کارکرد "سرای محلات" شهر تهران چیست؟
سالهاست در همه محلات شهر تهران، سراهایی به نام "سرای محله" فعال هستند که اهالی محل آن را به صورت داوطلبانه اداره میکنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ با مصوب شدن برنامه پنج ساله شهرداری تهران در خرداد سال 88، شهرداری مکلف شد طی مدت یکسال چارچوب قانونی و اجرایی سرای محله در محلات شهر تهران را مشخص کند.
سرای محله ابتکاری از برخی شهرداریهای کشور است تا بخشی از مدیریت شهری محلات را به اهالی محل واگذار کند؛ شهرداریها معتقدند با ایجاد سرای محله میتوان از ظرفیتهای مادی و معنوی موجود در محله برای بهبود وضعیت آن استفاده کرد و مردم را در ادارۀ محله مشارکت داد.
سرای محله نهادی زیرمجموعۀ شهرداری است که اهالی محل بهصورت داوطلبانه آن را اداره میکنند؛ سرای محله معمولاً «خانههایی» را اداره میکند که هر کدام به یکی از جنبههای فرهنگی، هنری، تفریحی، ورزشی یا دینی در محله اختصاص دارند برای مثال «خانۀ هنر و ادبیات» یا «خانۀ سلامت و محیطزیست».
اهالی محل، مساجد، سمنها و دیگر نهادهای مدنی و اجتماعی در محل در فعالیت این خانهها مشارکت میکنند.
طبق تعریف شورای شهر تهران اهداف سرای محلات افزایش مشارکت مردمی در ادارۀ شهر از طریق بهکارگیری توانمندی و ظرفیت مادی و معنوی آنان و استفادۀ مثبت از امکانات محله، ایجاد رکن اجرایی در سطح محله متناسب با رکن مشورتی و نظارتی انجمن شورایاری، افزایش اعتماد و ارتباط متقابل بین شهرداری و ساکنان محله، تطابق هرچه بیشتر تصمیمات، برنامهها و فعالیتهای شهرداری با خواست و مطالبۀ واقعی مردم، تلاش در جهت احیا و برجستهکردن هویت و جایگاه محله و افزایش همکاری میان شهروندان و شهرداری برای انجام فعالیتهای مختلف فرهنگی، اجتماعی و رفاهی است.
انتهای پیام/