تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس

تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری را تصویب کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز( 11 آبان) قوه مقننه در جریان بررسی  گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان، با 160 رأی موافق، 77 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در جلسه کلیات این طرح را به تصویب رساندند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

 حبیب اله دهمرده نماینده زابل در مجلس در موافقت با این طرح با بیان اینکه طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری 4 سال است بر روی زمین مانده است، گفت: ما برای نامزدی برای شرکت در انتخابات مجلس چندین بار اصلاحات بر قانون انتخابات مجلس انجام داده ایم، آیا جایگاه رئیس جمهور از مجلس پایین تر است؟ هزاران نفر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کنند و شورای نگهبان مجبور است تعداد بسیاری از آن ها را رد کند و این مهم دستاویزی برای سوءاستفاده دشمنان شده است و بر روی حذف این تعداد توسط شورا مانور می دهند لذا درخواست دارم به کلیات این طرح رأی مثبت دهید البته جزئیات آن قابل اصلاح و بررسی است.

وی ادامه داد: تصویب این طرح را بسیار ضروری می دانم چرا که هنگام ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری جهان بر وضعیت انتخابات ما متمرکز می شود و گاهی به دلیل انتشار ویدیوهایی در فضای مجازی ما را تمسخر نیز می کنند.

نماینده تبریز در مجلس در تشریح ویژگی های قانون اصلاح انتخابات ریاست جمهوری، گفت: براساس این قانون ابتدا متقاضیان باید مدارکی به شورای نگهبان ارائه دهند و سپس در صورت داشتن این مدارک می توانند در انتخابات ثبت نام کنند، همچنین اگرچه اکنون مشکلات اقتصادی داریم اما این مهم منافاتی با طرح بسیار مهم اصلاح انتخابات ریاست جمهوری ندارد این در حالی است که مجلس طرح تامین کالاهای اساسی را به تازگی تصویب کرده است.

میرتاج الدینی با بیان اینکه طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری شائبه سیاسی ندارد، اضافه کرد: متاسفانه هر طرحی آورده شود عده ای آن را سیاسی می کنند.

وی با ارائه اصلاحاتی در خصوص این طرح، بیان کرد: ثبت نام استانداران و فرمانداران باید به صورت مطلق باشد، همچنین در نظر گرفتن سن 45 سال قابل استناد نیست چرا که در انتخاب نبوت نیز مبنای سن 40 سال بوده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه قضات، وکلا و روزنامه نگاران برجسته نیز باید بتوانند در انتخابات ثبت نام کنند از هیات رئیسه خواست در طرح پیشنهادات وحدت رویه را رعایت کنند.

همچنین جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح مذکور، گفت: باید کسانی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند که سابقه مدیریت کلان داشته و جزء رجال سیاسی باشند چرا که ویدیوهای منتشر شده از کاندیدهای انتخابات ریاست جمهوری ادوار گذشته در شان ملت ایران نیست.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: اگر اجازه دهیم هر فرد با هر سابقه و مدرکی در انتخابات شرکت کند در ادامه مجبور به حذف آن ها خواهیم شد که این مسئله برای کشور هزینه بر است.

وی حذف فرمانداران، استانداران، قضات، روزنامه نگاران و ... را جزو ایرادات این طرح دانست و گفت: این ایرادات باید در بررسی جزئیات برطرف شود ضمن آنکه در نظر گرفتن سن 45 سال به عنوان یکی از شروط حضور در انتخابات منطقی نیست.

محمودزاده در پایان کلیات این طرح را مفید عنوان کرد و گفت: اگرچه جزئیات اشکالاتی دارد که باید در کمیسیون با ارائه پیشنهادات نمایندگان برطرف شود اما تصویب کلیات آن لازمه و نیاز امروز کشور است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon