گزارش| ‌جولان کرونا در استان مرکزی / وقتی مردم با بی‌توجهی ‌کادر درمان ‌را خسته می‌کنند


گزارش| ‌جولان کرونا در استان مرکزی / وقتی مردم با بی‌توجهی ‌کادر درمان ‌را خسته می‌کنند

گروه استان‌ها ـ درحالی که کادر درمان استان مرکزی تمام توانشان را برای شکست کرونا به کار گرفته‌اند‌ اما پزشکان و پرستان از بی‌توجهی مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی گلایه دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، چند ماهی از شناسایی ویروس کرونا در ایران می‌گذرد و علی‌رغم اینکه پس از مدتی اصناف و شغل‌های مختلف تعطیل و دورکار شدند اما بعضی از مشاغل مانند کادر درمان تعطیلی‌بردار نبوده و همچنان پای کار ماندند.

طی سال‌های گذشته نظام سلامت با مشکلات و بحران‌های مختلفی روبه‌رو شده اما ویروس کرونا دیگر جانی برای مردم و کادر درمان باقی نگذاشته و معلوم نیست این بیماری افسار گسیخته تا چه زمانی طول بکشد و در این راستا تنها خدمت کادر درمان کافی نیست.

در ابتدای شیوع ویروس کرونا مردم همکاری خوبی انجام می‌دادند اما پس از مدتی دیگر افراد جامعه از پویش "در خانه بمانیم" خارج شده و راهی مسافرت‌های غیرضروری شدند و به نظر می‌رسد تنها در ابتدای این موضوع، شیوع این ویروس سرکش آنها را تهدید می‌کرد و امروز درحالی که کرونا به شدت قربانی می‌گیرد، دیگر خبری از آن ترس و ضرورت رعایت در برخی افراد جامعه نیست.

متاسفانه آمار استفاده از ماسک کاهش یافته و برخی از مردم نسبت به ویروس کرونا عادی‌انگاری می‌کنند و جان خود و اطرافیان را به خطر می‌اندازند و تعداد مبتلایان و فوتی ها را افزایش می‌دهند و این، سبب شده تا کادر درمان هم خسته‌تر شوند.

"سیدمحمد جمالیان" رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بارها در جلسات متعدد از خستگی روحی و جسمی کادر درمان صحبت کرده و از مردم خواسته تا پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند اما متاسفانه گاهی افرادی را مشاهده می‌کنیم که هنوز تمایلی به استفاده از ماسک نداشته و خود و دیگران به کام مرگ و ابتلا می‌کشانند.

سهل‌انگاری در رعایت پروتکل‌ها کار را سخت‌تر می‌کند

این روزها با سهل‌انگاری بعضی از افراد جامعه و حضور در مکان های پررفت‌و‌آمد تعداد مبتلایان در کشور درحال افزایش است و با عدم استفاده از ماسک خود را آماده پذیرایی از این مهمان ناخوانده می‌کنند اما اگر همین افراد لحظه‌ای به عدم حضور کادر درمان در بیمارستان فکر کنند، می‌ببیند چه حادثه‌ای رخ می‌دهد.

این روزها که از کوچه‌ها و خیابان‌ها عبور می‌کنیم با آگهی فوت افرادی روبه‌رو می شویم که دیگر بین ما نیستند و جای خالی آنها در بین خانواده و عزیزانشان حس می‌شود و این ماجرای هر روزه است و هر روز تعدادی هموطن ایرانی به خاطر ابتلا به شیوع ویروس کرونا قربانی و هوای شهر غمگین می‌شود و کادر درمان شاهد مستقیم این حادثه دلخراش هستند.

یکی از بانوان پرستار به خبرنگار تسنیم گفت: چند ماهی است که به سبب عدم ابتلا خانواده‌ام به ویروس کرونا نتوانسته‌ام آنها را ملاقات کنم و هر روز که آمار فوتی ها مشاهده می کنم اذیت می‌شوم که به خاطر سهل انگاری افراد تعدادی قربانی می شوند.

کرونا شوخی ندارد، هر روز در استان مرکزی قربانی می‌گیرد

به سراغ کادر درمان که می‌رویم بعضا خسته و بعضا دل پری از عدم رعایت پروتکل‌ها دارند و به شدت نگران حال مردم هستند، یک پزشک جوان در بیمارستان امیرالمومنین با اشاره به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم به خبرنگار تسنیم گفت: وقتی شاهد مرگ شهروندی هستیم یا وقتی حال بد بیماران را می‌بینیم حال و روز ما هم بد است و وضع روحی خوبی هم نداریم چراکه ما به حال خوب مردم دلگرم هستیم.

وی افزود: این بیماری با هیچ‌کس شوخی ندارد و اگر مردم رعایت نکنند به طور قطع همانطور که تا به امروز بوده، از این پس نیز تعداد مبتلایان روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

این پزشک جوان ادامه داد: کادر درمان با عشق به خدمت به مردم وارد عرصه پزشکی شده اما با این روند با وجود با تمام علاقه به شغل اما کادر درمانی خسته شده و نیاز داریم مردم با ما همراه باشد.

با فوت هر بیمار خستگی به تن کادر درمان می‌ماند

برخی دیگر از شیفت های طولانی، دلتنگی‌های طولانی مدت، مسافرت ها، جشن ها عدم استفاده از ماسک گله‌مند بودند، پرستار یکی از بیمارستان‌های اراک از بی‌توجهی مردم نسبت کادر درمان گله‌مند بوده و به خبرنگار تسنیم گفت: در طی روز به خاطر از دست رفتن هموطنانم گریه می‌کنم و از نظر جسمی و روحی خسته شده‌ایم.

وی افزود: ما برای مردم و خدمت اینجا هستیم و وقتی یکی از هموطنان خود را از دست می‌دهیم خستگی به تنمان باقی می‌ماند، خواهش می‌کنیم مردم رعایت کنند خستگی ما به کنار، هوای جان باارزش خودشان را داشته باشند.

کاهش مراقبت‌ها، افزایش ابتلا را به دنبال داشته است

با این حال رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به وضعیت شیوع بیماری در استان گفت: متاسفانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم کاهش پیدا کرده و شاهد برگزاری جشن‌ها، دورهمی‌ها و... هستیم و این امر سبب افزایش روند ابتلا می‌شود و  فوتی ها نیز افزایش پیدا می‌کند.

با این حال، "سیما لاری" سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در شرایط موجود چندین راه حل برای نجات کادر بهداشت و درمان وجود دارد اعم از افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و جدی گرفتن پیشگیری، تزریق منابع مالی و نیروی انسانی به نظام سلامت و اینکه همانند ابتدای شیوع ویروس کرونا تمام دستگاه های موجود در کشور نظام سلامت را یاری دهند و تلاش بیشتری در این مسیر کنند.

پایان این مسیر دراز و بلند به رفتارهای انسان ها گره خورده و می‌توانیم با رعایت پروتکل های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی این مسیر را بهتر یا به بدترین شکل ممکن رقم بزنیم و دیگر انتخاب با خودمان است.

انتهای پیام/711/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon