تجویز داروهای بیمارستانی کرونا خارج از بیمارستانها ممنوع/ تلاش برای کاهش قیمت انسولین قلمی
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تجویز داروهای بیمارستانی در خارج از بیمارستان، مغایر دستورالعملهای کمیته علمی کروناست از تلاش برای کاهش قیمت انسولین قلمی در کشور خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا، دکتر محمدرضا شانهساز، در نشست خبری که در استودیو سلامت وزارت بهداشت و بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، درخصوص عرضه ماسک با قیمت بالاتر از 1300 تومان، اظهار کرد: قیمت ماسک 1300 تومان است و در زمان حاضر بهدلیل نظارتهای انجامشده، قیمت خرید داروخانه و سایر فروشگاههای زنجیرهای و تجهیزات پزشکی بر اساس اطلاعات موثقی که داریم کاهش یافته است. بعضاً ممکن است داروخانهای بگوید که "فاکتور گرانخرید داریم"، در این زمینه نیز نامه نوشتیم که یا باید آن ماسکها را مرجوع کنند یا فاکتورهایشان اصلاح شود.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
قیمت ماسک بالاتر از 1300 تومان گرانفروشی است
وی تأکید کرد: ماسک نباید بالای 1300 فروخته شود و در غیر این صورت گرانفروشی و تقلب محسوب میشود و با فرد خاطی برخوردهای تعزیراتی انجام خواهد شد. گروههای بازرسی فعال در سراسر کشور این موضوع را رصد میکنند. از مردم نیز میخواهیم که موارد تخلف را حتماً به معاونتهای غذا و داروی محل یا سامانه 190 اطلاعرسانی کنند. در زمان حاضر تولیدات ماسک در کشور بسیار بالاست و بالاتر هم میرود و کمبودی در این زمینه نیست.
شانهساز گفت: قیمت ماسک را ظرف دو سه هفته گذشته، با پیگیریهای جدی که انجام شد و با کمک همکارانمان در سازمان حمایت از مصرفکننده و وزارت صمت به قیمت رسمی خودش برگرداندیم و در زمان حاضر ماسک باکیفیت در تمام داروخانههای کشور با قیمت 1300تومانی قابل تهیه است.
مشکلی در تأمین داروهای کرونا نداریم
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین در خصوص داروهای بیمارستانی کرونا ازجمله رمدسیویر بیان کرد: در بحث داروهای کرونا طبق پروتکلهای درمان عمل میشود و داروهای بیمارستانی تنها در بیمارستان عرضه میشوند. در مورد تأمین اقلام خوراکی داروهای کرونا هیچ مشکلی حتی برای بخش سرپایی نداریم.
تجویز داروهای بیمارستانی خارج از بیمارستان ممنوع است
وی تأکید کرد: اگر داروهای بیمارستانی در خارج از بیمارستان تجویز شوند، مغایر دستورالعملهای کمیته علمی کروناست. اگر بههرحال مراجع درمان به ما اعلام کنند ما برای تأمین این اقلام در بخشهای غیربیمارستانی هم مشکل خاصی نداریم و خواهشم آن است مردم را از مراجعه به ناصرخسرو به هر دلیلی، منع کنید. در زمان حاضر این داروها تأمین شده است و مشکلی در این زمینه نداریم. در مورد عرضه این داروها در ناصرخسرو که البته تقلبی هم بودند، برخورد مناسب صورت گرفت؛ این داروها اصلاً رمدسیویر نبود، بلکه آنتیبیوتیکهای معمولی بود و برچسب آنها برداشته شده بود و با قیمتهای 50 تا 60 میلیون تومانی عرضه میشد.
شانهساز همچنین تأکید کرد: از همکاران پزشک خواستار آن هستیم که تجویز این داروها را در خارج از بیمارستان انجام ندهند، تهیه اینها برای مردم در خارج از بیمارستان وجود ندارد و در ناصرخسرو هم که همین کلاهبرداریها و تقلبها است، ضمن اینکه اکنون تمام داروها بهلحاظ برچسب اصالتی که دارند باید هنگام تهیه چک شوند.
وضعیت تولید رمدسیویر ایرانی
وی همچنین درباره وضعیت تولید رمدسیویر در کشور گفت: در زمان حاضر سه کمپانیمان در این زمینه فعال هستند و یکی دو کمپانی دیگر هم متقاضی تولید هستند و بهزودی این تعداد به پنج کمپانی افزایش مییابد. برای تولید این دارو مشکل چندانی نداریم و علیرغم موج افزایشی بیماران، اما دارو برای بیمارستانها تأمین میشود.
