گزارش| عادی انگاریهایی که شرایط قم را وخیم کرد
گروه استانها- با توجه به گذشت ۱۰ ماه از بحران کرونا، با عادی انگاریهای مردم شرایط کنونی قم وخیم و روند مرگومیرها را افزایش پیدا کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، باگذشت 10 ماه از بحرانی شدن وضعیت کشور و بهویژه استان درزمینهٔ ابتلای به کرونا درحالیکه در اواسط اردیبهشتماه شرایط استان رو به بهبودی بود ولی اکنون دوباره شرایط به شرایط اسفندماه بازگشت .
در شرایطی که مردم از این بحران ترس داشتند و خود را ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی میدانستند اما طولانی شدن روند بحران کرونا شرایط را برای مردم عادی جلوه کرد و حلقه فاصلههای اجتماعی هم روزبهروز تنگتر شد، مردم در اجتماعات مختلف حاضر میشوند سفرها هم افزایش یافت رفتهرفته با توجه به این شرایط آمار مرگومیرها هم افزایش یافت و ستاد استانی کرونا هم محدودیتهایی را برای برخی مشاغل و صنوف استان اعمال کرد.
درحالیکه گفته میشد کودکان و جوانان از ابتلا به کرونا مصون هستند طبق آمارها در استان آمار کودکان بستری و جوانان همروند افزایشی داشته است که این نشانگر این نکته است به دلیل تردد بسیار جوانان اکنون آنها ناقلان این بیماری در بین خانواده هستند و آمار ابتلا و بستری خانوادگی همروند صعودی یافته است.
اکنون باگذشت چند هفته از اعمال محدودیتهای کرونایی در استان طبق آمار مرکز بهداشت استان قم میزان زدن ماسک از سوی مردم در اماکن عمومی 60 درصد بوده است لذا باید شورای اطلاعرسانی استان؛ رسانهها و همچنین صداوسیمای مرکز قم نسبت به اقناعسازی مردم برای زدن ماسک و همچنین رعایت پروتکلهای بهداشتی عزم خود را جزم کند.
رئیس شورای اطلاعرسانی استان گفت: عادی انگاری کرونا یکی از چالشهای مهم قم در مبارزه با این ویروس است طبق مصوبه شورای اطلاعرسانی قم، باید در تمام تبلیغات محیطی پیوست بهداشتی و استفاده از ماسک وجود داشته باشد همچنین در صفحه اول تمام نشریات و رسانههای گروهی پیوستهای بهداشتی و پیامهای هشدارآمیز درج خواهد شد.
بیژن سلیمان پور افزود: باید شیوههای اطلاعرسانی در قم برای جلوگیری از عادی انگاری کرونا تغییر کند.
در پیک نخست بیماری در قم اصحاب رسانه استان ورود خوبی درزمینهٔ اطلاعرسانی، پوشش خبری و همچنین تولید محتوا داشتند که بسته با شرایط آن زمان دستاورد خوبی هم به همراه داشت در شرایط فعلی باید اصحاب رسانه در کنار جهادگران عرصه سلامت وارد کارشده و جامعه را نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی قانع کنند چراکه هیچ واکسن و دارویی بهتر از ماسک و رعایت بهداشت برای این ویروس وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: کادر درمانی همظرفیتی دارند لذا برای جلوگیری از استهلاک کادر درمانی و مدافعان سلامت باید مردم از هرگونه اجتماعات غیرضروری و همچنین سفر جلوگیری کنند، باید پروتکل بهداشتی از خانه شروع شود و با توجه به خطرناک بودن وضعیت افراد پرخطر و سالمندان، "جوانان" فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند و خود را ملزم به رعایت شیوهنامه بهداشتی کنند.
محمدرضا قدیر افزود: اگر شرایط بهتر نشد محدودیتها تشدید خواهد شد چراکه هنوز مردم با عادی انگاری خود را ملزم به رعایت اصول بهداشتی نمیدانند لذا باید نظارتها بیشتر شود.
گفتنی است؛ چندی پیش طی مصاحبههایی روسای دانشگاه شهید بهشتی و امیرالمؤمنین (ع)هشدار داده بودند که مردم هنوز از عمق فاجعه اطلاع ندارند در ابتدای امر برای پیشگیری باید پروتکلها را رعایت کرد چراکه پیشگیری بر درمان اولویت دارد، دیروز آمار مرگومیر بهطور ناباورانهای346 نفر بود که بهروز سیاه کرونایی در کشور تبدیل شد سؤال میشود تا کی باید مردم نسبت به این شرایط عادی انگاری و بیخیال باشند.
انتهای پیام/454/ش