توسعه الگوی مشاغل خانگی در بهزیستی فارس؛ اعطای ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات قرضالحسنه
گروه استانها ـ این روزها که همه کسبوکارها تحت تاثیر بیماری کرونا است، توسعه مشاغل خانگی به ویژه در میان افراد تحت حمایت بهزیستی میتواند یکی از راهکارهای حفظ فرصت شغلی باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آسیبهای وارده به کسبوکارها ناشی از کرونا سبب شده که هزاران نفر در استان فارس بیکار شوند، به گونهای که به گفته سهراب مختاری مدیرکل کار و تعاون استان فارس با اقدامات حمایتی 73 هزار نفر به محل کار بازگشتند.
آمارهای افراد دریافتکننده بیمه بیکاری نیز حدود همین رقم را نشان میدهد که تعداد قابل توجهی از افراد تحت تاثیر این ویروس منحوس بیکار شدند. در این روزها به نظر میرسد توسعه مشاغل خانگی بتواند بهترین راهکار برای برطرف کردن بیکارهایی موجود باشد.
شهریورماه امسال مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس از آغاز ثبتنام متقاضیان مشاغل خانگی در قالب "طرح ملی توسعه مشاغل خانگی" استان توسط جهاددانشگاهی خبر داد. وی توسعه مشاغل خانگی را با هدف کمک به رونق اقتصاد خانوار، تحقق شعار سال و توسعه جایگاه مشاغل خانگی در اقتصاد کشور به عنوان یک ضرورت مطرح کرد.
از طرفی در این میان خانوارها و افرادی که تحت نهادهای حمایتی هستند، بیش از گذشته نیازمند حمایت هستند چراکه بسیاری از این افراد در شغلهای خردی بودند که با شدت یافتن بیماری کرونا قادر به ادامه کار نیستند پس بهترین راهکار برای این افراد هم توسعه مشاغل خانگی است.
رضا دهقان، مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در شهریورماه امسال با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای سازمان بهزیستی، تسهیل کردن شرایط برای اشتغال جامعه هدف خود است از از طرحهای اشتغالزایی در این سازمان خبر داد.
به گفته وی بخش مشخصی از فرصتهای شغلی ایجاد شده مربوط به طرحهای خود اشتغالی است و این افراد در قالب مشاغل خانگی و یا غیر خانگی که کوچک هستند، ضمن ارائه طرحهای خود درخواست دریافت تسهیلات را ارائه میدهند و بعد از دریافت تسهیلات مربوطه فعالیت خود را آغاز میکنند.
طرح ملی مشاغل خانگی با نگاه و حمایت از اقشار آسیبپذیر در سه فاز شناسایی مزیتها، توانمندسازی متقاضیان و اتصال به بازار اجرا و عملیاتی میشود که در استان فارس نیز این امر در دستور کار است.
در همین راستا محمدصادق کشفینژاد، مدیرکل بهزیستی استان فارس نیز از تعهد اشتغال بهزیستی را 3هزار و 169 نفر در سال جاری اعلام کرد که از ابتدای سال تاکنون برای بیش از یک هزار و 700 نفر اشتغالزایی شده است.
به گفته وی یکی از ظرفیتهای قابل توجه برای ایجاد اشتغال در بهزیستی مشاغل خانگی است و افراد علاقهمند تحت پوشش جهت فعالیت در این حوزه شناسایی و پس از دورههای آمادهسازی شغلی ساماندهی میشوند.
آنگونه که کشفینژاد میگوید: درحال حاضر بهزیستی فارس به طرحهای مشاغل خانگی تا سقف 50 میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی در بانکهای عامل با باز پرداخت 84 ماهه پرداخت میکند و زنان سرپرست خانوار در اولویت پرداخت این تسهیلات قرار دارند.
به گفته وی افراد تحت پوشش میتوانند به سایت طرح ملی توسعه مشاغل خانگی به آدرس inhb.ir مراجعه و از مزایای طرح مذکور بهرهمند شوند.
براساس اظهارات کشفینژاد در 6 ماهه نخست سال به 372 نفر از افراد تحت پوشش 133 میلیارد ریال تسهیلات با اولویت مشاغل خانگی و آسیب دیده از کرونا پرداخت شده است.
مدیرکل بهزیستی استان فارس همچنین با اشاره به آمار سال گذشته اعلام کرد که در سال 98 بیش از 353 نفر از گروههای هدف در بخش مشاغل خانگی تسهیلات دریافت کردهاند و بیش از725 میلیون ریال در راستای حفظ و تثبیت شغل و همچنین ایجاد شغل پایدار به مددجویان پرداخت شده است.
البته این یکی از اقدامات بهزیستی در راستای اشتغالزایی است، اقدام دیگر کمک به کارفرمایانی است که از مددجویان به عنوان نیروی کار استفاده کنند. در همین راستا پریسا زارعی، معاون مشارکتهای مردمی و اشتغال بهزیستی فارس در گفتوگو با تسنیم اعلام کرد: بهزیستی به هر کارفرما از یک تا 40 نفر را معرفی میکند و در ازای معرفی هر مددجو کارفرما از تسهیلات 50 میلیون تومانی بهرهمند میشوند.
به گفته وی چنانچه کارفرما حقوق و مزایای مددجو را مطابق قوانین پرداخت کند سازمان بهزیستی به مدت 5 سال 23 درصد از سهم بیمه کارفرما را پرداخت میکند.
معاون مشارکتهای مردمی و اشتغال بهزیستی فارس معتقد است که وظیفه اصلی بهزیستی تسهیلگری در امر اشتغال افراد تحت حمایت است ولی همه دستگاههای مرتبط نیز باید در این امر همکاری کنند تا مشکل اشتغال مددجویان برطرف شود.
انعقاد تفاهمنامه با شهرک صنعتی استان برای به کارگیری مددجویان بهزیستی در واحدهای تولیدی و تفاهمنامه با فنیوحرفهای برای افزایش مهارت افراد تحت پوشش از دیگر اقداماتی است که بهزیستی برای اشتغالزایی جامعه هدف انجام داده است.
انتهای پیام/424/ش