نگرانی بابت دارو و تجهیزات پزشکی نداشته باشید
شانهساز درخصوص وضعیت تأمین دارو و تجهیزات پزشکی نیز گفت: با وجود همه مسائل و مشکلاتی که دشمنانمان میخواهند ایجاد کنند، اما بهلطف خداوند از نیمه دوم شهریورماه با تسهیل روند تخصیص و تأمین ارز، نگرانیهایمان تا حد زیادی درباره تأمین دارو و تجهیزات پزشکی کاهش یافت. بسیاری از اقلامی که نگران بودیم که در ماههای آینده با کمبود آنها مواجه میشویم، اما دوباره به ذخایر اطمینانبخش بازگشت و امروز با اولویت تولید داروهای داخلی و بعد از آن واردات داروهایی که مشابه تولید داخلی ندارند، اطمینان لازم را به بیماران بدهیم که از بابت تأمین دارو و تجهیزات پزشکی نگرانی نداشته باشند، در عین حال با تخصیص و تأمین ارزی که امسال برای تأمین اقلام مورد نیاز برای درمان بیماران کرونایی اضافه شد، با کمک همکارانمان در بانک مرکزی ضریب اعتماد و اطمینان ما بالاتر هم خواهد رفت.
وی اضافه کرد: بههرحال امروز شاهدیم که علیرغم افزایش تعداد بیماران و مراجعهکنندگان به بیمارستانها، بهلطف خداوند در زمینه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بیماران و کادر درمان، مشکلی در کشور وجود ندارد. آنچه در زمینه کمبود اقلام و داروهای مربوط به درمان کرونا میشنویم، عمدتاً به حوزههای بیمارستانی مربوط میشود. این داروها، داروهایی هستند که فعلاً طبق تصمیمات کمیته درمان، کمیته علمی ستاد کرونا و سازمان غذا و دارو باید مصرفشان در بیمارستان انجام شود. بعضاً گزارشهایی میرسد که از آنجایی که برای بیمار خارج از بیمارستان دارو تجویز شده است، آن را بهعنوان کمبود تلقی میکنند، درحالیکه ما تمام این اقلام را امروز در کشور تولید و تأمین میکنیم.
نگرانی بابت تأمین اکسیژن مورد نیاز بیماران کرونا نداریم
وی با اشاره به نگرانیهایی در زمینه تأمین اکسیژن در بیمارستانها با توجه به بالا رفتن بار بیماری، گفت: یکی از مسائل در این زمینه در حوزه تأمین و یک موضوع هم در زمینه متغیر بودن قیمت وجود داشت که هم برای تولید آن منابع مختلف از سوی همکاران ما در معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو پیگیری شد و امروز در زمینه تأمین اکسیژن هم دیگر هیچ نگرانی نداریم و قیمت آن هم رسماً توسط کمیسیون قیمتگذاری دارو تعیین شده است. این مورد هم که میتوانست تهدیدی برای تأمین باشد، برطرف شد.
تلاش برای کاهش قیمت انسولین قلمی در کشور
شانهساز درباره انسولین قلمی نیز گفت: در زمان حاضر پیگیری میکنیم که قیمت انسولین قلمی کاهش یابد. ظرف چند ماه گذشته متوجه شدیم که قیمت انسولین قلمی در کشور ما بالاتر از استاندارد بینالمللی و کشورهای منطقه عرضه میشود. با پیگیریهای جدی ادارهکل دارو، امروز داریم قیمت انسولین را با رقمهای پایینتر در کشور تأمین میکنیم. فکر میکنیم بسیاری از حواشی که در زمینه انسولین دامن زده میشود، بهدلیل موضوع بحث اصلاح قیمت انسولین است. ما واقعاً در زمینه تأمین انسولین قلمی، بیش از سال قبل تخصیص و تأمین ارز و تأمین انسولین قلمی را داشتیم و خوشبختانه تا حد زیادی با پیگیری سازمان غذا و دارو از طریق سامانه تیتک و کمک همکارانمان در نیروی انتظامی و گمرک جلوی قاچاق این اقلام به خارج از کشور گرفته شده است.
وی گفت: امروز شاهدیم که یک شیطنت رسانهای توسط شبکههای معاند شکل میگیرد و بر همین اساس درخواستمان از رسانههای کشور این است که به ما کمک کنند. شبکههایی که سالهاست شاهدند که ملت ما در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی تحریم است، کوچکترین خبری از تحریم را منعکس نمیکنند، اما درباره یک خبر کاملاً کذب و دروغ مانند کشف داروهای ایرانی در کشور همسایه ما عراق، بهدروغ اخبار گستردهای را منعکس میکنند، در حالی که یک قلم از آن داروها ایرانی نبود. فقط میتوانم اظهار تأسف کنم برای کسانی که ردای مقدس خبررسانی را به تن کردند، اما بهدلیل مسائل مادی به انتشار اخبار دروغ تن میدهند.
هیچکدام از داروهای مکشوفه در عراق ایرانی نبود
شانهساز تأکید کرد: 19 کامیونی که در کشور عراق کشف شد، علیرغم اینکه ما، نیروی انتظامی و گمرک بارها اعلام کردهایم که هیچیک از آنها ایرانی نبوده است، اما شبکههای معاند خارجی بهروی افکار سادهلوحی که شنونده و مخاطب آنها هستند، کار میکنند. به هموطنان هوشیار و خواهران و برادرانم میگویم و اطمینان میدهم که هیچیک از این داروها بههیچعنوان ایرانی نبوده و این خبر کذب محض است. تمام دستگاهها و رسانههای رسمی کشور و دستگاههای متولی قاچاق این بحث را با حساسیت رصد کردند و امروز این مسئله ثابت شده است، متأسفم که برخی در داخل هم به این اخبار دامن میزنند.
کاهش خروج داروی ایرانی از کشور بهصورت مسافری
وی تأکید کرد: امروز هم بهدلیل کاهش مسافرتها بین ایران و کشورهای منطقه بهدلیل کرونا، حتی دیگر خروج دارو بهصورت مسافری را هم کمتر شاهد هستیم، در عین حال به سامانه تیتک ما هم هر دارویی را که در هر منطقه دنیا، کشور ما و مرز ما شناسایی شود، بلافاصله میتواند اطلاع داده شود که این دارو و تجهیزات پزشکی و بهزودی سایر کالاهای سلامتمحور از کدام نقطه و از کدام بخش از زنجیره تأمین دارو خارج شده است. امروز به تکنولوژی جدیدی دسترسی داریم و میتوانیم با دقت در این زمینه صحبت کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو درخصوص کمبودهای دارویی نیز عنوان کرد: امروز آمار کمبودهای دارویی در کشور کاهش یافته است. در زمینه واکسن آنفلوآنزا هم یکمیلیون و 700هزار دوز تأمین شده است که از طریق مراکز بهداشتی و درمانی در دسترس گروههای هدف قرار میگیرد.
چرایی نوسانات قیمت شیرخشک
شانهساز در پاسخ به سؤالی درخصوص نوسانات قیمت شیرخشک، اظهار کرد: بخشی از تولیدات داخلی ما در حوزه دارو، شیرخشک و تجهیزات پزشکی ارز 4200تومانی دریافت میکند و بخش عمدهتر آن ارز نیمایی دریافت میکند. علیرغم اینکه تلاش میکنیم که این نوسان به حداقل برسد، بهدلیل افزایش قیمت قابلتوجهی که ارز نیمایی پیدا کرد، واقعاً تولید این شیرخشکها برای تولیدکنندگان امکانپذیر نبود و بر همین اساس بار دیگر قیمت شیرخشک بازنگری شد، به هر ترتیب اگر قیمت شیرخشک در قالب قیمتهایی باشد که در سایت سازمان غذا و دارو اعلام شده، قیمت رسمی است، اما اگر خارج از آن باشد، تقلب و تخلف محسوب میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو درخصوص جایگاه ایران بین کشورهای دیگر در زمینه ساخت دارو، تصریح کرد: ما یک امتحان بسیار سخت، اما اطمینانبخش را در زمینه کرونا داریم. از قبل به این موضوع قائل بودیم که داروسازی ایران بهلحاظ توانمندی و خوداتکایی که پیدا کرده، نهتنها در منطقه که در دنیا از جایگاه علمی بالایی برخوردار است و میتواند بیش از 97 درصد نیاز کشور را برطرف کند. این موضوع را برخی تا زمانی که کرونا پیش آمد، باور نداشتند. علیرغم همه تلخکامیهای کرونا، اما اثبات شده است که در کشور ما هر دارویی که کاندیدای درمان بیماری کووید19 میشود، بلافاصله آن دارو را با یک فاصله زمانی یکی دو ماهه تولید کردیم، این نشاندهنده عمق داروسازی کشور ما است. کمتر کشوری توانست با این سرعت و به این روش عمل کند که این یکی از مظاهر ظهور اقتصاد مقاومتی در صنعت داروسازی ما بود.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بههرحال بهدلیل تعدد دانشکدههای داروسازی و تعداد متخصصین داروسازی کشور، این امکانات فراهم شده است و حتی در حوزه عرضه و داروخانه هم شاهد کمترین مشکلات بودیم. کشورهایی را میبینیم که ظاهراً اقتصاد بسیار قویتری از ما دارند، در زمینه تأمین این اقلام در داروخانهها و فروشگاههایشان مشکل دارند، اما اغلب داروخانهها بدون نگاه کردن به صرف منافع مادی، کمک کردند و علیرغم اینکه بسیاری از داروخانهها مطالبات طولانیمدت از بیمهها داشتند، اما کمک کردند تا با کمترین تنش و در کوتاهترین زمان بر مشکلات فائق آییم. در زمینه شرکتها و حوزه "هایتک" هم کمتر دارویی است که در کشور ما تولید نشود. اقدامی که ظرف چند ماه قبل در سازمان غذا و دارو انجام شد، این بود که همه اقلام دارویی و حتی مکملهای ورزشی، تغذیهای و... که در کشور تولیدکننده ندارد، بهروی سایت سازمان غذا و دارو قرار دادیم و متقاضیان زیادی برای تولید آن اقلام وارد شدند و تقاضا دادند و امیدواریم با اطلاعرسانی بموقع روند تولید این داروها در کشور، سرعت بیشتری پیدا کند.
انتهای پیام/+