کارگروه ویژه‌ای بر فعالیت تولید آرد در استان مرکزی نظارت می‌کند / کارخانجات آرد موظف به تولید باکیفیت هستند


کارگروه ویژه‌ای بر فعالیت تولید آرد در استان مرکزی نظارت می‌کند / کارخانجات آرد موظف به تولید باکیفیت هستند

گروه استان‌ها- فرماندار مرکز استان مرکزی با بیان اینکه "کارگروه ویژه‌ای بر فعالیت تولید آرد در استان مرکزی نظارت می‌کند" گفت: کارخانجات آرد در استان مرکزی موظف به تولید باکیفیت هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، حسین بختیاری ظهرامروز در دهمین کارگروه تخصصی اموراجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با اشاره به ارزش نان اظهار داشت: آن چیزی که تحت عنوان سبوس‌گیری در کلان شهر اراک صورت می‌گیرد درست نیست، تاییدمتاسفانه میزان سبوسی که نانوایی های استفاده می‌کنند بیشتر از استاندارد است.

وی افزود: برخی مردم از نانوایی‌های آزاد پز با قیمت بالاتر و کیفیت کمتر نان تهیه می‌کنند و این امر منصفانه نیست و همچنین در راستای استفاده از سبوس در آرد نانوایی‌های آزاد پز باید نظارت‌های بیشتری صورت بگیرد.

فرماندار اراک خاطرنشان کرد: بیشترین ارزش گندم در سبوس است به همین خاطر باید گروهی متشکل از دستگاه‌های مربوطه مجدد از کارخانجات تولید آرد بازدید کنند تا نان سالم با کیفیت به مردم بدهیم.

بختیاری تصریح کرد: مردم استقبال بیشتری از نان‌های دارای سبوس می‌کنند و همچنین در این راستا باید فرهنگ‌سازی درست شود.

فروش گران‌تر نان در برخی نانوایی‌های استان مرکزی

"سیداحمد سجادی" مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست با اشاره به تمایل مردم به استفاده از نان سفید اظهار داشت: در شهر اراک نانوایی وجود دارد که به خاطر استفاده از کنجد و سبوس قیمت نان‌هایش گران تر است.

وی افزود: تاییدمتاسفانه مردم تمایل بیشتری به استفاده از نان سفید دارند و برخی از نانوایی‌ها از کنجد برای نان‌های استفاده می‌کنند که این امر صرف اقتصادی برای آنها دارد و عدم استفاده از کنجد می‌تواند آنها را با مشکل اقتصادی مواجه کند.

مردم تمایل بیشتری به استفاده از نان سفید دارند

"محمود نعمتی" مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این کارگروه با اشاره به اهمیت نان در سلامت مردم گفت: مردم تاییدمتاسفانه تمایل بیشتری به استفاده از نان سفید دارند و همچنین پخت نان با آرد سفید آسان تر است و در این راستا باید فرهنگ سازی کنیم و همچنین استفاده از کنجد بر روی نان باید به درخواست مشتری صورت بگیرد.

وی افزود: در راستای افزایش کیفیت آرد استان مرکزی 60 هزارتن گندم از فارس و گرگان وارد استان کرده ایم.

مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: آرد 665 تومانی داخل استان و آرد 900 تومانی نیمه دولتی از طریق کارخانجات خارج استان تأمین می‌شود و درصورتی که هر کارخانه خارج از استان که آرد استاندارد مورد نظر را تولید نکند سامانه آن  بسته می‌شود.

20 درصد از آرد استان مرکزی از خارج استان تأمین می‌شود

"غلامرضا ملکی" مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به نان کنجدی اظهار داشت: درحال حاضر فروش گندم به قیمت 660 تومان دولتی و 900 تومان نیمه دولتی است که نوع دوم برای نان بربری، شهری، فانتزی و خشکه پزی‌ها استفاده می‌شود.

وی افزود: سیستم فروش آرد با گندم 665 تومانی مربوط به استان است و در سیستم فروش آرد با گندم 900 تومانی می‌توانند از خارج و داخل استان آرد تهیه کنند.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی خاطرنشان کرد: آرد نان سنگک استان مرکزی حداکثر سبوس را دارد به خاطر اینکه آرد آن از استان تأمین می‌شود و همچنین در آرد 900 تومانی به خاطر شناور بودن سیستم دارای کش و قوس‌هایی است.

ملکی بیان کرد: 20 درصد از آرد استان مرکزی از خارج استان تأمین می‌شود و اگر سیستم آرد 900 تومانی نیز استانی شود کنترل و نظارت بیشتری صورت می‌گیرد و نمی‌توانیم کارخانجات خارج از استان که سبوس گیری می‌کنند را کنترل و نظارت کنیم.
وی ادامه داد: بیشترین مغایرت از کارخانجات خارج استان از لحاظ سبوس گیری وجود دارد از 45 مورد بازدید از نانوایی‌های سطح استان 10 مورد مغایرت در میزان سبوس وجود داشته است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی خاطرنشان کرد: یک کارخانه تولید آرد در شهرستان آشتیان آرد نسل سوم تولید می‌کند و باید حمایت لازم از آن صورت بگیرد تا تولید خود را ادامه بدهد.

ملکی تصریح کرد: استفاده از کنجد بر روی نان‌ها تنها ابزاری برای بهبود اقتصاد نانوایی‌ها است و متأسفانه مواد افزودنی و پول دریافتی باهم تطابق ندارد و این امر تنها با سوء استفاده بهداشتی، اقتصادی و مالی است و برای مردم به صرفه نیست.

وی عنوان کرد: برخی از نانوایی‌ها برای پخت نان از آرد بخش‌های دیگر اعم آرد نان بربری و شیرینی پزی استفاده می‌کنند که این امر صحیح نیست و همچنین کارخانه‌های تولید آرد خارج از استان که براساس استانداردها آرد تولید نکنند سامانه آنها بسته می‌شود.

بعضی از نانوایی‌های استان تحت پوشش نظارت سازمان استاندارد نیستند

"مهناز جعفریان" مدیرکل استاندارد مرکزی نیز در این کارگروه با اشاره به استفاده نانوایی‌ها از آردهای دیگر گفت: بعضی از نانوایی‌های سطح استان تحت پوشش نظارت سازمان استاندارد نبوده و مشخص نیست از چه روشی برای پخت استفاده می‌کنند.

وی افزود: واحدهای تولیدی در سطح استان وجود دارد که مطابق با استاندارد هستند اما متأسفانه برخی از نانوایی‌های سطح استان آردها را باهم ترکیب و نان تهیه می‌کنند.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: متأسفانه کیفیت تغذیه‌ای آرد پایین است و در راستای حفظ سلامت جامعه باید از آرد سبوس دار نانوایی‌ها استفاده کنند و برخی از نانوایی‌های سطح استان از آرد ویژه نان خود استفاده نمی‌کنند و تمایل مردم بیشتر به سمت نان سفید است و مردم باید نسبت به ضررها این نان آگاه شوند.

انتهای پیام/711/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon