات استان کردستان حل خواهد شد.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه 46 درصد از اراضی کشاورزی استان مجهز به سیستمهای آبیاری نوین است، عملکرد استان در این بخش را خوب ارزیابی کرد و افزود: برای کاهش مصرف آب و توسعه سامانههای آبیاری نوین، نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم چراکه صرفاً با انسداد چاههای غیرمجاز نمیتوان مصرف آب را کاهش داد.
وی عنوان کرد: برای تخصیص و تامین آب مورد نیاز واحدهای صنعتی استان چه از محل سدها و چه از محل پساب مشکل و محدودیتی وجود ندارد اما اعتبارات استانی محدود بوده و علیرغم این محدودیت نیز، در سالهای 97 و 98 مبلغ 40 میلیارد تومان به این بخش کمک شده است.
مرادنیا در پایان راجع به بحث نجاتبخشی دریاچه زریبار مریوان، یادآور شد: آنچه که برای زریبار و نجات آن وعده داده شده، اگر به جد پیگیری شود، میتواند مؤثر باشد.
انتهای پیام/481/ش