افزایش جمعیت و جوجه‌آوری فلامینگوها بیانگر احیای دریاچه ارومیه است

افزایش جمعیت و جوجه‌آوری فلامینگوها بیانگر احیای دریاچه ارومیه است

گروه استان‌ها- رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌ غربی گفت: افزایش جمعیت و جوجه‌آوری فلامینگوها بیانگر احیای دریاچه ارومیه و تداوم روند بهبودی این تالاب‌ها است و غذای اصلی این پرنده، حشرات ریز موجود در آب دریاچه ارومیه است.

امید یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم‌ در ارومیه ، با بیان اینکه طرح پایش پرندگان زمستان‌گذران در تالاب‌ها و آبگیرهای استان از اوایل مهر آغاز و همچنان ادامه دارد اظهار داشت: این پایش به صورت هفته‌ای انجام می‌شود که تاکنون موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود نداشته است.

وی افزود: هدف از این پایش، توجه به حیات وحش و پرندگان آبزی، مهاجر در زیستگاه‌ها و عرصه‌های آبی استان و شناسایی به‌ موقع کانون‌های بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مهاجر است تا مهار و کنترل این بیماری آسان شود.

رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی بیان کرد:  با توجه به این‌ که هر سال با فرا رسیدن فصل سرما و ورود پرندگان مهاجر به تالاب‌ها، آبگیرها و سایر زیستگاه‌های استان، احتمال انتقال و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان افزایش می‌یابد در صورت مشاهده علائمی همچون بی حالی و تلفات در میان پرندگان مهاجر نمونه‌برداری، کنترل و بررسی پرندگان زمستان گذران انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه، هر سال همزمان با فصل مهاجرت هزاران پرنده‌آبزی و کنار‌آبزی به آذربایجان‌غربی مهاجرت می‌کنند، اظهار داشت: این استان به دلیل دارا بودن 70 تالاب فصلی و دائمی با توجه به مناسب بودن شرایط زیستی در زیستگاه‌های آبی بیش از 200 گونه پرنده مختلف وارد آذربایجان‌غربی می‌شود.

یوسفی تصریح کرد: امسال پیش‌بینی می‌شود به دلیل بهبود وضعیت دریاچه ارومیه بیش از 55 هزار قطعه فلامینگو در سواحل دریاچه ارومیه مشغول استراحت و تغذیه باشند.

وی افزود: فلامینگوها به دلیل امن بودن زمین‌های باتلاقی بیشتر در این مکان‌ها تخم‌گذاری می‌کنند تا جایی که جمعیت فلامینگو در چهار سال اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

یوسفی گفت: افزایش جمعیت و جوجه‌آوری فلامینگوها بیانگر احیای دریاچه ارومیه و تداوم روند بهبودی این تالاب‌ها است و غذای اصلی این پرنده آرتمیا و حشرات ریز موجود در آب دریاچه ارومیه است.

 به گزارش تسنیم، وجود تالاب‌های متعدد در آذربایجان‌غربی و تنوع زیستی موجود در این تالاب‌ها و اطراف آنها سبب شده این مظاهر زیبای خدادادی، در بسیاری از ایام سال، پذیرای انواع پرندگان باشند.

بنا به اعلام حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی، در این استان 70 تالاب فصلی، دایمی، طبیعی وجود دارد که هم‌اکنون پذیرای بسیاری از پرندگان بومی و مهاجر هستند.

آذربایجان‌غربی و تالاب‌های این استان در کریدور مهاجرتی پرندگان واقع شده، بهترین مکان برای زمستان‌گذرانی این پرندگان است.

انتهای پیام/7548/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon