جذب وکیل مازاد بر نیاز کشور سبب بروز مشکل در نظام قضایی می‌شود

جذب وکیل مازاد بر نیاز کشور سبب بروز مشکل در نظام قضایی می‌شود

عضو هیئت‌مدیره کانون وکلای مرکز با اشاره به ضرورت تناسب تعداد وکلای کشور با پرونده‌های قضایی گفت: جذب وکیل مازاد بر نیاز کشور ممکن است زمینه‌ساز بروز مشکلات متعدد در نظام قضایی شود.

سهیل طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در استان تهران، اظهار داشت: در هر نظام قضایی تعداد وکیل باید متناسب با نیاز کشور باشد؛ در این شرایط اگر وکیل بیکار باشد و به‌دلیل جذب مازاد بر ظرفیت نتواند امرار معاش کند به فساد می‌افتد.

وی تصریح کرد: در صورت بیکاری وکلا محتمل است دعاوی صوری و واهی برای کسب درآمد مطرح شود که نتیجه‌اش تضییع حقوق مردم، فراوانی پرونده‌های ورودی به دادگستری و اطاله دادرسی است؛ بنابراین نظام قضایی بهتر است به سویی نرود که وکیل مازاد بر نیاز جذب کند.

عضو هیئت‌مدیره کانون وکلای مرکز با بیان اینکه "اگر تعادل بین تعداد وکلا و پرونده‌ها باشد، سبب جلوگیری از برخی مفاسد می‌شود" گفت: یکی از چالش‌های مهم امروز دستگاه قضایی ما فساد است و در این مسیر قوه‌قضائیه گام‌های مثبتی برداشته است؛ ریاست قوه‌قضائیه نیز در سخنان خود صراحتاً جذب وکیل مازاد بر ظرفیت را فسادآور دانسته است، در همین راستا باید مراقب باشیم افزایش تعداد وکلا منجر به مسائل نامطلوب نشود.

وی گفت: پروانه وکالت حکم یک چاقو را دارد که احتمال استفاده منفی از آن نیز وجود دارد؛ اگر ما بخواهیم با انگیزه حل معضل بیکاری فارغ‌التحصیلان حقوق، جذب بی‌رویه حقوق‌خوانده‌ها را لحاظ کنیم ممکن است فساد به اشکال مختلف در این حیطه افزایش یابد.

طاهری ادامه داد: دانش‌آموخته بیکار حقوق اگر بدون برنامه و مازاد بر نیاز وارد نظام قضایی شود، احتمال دارد این نظام را با مسائل متعدد همراه کند؛ در عین حال باید بدانیم بیکاری این فارغ‌التحصیلان ریشه در جذب بی‌رویه و مازاد بر نیاز دانشجوی حقوق در کشور دارد و نباید برای حل این معضل، حرفه‌های موجود را دچار آسیب کرد.

عضو هیئت‌مدیره کانون وکلای مرکز با اشاره به اینکه "تعداد قابل توجهی از وکلا پروانه وکالت خود را تمدید نمی‌کنند" گفت: این افراد باید سالانه به صندوق حمایت از وکلا و همچنین قوه‌قضائیه مبلغی را پرداخت کنند تا پروانه آنها تمدید شود اما چون فاقد پرونده و درآمد کافی هستند، توان مالی جهت تمدید پروانه ندارند.

وی با بیان اینکه "طبق برآوردها حدود 90 هزار وکیل در کشور فعالیت دارند" اظهار داشت: جذب وکیل در سنوات اخیر چندین برابر گذشته شده است.

طاهری گفت: به هر روی نگرانی‌هایی درباره آینده حرفه وکالت وجود دارد و امیدواریم قوای مقننه و قضاییه، در زمینه جلوگیری از افزایش بی‌رویه تعداد وکلا تدابیر لازم را بیندیشند به‌ویژه که برخی طرح‌ها می‌تواند زمینه‌ساز جذب بی‌رویه وکیل شود.

انتهای پیام/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon