هشدار شیوع کرونا در استان هرمزگان / افزایش تست‌های مثبت ویروس کووید ۱۹

هشدار شیوع کرونا در استان هرمزگان / افزایش تست‌های مثبت ویروس کووید 19

گروه استان‌ها-رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر اینکه افزایش تست‌های مثبت کرونا ویروس به معنای هشدار واقعی برای هرمزگان است گفت: برگزاری مجالس عروسی و عزا عامل مهم انتقال بیماری کرونا است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس ، دکتر حسین فرشیدی در نشست خبری ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر معیار دریافت اطلاعات سازمان بهداشتی است که نتایج علمی کارهای کارشناسی آنان مورد تایید کشور است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه هرمزگان در بحث تعداد بستری جزء سه استان آخر و در فوتی‌ها نیز جزء دو استان آخر است، ادامه داد: استان هرمزگان در تشخیص؛ درمان و میزان فوتی‌ها نسبت به آمار سایر استان‌ها در وضعیت بهتری قرار دارد.

فرشیدی گفت: مقایسه هرمزگان با سایر استان‌ها و اشتباه فکری مبنی بر اینکه شرایط هرمزگان در وضعیت مطلوب قرار دارد؛ کاملا نادرست است متاسفانه در شش هفته اخیر آمار و ارقام فوتی‌ها در این استان ثابت است و به طور متوسط روزانه دو فوتی در استان داریم، که امیدواریم همانطور که آمار و ارقام نشان دهنده روند کاهشی بستری بیماران است؛ مرگ و میر در استان هرمزگان نیز کاهش یابد.

وی بیان کرد: مثبت شدن نتیجه 25 درصد از تست‌ها در استان هرمزگان به معنای هشدار واقعی است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه مراسمات عروسی و عزاداری یکی از منابع شیوع بیماری کرونا است؛ افزود: متاسفانه شرکت کردن در این مجالس توسط مردم و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی باعث شده موج جدیدی از انتقال ویروس را ایجاد می‌کند و باعث ابتلای دیگر افراد نیز می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه حتی در شرایط سفید هم افراد دارای بیماری زمینه و مسن نباید حضور داشته باشند، گفت: حضور در مراسمات با تراکم ویروسی کم هم باید با در نظر گرفتن کلیه موارد بهداشتی صورت گیرد. 

فرشیدی اظهار کرد: بر اساس توافق وزارت بهداشت با سازمان برنامه و بودجه؛ مطالبات کادر درمانی که تا پایان سال 98 بازنشسته شدند، تا پایان هفته پرداخت می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: بودجه جهت پرداخت کارانه پرستان و پزشکان نیز در اختیار وزارت بهداشت قرار داده شده اما هنوز در استان دریافت نشده که پس از دریافت تا پایان هفته پرداخت خواهد شد.

فرشیدی با بیان اینکه موافقت اولیه جهت پرداخت حق ویژه صورت گرفته اما تاکنون انجام نشده است، اظهار کرد: پس از جلسه مقام معظم رهبری با ستاد ملی کرونا، تغییرات مطلوب و حمایت های خوبی از سمت سازمان برنامه وبودجه و بانک مرکزی در تخصیص اعتبارات صندوق توسعه ملی انجام شده که موثر بوده‌اند.

وی افزود: با توجه به کمبود شدید نیروهای انسانی در بیمارستان‌های هرمزگان، در تلاش هستیم، افرادی که 89 روز کادر درمان را همراهی کردند استخدام کنیم، همچنین با توجه به توافقات انجام شده ضمن افزایش سهمیه دانشگاه مجوز به کارگیری کادر درمانی نیز صادر شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: متاسفانه کیش؛ بندرعباس و قشم بیشترین درگیری با ویروس کرونا را دارند اما کیش به لحاظ آلودگی در استان هرمزگان اول است.

فرشیدی گفت: با توجه به اینکه بندرعباس به عنوان مرکز استان از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است، بیماران بدحال از سایر نقاط استان نیز به بیمارستان‌های مرکز استان منتقل می‌شوند.

وی ادامه داد: به همین منظور استراتژی جداسازی بخش‌های بیمارستان برای بیماران مبتلا به کرونا و غیر کرونا و درب‌های ویژه ورود و خروج برای افراد نیز در نظر گرفته شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی افزود: در همین راستا اورژانس جدید و بخش آی سی یو با ظرفیت 10 تخت در فضای 750 متری بیمارستان شهید محمدی آماده شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر اینکه، تشخیص زودهنگام بیماری در درمان فرد و کاهش مرگ و میر موثر است؛ افزود: 50 درصد بیماران بستری شده در بخش آی سی یو به دلیل مراجعه دیر هنگام در شرایط حاد قرار دارند.

فرشیدی با اشاره به اینکه در حال حاضر 2 هزار بیمار در قرنطینه خانگی هستند، افزود: برای همه دستگاه‌های خدماتی؛ اصناف، بانک‌ها دستورالعمل صادر شده که عمل به این دستورالعمل‌ها در شرایط فعلی از ضروریات است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه هیچ واکسن و درمان موثری برای کرونا وجود ندارد افزود: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شست و شوی دست‌ها و استفاده از ماسک باید جهت پیشگیری از ابتلا انجام شود.

 فرشیدی گفت: ویروس قبلا در 24 ساعت دو بیمار را آلوده می‌کرد اما در حال حاضر تنها در 2 ساعت 12 نفر را آلوده می‌کند که این به معنای افزایش قدرت سرایت این بیماری است.

 وی ادامه داد: هزینه درمان هر بیمار کرونایی به طور متوسط بیست میلیون تومان است که بخش اعظمی از آن را بیمه پرداخت می‌کند، و اگر طرحی با عنوان پرداخت هزینه برای افرادی که عمدا رعایت نمی‌کنند صورت گیرد در کاهش تعداد افراد مبتلا موثر خواهد بود.

وی گفت: بازگشایی مدارس بر افزایش تعداد دانش آموز مبتلا به کرونا تاثیری نداشته؛ از اول اپیدمی تاکنون 405 معلم بوده که از 15 شهریور ماه تاکنون نیز 193 نفر و کارکنان نیز 46 مورد که بیست و شش نفر از آنان از نیمه دوم شهریور تاکنون مبتلا شده‌اند.

فرشیدی بیان کرد: باتوجه به راه اندازی مراکز جدید به 600 نفر نیروی جدید نیاز است، تاکنون هیچ جذبی و مجوزی به وزارت بهداشت داده برای استخدام 1600 نفر که قول داده بودند، ارائه نشده است.

فرشیدی با بیان اینکه بیمارستان نفت ستاره خلیج فارس 25 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: با وجود همکاری نفت و ستاره خلیج فارس مشکلات اقتصادی در روند انجام کار تعلل ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه بیمارستان شهدا نسبت به بیمارستان شهید محمدی نیازمند تجهیزات و نیروی انسانی بیشتری است، گفت: با راه اندازی بیمارستان 531 تختخوابی؛ شهدای بندرعباس تغییر بسیار چشمگیری و خوبی اتفاق خواهد افتاد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به نقش موثر خیرین در عرصه درمان، بیان کرد: هفته آینده 5 خانه بهداشت که توسط خیرین در بشاگرد احداث شده بهره برداری می‌شود.

فرشیدی با بیان اینکه خیرین در حوزه تامین تجهیزات لازم برای پرستاران، حفظ سلامت آنان و تامین زیرساخت‌های مناسب برای آموزش دانشجویان علوم پزشکی می‌توانند اقدامات موثری انجام دهند، خاطر نشان کرد: بیمارستان ارتش بندرعباس از لحاظ ساخت و ساز پیشرفت داشته اما با مشکل تامین تجهیزات رو به رو است که با مجهز شدن این بیمارستان خدمات درمانی خوبی به مردم غرب و صنایع غرب ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/872/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon