همدان|نقش امام صادق (ع) در ایجاد وحدت در جامعه اسلامی


همدان|نقش امام صادق (ع) در ایجاد وحدت در جامعه اسلامی

گروه استان‌ها- امام صادق(ع) در طول زندگی مبارک خود توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع نماید و پایه‌های علمی مکتب شیعه را محکم کند، تا جایی که از مذهب شیعه اثنی عشری با عنوان «مذهب جعفری» و از آن حضرت با عنوان رئیس این مذهب یاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، امام جعفر صادق(ع)، ششمین پیشوای شیعیان در هفدهم ربیع‌الاول متولد شدند که این حضرت در طول زندگی مبارک خود توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع نماید و پایه‌های علمی مکتب شیعه را محکم کند، تا جایی که از مذهب شیعه اثنی عشری با عنوان «مذهب جعفری» و از آن حضرت با عنوان رئیس این مذهب یاد می‌شود. در این رابطه با تعدادی از ائمه جمعه استان همدان همکلام شدیم تا به تبیین نقش امام جعفر صادق در استحکام دین اسلام و مذهب تشیع بپردازیم.

امام صادق(ع) همچون پیامبر اسلام منادی وحدت در جامعه بود

حجت الاسلام محمد باقر برقراری، امام جمعه ملایر با تاکید بر اینکه پایه فکری اسلام، حکومت اسلامی و مکتب شیعه را وجود مبارک پیامبر خاتم بنیان گذاشتند، اظهار داشت: در اثر گذشت زمان و وقوع حوادث و اتفاقات، این مکتب دچار انحرافات و مشکلات عدیده‌ای شده و لذا نیاز بود تا شخصیتی این مکتب و پایه فکری را مجددا نوسازی و احیا کند.

وی افزود: امام صادق(ع) در این زمینه نقش بسیار ممتازی را عهده دار بودند، تا جایی که برای این کار، به تربیت 4هزار شاگرد مشغول شدند و آنها را تحویل جامعه اسلامی دادند.

برقراری با بیان اینکه این تعداد تنها شاگردان خصوصی حضرت بوده‌اند و تعداد شاگردان فراتر از این عدد است، گفت: در دانشگاهی که مدرس آن امام جعفر صادق(ع) باشد و با علمی که آن را از سرچشمه و معدن علم دریافت کرده در حال تربیت شاگرد است، قطعا نقش عمده‌ای در احیا مکتب پویای فقه شیعی دارد.

وی با تاکید بر اینکه اگر امام صادق(ع) این مکتب را احیا نمی‌کرد، حکومت و دین پیامبر ابتر می‌ماند، مطرح کرد: امام صادق(ع) با اقتدا به پیامبر خاتم که خود بنیان گذار وحدت بود، به دنبال ایجاد وحدت در جامعه آن زمان بود.

امام جمعه ملایر با اشاره به اینکه امام صادق، همچون جد بزرگوارش منادی وحدت بود، گفت: کمک به نیازمندان اهل سنت، توصیه به ایجاد وحدت و حضور شیعیان در نمازهای جماعت و عیادت از برادران اهل سنت گوشه‌ای از سیره امام صادق (ع) در ایجاد وحدت در جامعه اسلامی است که امروز نیز باید به آن توجه شود.

وحدت جامعه اسلامی، راه مقابله با نقشه‌های دشمنان است

حجت الاسلام عباسعلی مغیثی امام جمعه نهاوند نیز، با اشاره به اینکه گاهی اوقات انتصاب شیعه به امام صادق(ع) شبهاتی را به همراه دارد، اظهار داشت: شیعه یعنی پیروان اهل بیت بعد از پیامبر اسلام و این که شیعه را به امام صادق(ع) منتصب می کنند، علت دیگری دارد که باید به آن توجه کرد.

وی افزود: این انتصاب برای آن است که در دوران امام صادق و امام باقر(ع) فرصتی پیش آمد تا فقه، عقاید و اخلاق شیعه که در گذشته به فراموشی و انحراف کشیده شده بود در جامعه نشر و احیا شود.

امام جمعه نهاوند با بیان اینکه امام صادق(ع)، ادامه دهنده راه جدش، حضرت محمد(ص) است، گفت: پیامبر گرامی اسلام دو نکته را تا آخرین لحظات عمر شریف خود تاکید داشتند، یکی نماز و دیگری وحدت بین مسلمانان عالم.

وی با اشاره به اینکه امام صادق(ع) نیز به عنوان ادامه دهنده مسیر پیامبر شیعیان را به وحدت تشویق و توصیه می کردند، مطرح کرد: بر اساس همین رهنمود بود که امام خمینی(ره) فرمودند که شیعیان در سفر حج نماز خود را به جای آنکه در هتل اقامه کنند به محل برگزاری نماز جماعت بروند تا وحدت جامعه اسلامی را به جهانیان نشان دهند.

مغیثی با تاکید بر اهمیت ایجاد وحدت در مسلمانان در سراسر عالم، عنوان کرد: امروز نیز همانند گذشته جامعه اسلامی و مسلمانان، چه شیعه و چه سنی باید با حفظ وحدت خود نگذارند دشمنان قسم خورده این دین، به مقاصد خود دست پیدا کنند چرا که مهم‌ترین راهکار برای مقابله با دشمنان اسلام، همین وحدت است.

انتهای پیام/741/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon