خطیبزاده: ظریف در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید بولیوی شرکت میکند/ به دنبال حل و فصل مناقشه قره باغ هستیم
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که وزیر امور خارجه فردا عازم آمریکای لاتین خواهد شد و در مراسم تحلیف رئیس جمهور بولیوی شرکت میکند و بعد به کوبا و ونزوئلا خواهد رفت.
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
به دنبال حل و فصل مناقشه قره باغ هستیم، نه آتش بس
خطیب زاده در ابتدا با اشاره به سفر سیدعباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه به کشورهای منطقه به منظور پیشبرد طرح ایران برای حل مناقشه قره باغ گفت: در 6 آبان سفر آقای عراقچی به منطقه شکل گرفت که برای طرح صلح ایران برای مناقشه قره باغ بود.
ما به دنبال حل و فصل مناقشه قره باغ هستیم، نه آتش بس. منتظر دریافت پاسخها هستیم. مواضع جمهوری اسلامی مشخص است. ما تلاش کردهایم که بر اساس مصلحت منطقهای این طرح را به پیش ببریم.
مناقشه، مناقشه سه دههای است و ابتکارات دیگر هم به نتیجه نرسیدهاند. طرح ما بسیار منطقی و بر اساس واقعیتهای روی زمین است. تصمیم باید در پایتختهای سیاسی گرفته شود. ما از نگرانیهای خود کوتاه نخواهیم آمد. امیدواریم در هفتههای آتی شاهد برداشتن قدمهایی در زمینه صلح باشیم.
ایران از همه طرحهایی که تا به الان ارائه شده حمایت کرده، اما مشکل این است که این طرحها نتیجه نداشتهاند. امیدواریم که طرح ما به نتیجه برسد. اولویت ما پایان مخاصمه و حل و فصل دائمی آن است.
ظریف در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید بولیوی شرکت میکند
سخنگو درباره برنامههای وزیر خارجه نیز گفت: آقای ظریف از فردا عازم یک سفری به آمریکا لاتین خواهند بود تا در مراسم تحلیف رئیس جمهور بولیوی شرکت کنند و بعد به کوبا و ونزوئلا خواهند رفت.
درباره بولیوی ما آمادگی داشتیم و داریم که دو طرف روابط را به سطح بسیار خوبی برگردانند. امیدواریم که امور به مسیر طبیعی خود برگردد و بتوانیم در چارچوب منافع دو طرف حرکت کنیم.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه سخنانش با اشاره به انتخابات روز سه شنبه ریاست جمهوری در آمریکا گفت: میزان خصومت و دشمنی آمریکا نشان دهنده این است که چقدر لجوجانه بر سیاست خود پافشاری میکند.
ما اصلا فردا را نگاه نمیکنیم. ما نگاه خواهیم کرد که دولت آمریکا از هر حزبی که باشد چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت. آنچه مهم است این است که هر دو کمپ به این نتیجه رسیدهاند که سیاست شان در قبال ما شکست خورده است. آمریکا باید به تعهدات خود برگردد و خسارتهای مترتب شده را پرداخت کند، بعد به عنوان یک عضو به گوشهای بازگردد. ما بیشتر از نتیجه انتخابات به اقدامات آمریکا نگاه خواهیم کرد.
تاریخ نشان داده کشوری که کودتا میکند و دخالت میکند آمریکاست. تهران بارها اعلام کرده که نه علاقهای دارد که در انتخابات کسی دخالت کند و نه نفعی دارد که چه کسی انتخاب شود. این نمایش است که آنها سعی میکنند به آن آب و تاب بدهند.
هیچ بخش اقتصادی در هیچ سفارتخانه ما تعطیل نشدهاند
وی درباره تشریح شرایط وزارت خارجه ایران و سفارتخانههای مختلف گفت: ایران در سفارتخانههای خود بخشهای مختلفی از جمله بخشهای اقتصادی دارد و بخشهای اقتصادی سفارتخانهها از بخشهای فعال بودهاند و هیچ بخش اقتصادی در هیچ سفارتخانه ما تعطیل هم نشدهاند.
وزارت امور خارجه یک وزارتخانه حاکمیتی است و به تعبیر مقام معظم رهبری نیمی از دولت است. جمهوری اسلامی ساز و کارهای خود را دارد و در آن هماهنگی میان قوا وجود دارد. هر وزارتخانهای در قانون تکلیفش مشخص است به ویژه وزارتخانههایی که حاکمیتی محسوب میشوند.
ما در باره پرونده ترور شهید سلیمانی بیانیه مبسوطی را صادر کردهایم. اقدامات وزارت خارجه بخشی از روند است و ما درخواست کردهایم که در بخش قضایی پروندهای شکل گیرد. ایران حال پیگیری این موضوع است.
روند دریافت مطالبات از کره جنوبی و انگلیس
خطیب زاده در خصوص دریافت مطالبات از کره جنوبی نیز گفت: در خصوص کره جنوبی، برخی اقدامات جلو پیش میرود ولی ما راضی نیستیم و امور به کندی پیش میرود.
اصل بدهی انگلیس و سود آن مشخص است و دولت انگلیس باید آن را برگرداند. دولت انگلیس تاخیر ناموجهی دارد.
درباره افایتیاف موضع ایران و موضع دستگاه دیپلماسی روشن است. ما نظرات خود را به دوستان و نهادهای مختلف گفتهایم ولی دست آخر نهادهای مختلف و حاکمیتی هم باید نظر دهند. فکر میکنیم که باید این موضوع را حل کنیم و با کمترین خسارت برطرف کنیم.
برخی از کشورهای اسلامی به موضوعات اسلامی و فلسطین خیانت میکنند
سخنگو همچنین با اشاره به توهین به مقدسات اسلامی به خصوص پیامبر اکرم (ص) در فرانسه گفت: وزارت امور خارجه در دو نوبت به خصوص اینکه بیانیه شدید الحنی داد و آن را محکوم کرد. ما توهین به پیامبران الهی به ویژه پیامبر رحمت را تحمل نمیکنیم. این چرخه باطلی است که روی دیگر آن تروریسمی است که دست پرورده همین دول غربی هستند. ما کاردار فرانسه را احضار کردیم. به نظر میرسد که آقای ماکرون بر اساس اظهاراتی که داشتهاند از موضع خود عقب نشینی کردهاند.
وی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر عدم انسجام و هماهنگی کشورهای اسلامی در واکنش به اهانتها به مقدسات اسلامی و اینکه آیا تهران برای هماهنگی با سایر پایتختهای اسلامی طرح یا اقدامی را داشته است؟ گفت: یکی از بحرانهای جهان اسلام عدم وحدت است و این یکی از مصائب جهان اسلام است. البته ایران از طریق سفارتخانههای خود در کشورهای اسلامی رایزنیهای خود را دارد. اما برخی از کشورهای اسلامی به موضوعات اسلامی و فلسطین خیانت میکنند. البته این نافی تلاش کشورهای اسلامی دیگر نمیشود. امیدواریم که کشورهایی مانند فرانسه هم از مسیر اشتباه خود برگردند.
انتهای پیام/