ژنهای بومی دام و محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی صیانت میشود
گروه استانها - رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با تاکید بر صیانت از ژنهای بومی کشاورزی و دامی در استان که در راستای پدافند غیرعامل تعریف میشود، گفت: نباید ورود ژنهای خوب دام خارجی ژنهای بومی را از بین ببرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، اکبر فتحی در نشست خبری کارگروه کشاورزی پدافند غیرعامل آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه ذخیره سازی مواد غذایی برای روزهای مبادا از وظایف کارگروه کشاورزی است اظهار داشت: باید در برخی از محصولات کشاورزی و دامی کشور که وابسته به خارج است، ذخایر استراتژیک داشته باشیم.
وی با بیان اینکه انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام برای این روزها پیشبینی شده است، گفت: این انبارها رویکرد پدافندی برای ذخایر دارد تا خلایی در امر تولید نداشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با تاکید بر اینکه برای استحکام فعالیت ها و کاهش آسیب پذیری در برابر تهدیدات نظامی و غیرنظامی باید تدابیر از قبل اندیشیده شود، افزود: جانمایی انبارها و پراکندگی سیلوهای گندم بخاطر ملاحظات پدافندی است.
وی در ادامه به بخش دیگر پیشگیری و اقدامات پدافندی در حوزه غیرعامل کشاورزی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در کشور ما آفت سوسک کلورادو وجود نداشت اما یک استاد دانشگاه با نیت کمک به توسعه بخش کشاورزی و توسعه کشت بذر مرغوب، بذر را به صورت چمدانی وارد کشور کرد و اکنون به یک افت فراگیر مزارع سیب زمینی و یک چالش جدی اقتصادی تبدیل شده است.
فتحی، از استقرار مراکز قرنطینه در فرودگاهها خبر داد و ابراز داشت: در استان آذربایجان شرقی هم 11 مرکز و ایستگاه قرنطینه در گمرکات، مرزهای هوایی و زمینی و ورودیهای استان مستقر شده است تا از شیوع آفتهای محصولات کشاورزی و باغی و دامی وارداتی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: ممکن است در صادرات هم این اتفاق به نوعی تکرار شود، مثلا اگر سیب صادراتی از کشور مقصد بازگشت بخورد، نباید به مصرف عمومی برسد و باید در قرنطینه، کاملا بررسی شده و در صورت نیاز به صورت اصولی امحا شود تا آفات احتمالی شیوع نیابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با تاکید بر صیانت از ژنهای بومی کشاورزی و دامی در استان که در راستای پدافند غیرعامل تعریف میشود، تصریح کرد: نباید ورود ژنهای خوب دام خارجی ژنهای بومی را از بین ببرد. مثلا گاو سرابی جثه کوچکی دارد ولی با توجه به تطبیق با شرایط بومی، نباید گاو هلندی و... جایگزین کامل آن شده و باید این ژنها را برای آینده حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه مرکز اصلاح نژاد شمالغرب کشور در تبریز مستقر شده است، گفت: این مرکز اسپرم دامهای بومی برای چندین سال نگهداری می شود تا نژاد آنها حفظ شود.
فتحی، خاطر نشان کرد: پدافند فقط برای تهدیدات خارجی نیست، بلکه تهدیدات و افتهای داخلی هم داریم که باید به موقع شناسایی و دفع شوند.
وی در ادامه، ضریب مکانیزاسیون استان را بیش از متوسط کشوری دانست و افزود: این یعنی ضایعات ما از متوسط کشوری کمتر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با بیان اینکه کاهش ضایعات با نوسازی ماشین آلات کشاورزی و افزایش مکانیزاسیون کشاورزی محقق میشود، اضافه کرد: به دنبال افزایش راندمان و کاهش ضایعات هستیم که در راستای ارتقای امنیت غذایی و اقدامات پدافندی است.
انتهای پیام /111/ ت