اشتغالزایی زنان سرپرست خانوار آذربایجان غربی مهمترین هدف انجمن کارآفرینان است
گروه استانها- مدیرعامل انجمن هنری بانوان کارآفرین آذربایجان غربی رسیدن به خودکفایی و تامین معاش خانواده توسط زنان سرپرست خانوار را مهمترین هدف خود اعلام کرد و گفت: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گام مهمی در ارتقای سطح فردی و اجتماعی آنان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه ، زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند بنابراین ناگزیر باید در طرحهای توسعهای نقش این قشر در نظر گرفته شده و از آنها حمایت به عمل آید.
در حال حاضر نیز علل و عوامل اجتماعی و اقتصادی فراوانی باعث رشد فزاینده زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست شده است که باید در برنامهریزیها و سیاستگذاریها مورد توجه قرار گیرند.
بسیاری از زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست به دلیل عدم توانایی و تمکن مالی ناچار هستند تحت پوشش دستگاههای حمایتی قرار بگیرند و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست نه تنها به اشتغال و افزایش سطح درآمد و تغییر سبک زندگی آنها به سطوح طبقاتی بالاتر اجتماعی و اقتصادی جامعه ارتقا داده، از وابستگی آنها به سازمانهای حمایتی میکاهد و شان و کرامت انسانی خود را همچون سایر اقشار جامعه میبینند.
در واقع زنانی که به دلایل مختلفی چون فوت همسر، طلاق، از کار افتادگی مرد خانه و یا عواملی چون زندانی شدن شوهرانشان، اعتیاد همسر و همچنین رها شدن توسط مرد زندگی خود، مجبور میشوند تا سرپرستی خانواده را بر عهده بگیرند به یک باره با جهانی متفاوت روبه رو میشوند، این زنان در یک لحظه خود را در جایگاهی میبینند که مجبور هستند بدون حضور منظم یا حمایت یک مرد بزرگسال، سرپرستی خانوار را برعهده گرفته و مسئولیت اداره اقتصادی و تصمیمگیریهای عمده و حیاتی خانوار را بر دوش بکشند که راهاندازی انجمن بانوان کارآفرین در استان و حمایت از این قشر باعث اشتغالزایی زنان سرپرست خانوار شده است.
زهرا احمدی بانوی 35 ساله و سرپرست خانواده، در مورد فعالیتهای خود بعد از فوت همسرش گفت: بعد از فوت همسرم توسط یکی از آشناها تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتم، گذاراندن زندگی برایم خیلی سخت بود بنابراین تصمیم گرفتم برای خودم کاری را دست و پا کنم.
وی در ادامه بیان کرد: مدتی در یکی از شرکتها مشغول به کار شدم اما دوری از فرزندانم و تنها گذاشتن آنها در خانه برایم عذابآور بود، بعد از چندین ماه توسط کمیته امداد استان به انجمن کارآفرینان معرفی شدم، بلافاصله بعد از گذراندن دورههای آموزشی توانستم برای خودم کارگاه چرمدوزی راه انداخته و از طریق فضای مجازی محصولات خود را به فروش برسانم.
جمیله امدادی زنی 25 ساله و مادر یک فرزند، همسرش اکنون در زندان به سر میبرد در این خصوص گفت: با توجه به افزایش آمار زنان سرپرست خانوار و مسائل و مشکلاتی که برای این قشر از جامعه وجود دارد و ناکافی بودن حمایتهای دولتی از آنها، زمینههای فقر و در نتیجه ارتکاب آسیبهای اجتماعی در میان این افراد بیش از پیش فراهم میشود.
وی بیان کرد: با زندانی شدن همسر بار تامین معاش و اجاره خانه بر دوشم سنگینی کرد اما امید خود را از دست نداده و آغاز به بافت لباسهای بچگانه و زنانه کردم و از طریق انجمن هنری کارآفرینان توانستم تمامی لباسهای بافته شده را به فروش برسانم.
امدادی عنوان کرد: در حال حاضر علاوه بر بافت لباسهای زمستانی از طریق فضای مجازی مشغول آموزش بافت به هنرجویان هستم.
مدیرعامل انجمن هنری بانوان کارآفرین استان با اشاره به فعالیتهای انجام شده در طول سه سال اخیر اظهار کرد: زمینههای اصلی فعالیتهای این انجمن طبق اهداف و اساسنامه عبارت است از حمایت از زنان سرپرست خانواده و اهتمام در توانمندسازی در مهارتآموزی این زنان است.
وی افزود: همچنین کارآموزی در زمینه مشاغل خانگی و صنایعدستی و معرفی تولیدات محلی زنان روستائیان و عشایری و نیز تلاش در جهت ارتقای سطح زندگی و حقوق فردی و اجتماعی و اقتصادی در تعلاملات جامعه از دیگر فعالیتهای این انجمن است.
مدیرعامل انجمن هنری بانوان کارآفرین استان تصریح کرد: تمامی این اهداف و فعالیتها از طریق برگزاری کلاسهای آموزشی برای گروههای هدف و همچنین برگزاری نمایشگاههای عمومی و ارائه تولیدات در این نمایشگاهها است تا توانمندیهای افراد آموزشدیده به معرض نمایش گذاشته شود.
وی افزود: انجمن هنری بانوان کارآفرین استان و سازمان فنی و حرفهای از طریق فعالیتهای آموزشی توانسته، تاکنون 300 نفر را با همکاری برخی ارگانها در رشتههای مختلف هنری به صورت گروهی و انفرادی در زمینه اشتغال توانمند ساخته و تحت پوشش قرار دادیم.
محمدی رسیدن به خودکفایی و تامین معاش خانواده توسط زنان سرپرست خانوار را مهمترین هدف خود اعلام کرد و گفت: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گام مهمی در ارتقای سطح فردی و اجتماعی آنان است چرا که این امر سبب جلوگیری از آسیبهای اجتماعی میشود.
انتهای پیام/7548/ح