استان کرمان آماده مقابله با سیل و سیلابها میشود/ بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ مترمکعب سیلبند احداث شد
گروه استانها- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان از احداث بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ مترمکعب سیلبند خاکی و سنگیملاتی در استان کرمان خبر داد.
مجید سعیدی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم از کرمان ، با اشاره به میزان آمادگی استان کرمان در برابر حوادث غیر مترقبه اظهار داشت: براساس قانون مدیریت بحران شامل چهار مرحله پیشبینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی می شود.
وی با بیان اینکه ستادهای مدیریت بحران استان و شهرستان ها وضعیت مناطق مختلف استان را در جلسات مستمر بررسی کرده و تصمیمات لازم اخذ شده است افزود: اولویت کار ما پیشگیری است تا با اقدامات به موقع خسارات حوادث غیر مترقبه را به حداقل برسانیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با اشاره به اینکه در هفت ماه نخست امسال 9 جلسه ستاد مدیریت بحران در مرکز استان و 94 جلسه در شهرستانها برگزار شده افزود: در استان کرمان در آمادگی کامل قرار داریم.
وی با بیان اینکه در آغاز فصل بارش قرار داریم و باید یکسری اقدامات، آمادگیها و پیشگیری از مخاطرات را داشته باشیم گفت: مهمترین مخاطره ما در آغاز فصل سرما وقوع سیل و سیلاب است.
سعیدی تصریح کرد: خشکسالیهای سالیان گذشته، بی خیالی مسئولان و مردم و تغییر اقلیمی که به تدریج شاهد آن هستیم باعث شده وقوع سیل و سیلاب در سالهای گذشته خسارات زیادی و سنگینی را در حوزه های مختلف به استان وارد کند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته در 25 استان کشور در گیر سیل و سیلاب بودیم که این مسئله باعث شد برنامه های کوتاه مدت و بلند مدتی را در دستورکار داشته باشیم افزود: این اقدامات در دو حوزه احداث سیلبند و لایروبی بستر رودخانه ها در استان کرمان در حال انجام است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با بیان اینکه در حوزههای آبریز بالادست در منابع طبیعی شمال و جنوب استان کرمان اقدامات خوبی در احداث بندهای خاکی و سنگی و ملاتی انجام شده است ادامه داد: این سیل بندها در 106 منطقه در 19 شهرستان استان اجرا شده است.
وی از اجرای قریب 2 میلیون 445 هزار و 689 مترمکعب عملیات سیل بند خاکی و 122 هزار و 80 متر مکعب سیل بند سنگی و ملاتی در طول 41 کیلومتر از مناطق بالادست استان در مناطق سیلخیز خبر داد و گفت: این اقدامات برای این است تا سیلابها و روان آبها را کنترل کرده و خسارات را به حداقل برسانیم.
سعیدی با اشاره به اینکه لایروبی رودخانهها از سال گذشته در استان آغاز شده است افزود: بارش بارانهای رگباری باعث شده لایههایی در رودخانهها تلمبار شده و حجم آبگذری سیلابها در مسیر رودخانهها پایین بیاید.
وی با بیان اینکه لایروبی بستر رودخانه ها از ابتدای مهر امسال در دستورکار جدی قرار گرفته است گفت: با توجه به اولویت بندی در حال حاضر در پنج شهرستان استان لایروبی، آزادسازی بستر و حریم رودخانه در حال انجام است.
انتهای پیام/511/ ی