ضعف اردبیل در هوشمندسازی ترافیک؛ اقدامات کلنگی دیگر کارساز نیست

ضعف اردبیل در هوشمندسازی ترافیک؛ اقدامات کلنگی دیگر کارساز نیست

گروه استان ها- رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل به اذعان به ضعف اردبیل در هوشمندسازی ترافیک گفت: لازم است برخی زیرساخت‌ها فراهم شود و دست از آزمون و خطا بکشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حجت فتاحی پیش از ظهر امروز در نشست مشترک با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه در سایر استان‌ها در بحث آموزش و مهندسی ترافیک اقدامات موثر انجام شده و در نتیجه سهم اجرای مقررات کاهش یافته است، اضافه کرد: از سالیان گذشته در اردبیل به بحث آموزش و مهندسی ترافیک اهتمام ویژه نشده است.

به گفته فتاحی این موضوع موجب شده با 90 درصد کاربران ترافیکی ارتباط رودرو داشته باشیم، ادامه داد: صرفا با اقدامات سلبی نمی‌توان با ترافیک برخورد کرد. امروز زمان هوشمند سازی است اما در تقاطع‌های ما همچنان نیروی انسانی مستقر می‌شود.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل گفت: چنین وضعیتی در اغلب استان‌های کشور منسوخ شده است و اردبیل در هوشمند سازی جزو فقیرترین در سطح کشور است و در معابر شهری همچنان دوربین پلاک خوان نداریم.

وی متذکر شد: در نتیجه تعدادی از رانندگان برای انتظار قوانین منتظر پلیس می‌مانند و اگر پلیس نباشد مرتکب تخلف می‌شوند. لازم است این خلا مورد توجه قرار گیرد و در اردبیل اقدامات لازم برای هوشمندسازی و آماده سازی اتاق مانیتورینگ انجام شود.

فتاحی معتقد است سیاست مسئولان در موضوع مدیریت ترافیک باید همپوشانی لازم را داشته باشد و اگر نباشد حتما با مشکلات متعدد مواجه خواهیم شد.

وی با ذکر مثالی به موضوع حق بیمه ثالث و بدنه اشاره و تاکید کرد: تفاوت حق بیمه تخفیف عدم خسارت است.اما بهتر است میزان پیمایش خودرو در نظر گرفته شود و هر راننده‌ای پیمایش کمتر دارد تخفیف بیشتری شامل حال او شود. این موضوع می‌تواند در قالب یک پیشنهاد مورد  بررسی قرار گیرد.

کمبود پارکینگ در سطح شهرها و ترافیک کاذب

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل همچنین با اشاره به کمبود پارکینگ در سطح شهرها گفت: پرسه زدن برای پیدا کردن جای پارک، خود منجر به ایجاد ترافیک کاذب می‌شود.

فتاحی اظهار داشت: علاوه بر این محل مناسب برای سوار و پیاده کردن مسافران نداریم و باید خارج از سطح سواررو محلی تعبیه شود تا سواررو ها اشغال نشود.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل به توقف کامیون‌های سنگین نیز اشاره کرد و گفت: عده‌ای از این موضوع ناراضی هستند. در سطح شهر منافذ مختلف داریم و اینکه گفته شود پلیس مانع از ورود کامیون‌ها شود، امکان پذیر نیست.

وی به ضرورت بلوک بندی سطح شهر اشاره کرد و افزود: لازم است در جهات اربعه شهر محل‌های پارک تعریف شود. خود رانندگان هم از نبود پارکینگ و جریمه شدن گله مندند و در عین حال مردم هم می‌گویند رانندگان برای پارک در سطح شهر جریمه شوند.

فتاحی اظهار داشت: تنها پارکینگ موجود در مسیر کوراییم است و لازم است پارکینگ‌هایی تعبیه شود تا بتوانیم به درستی این معضل را مدیریت کنیم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل در خصوص محدودیت های ترافیکی در سطح شهر اضافه کرد: برخی محدودیت‌های اخیر مصوبه ستاد پیشگیری از کرونا بوده اما برخی محدودیت‌های جاری در راستای مدیریت ترافیک است.

وی گفت: وقتی هسته مرکزی شهر مملو از خودرو است نمی‌توانیم تدبیر دیگری اتخاذ کنیم و مجبور به اعمال محدودیت در سطح شهر می‌شویم. البته طرح ترافیکی باید با مصوبه شورای ترافیک باید و باید اعمال شود و برخی خیابان‌ها یک طرفه و برخی یک لاین و سه لاین شود.

وی با بیان اینکه اردبیل فرصت آزمون و خطا ندارد و اقدامات کلنگی دیگر پاسخگو نیست، اضافه کرد: باید حد فاصل وضعیت مطلوب و موجود را آسیب شناسی و رفع کنیم.

45 درصد متوفیان تصادفات در سن مولد هستند

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل ادامه داد: در نیمه نخست سال 98، 24 نفر متوفیان تصادفات درون شهری گزارش شده و در نیمه نخست سال جاری، 20 نفر از سوی پزشکی قانونی اعلام شده که با 17 درصد کاهش مواجه است.

فتاحی اظهار داشت: 45 درصد متوفیان بین 21 تا 40 سال است و متاسفانه این بازه سنی شامل قشر مولد هستند. اما نکته کلیدی اینجاست که 6 نفر از متوفیان در سر صحنه و 14 نفر در مسیر بیمارستان فوت شده‌اند.

وی گفت: اینکه 70 درصد متوفیان مربوط به مسیر بیمارستان است قابل توجه است و هرچند مسیر بیمارستان بهبود یافته اما در مجموع لازم است این مهم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی افزود: تعداد مجروحان نیز در این مدت 9 درصد کاهش دارد و جمع کل تصادفات نیز خوشبختانه با20 درصد کاهش همراه است.

فتاحی متذکر شد:  82 درصد وسایل نقلیه  مربوط به تصادفات سواری شخصی است و اغلب رانندگان مقصر یعنی 49 درصد، با مدرک دیپلم است و بیشترین دلیل عدم توجه به جلو با 39 درصد است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل عدم توجه به جلو را شامل استفاده از گوشی همراه، خستگی و خواب آلودگی و صحبت با سرنشین و یا بی توجهی گاهی رانندگان عنوان کرد و گفت: 79 درصد تصادفات در هوای آفتابی رخ داده است.

برخورد با 2364 مورد حرکت نمایشی خودرو

وی افزود: شهرستان اردبیل با 8 نفر کاهش کشته رتبه نخست در استان را دارد و رتبه دوم با دو نفر کاهش به بیله سوار و رتبه سوم با یک نفر کاهش به مشگین شهر اختصاص یافته است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل با اذعان به اینکه نیر و نمین سال گذشته و امسال فوتی نداشته است، متذکر شد: متاسفانه در خلخال، گرمی و پارس آباد افزایش تلفات تصادفات درون شهری را داریم.

فتاحی با اشاره به برخورد با تخلفات افزود: در نیمه نخست سال با 42 هزار و 850 نفر به دلیل عدم استفاده از کمربند ایمنی، 6 هزار و 634 راننده موتورسیکلت  به دلیل عدم استفاده از کلاه ایمنی،19 هزار و 242 نفر به دلیل عدم استفاده از تلفن همراه و 2 هزار و 364 به دلیل حرکات نمایشی برخورد شده است.

وی افزود: نبود پیست موتورسواری و اتومبیل سواری موجب شده برخی جوانان در سطح شهر هیجانات خود را تخلیه کنند و طرح اجرای پیست لازم است به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگانی استان به توقیف هزار و 60 دستگاه موتورسیکلت و 2 هزار و 818 دستگاه وسیله نقلیه اشاره کرد و افزود: 397 دستگاه خودرو، فاقد پلاک و 305 دستگاه موتورسیکلت فاقد پلاک در نیمه نخست سال توقیف شده است.

وی با بیان اینکه 45 هزار و 291 وسیله نقلیه به تعویض پلاک در هفت ماهه نخست سال نقل و انتقال شده است، ادامه داد:  17 هزار و 250 متقاضی اخذ گواهی بوده که 5793 نفر مورد پذیرش قرار گرفته‌اند.

به گفته فتاحی در هفت ماهه نخست سال، 652 فقره گواهینامه به علت نمره منفی بالا توقیف شده است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اردبیل به نوبت دهی اینترنتی تعویض پلاک اشاره کرد و گفت: این مهم در راستای تکریم ارباب رجوع انجام می‌شود.

انتهای پیام/136/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon