نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان در قم بالاست/کمبود نیروی کارگر ساده در قم


نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان در قم بالاست/کمبود نیروی کارگر ساده در قم

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: به دلایل مختلف نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان در قم بالاست و در کارخانه‌ها کمبود نیروی کار و کارگر ساده وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مصطفی کاویانی در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به آخرین وضعیت بیکاری در استان اظهار داشت: با وضعیت کرونا در اوایل سال جهشی در تعداد بیکاران در استان قم اتفاق افتاد و این در حالی بود که برای نخستین بار در زمستان سال 98 نرخ بیکاری تک‌رقمی شده بود که متأسفانه در اسفندماه به دلیل کرونا شاهد افزایش بیکاری بودیم.

وی با بیان اینکه در قم بیش از 50 درصد مشاغل خدماتی بوده که با تعطیلی کارگاه‌ها و شرکت‌ها به علت محدودیت‌های کرونایی تا پایان اردیبهشت، با افزایش بیکاری مواجه شدیم، ابراز کرد: بعد از ماه رمضان بسیاری از نیروها به سر کار رفتند و به حالت عادی برگشتیم و نرخ بیکاری اندکی افزایش یافت و از 10 درصد به 11 درصد رسید اما نسبت به سال‌های قبل افزایش چندانی نداشتیم.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان قم تصریح کرد: نرخ بیکاری در افراد کم‌سواد و دیپلمه همچنان تک‌رقمی است و در کارخانه‌ها کمبود نیروی کار و کارگر ساده وجود دارد و نمی‌توانیم پاسخگوی نیاز کارخانه باشیم، اما به دلایل مختلف نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان در قم بالاست.

وی با تأکید بر اینکه یکی از مسائل مهم این بوده که نظام آموزشی ما با بازار کار همخوانی ندارد و نیروهایی را آموزش می‌دهند که نیاز بازار کار، 100 درصدی این نیست، عنوان کرد: این در حالی بوده که در قم رشته‌های علوم انسانی زیاد است و شرکت‌ها به نیروهای خدماتی و صنعتی نیاز دارند.

کاویانی خاطرنشان کرد: از طرفی در قانون کار نیز قوانین حداقل حقوق را تعیین می‌کند، درحالی‌که فارغ‌التحصیلان حاضر نیستند با حداقل حقوق کار کنند.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان قم اظهار داشت: پرداخت بیمه بیکاری در شرایط کرونایی از دهم اسفند سال قبل تا پایان اردیبهشت جاری به‌صورت کشوری بود و وجه توسط مدیریت برنامه‌ریزی به‌صورت متمرکز پرداخت می‌شد، هر چند نارضایتی‌هایی وجود داشت، اما از یکم خرداد بحث پرداخت استانی شد و مشکل خاصی نداریم و از این تاریخ سیستم به‌صورت مجازی شده است.

وی با اشاره به اینکه فردی که تقاضای بیمه بیکاری کند پس از تکمیل پرونده یک هفته به بیمه تأمین اجتماعی ارجاع داده و کمتر از یک ماه بیمه بیکاری برقرار می‌شود، یادآور شد: برخی از افراد قبل از خرداد متقاضی بیمه بیکاری بوده‌اند و هنوز ناهماهنگی‌هایی وجود دارد و هنوز موفق به دریافت نشده‌اند که پیگیر آن هستیم.

کاویانی تصریح کرد: با شیوع کرونا در اسفندماه 12 هزار نفر ثبت‌نام بیمه بیکاری تا فروردین‌ماه ثبت شد و اخیراً 10 هزار نفر به شغل خود بازگشتند و تعداد مقرری‌بگیرهای بیکاری 2065 نفر است.

انتهای پیام/457/ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon