وضعیت سیاه کرونایی در استان کرمان / جهش تعداد فوتی‌ها / احتمال تکرار چند پیک کرونا تا پایان زمستان


وضعیت سیاه کرونایی در استان کرمان / جهش تعداد فوتی‌ها / احتمال تکرار چند پیک کرونا تا پایان زمستان

گروه استان‌ها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان از جهش معنادار بیماران کرونایی در استان خبر داد و گفت: احتمال تکرار چند پیک کرونا تا پایان زمستان وجود دارد که باید برای آنها آماده باشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، حمیدرضا رشیدی‌نژاد امشب در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان کرمان اظهار داشت: از ابتدای شیوع بیماری در استان یک پیک خفیف قبل از سال در اسفندماه داشتیم که کنترل شد.

وی با بیان اینکه بعد از آن پیک شدیدی از شیوع کرونا را در اواسط تیر تا مردادماه تجربه کردیم که تا اواخر شهریور و اواسط مهر ماه ادامه داشت گفت: در حال حاضر با شیب تند بیماری نسبت به پیک دوم در پیک سوم شیوع کرونا قرار داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با عنوان اینکه تعداد بیماران و مرگ و میرها در پیک سوم بیماری بسیار افزایش پیدا کرده و حدود 50 درصد بیشتر شده است افزود: شدت بیماری زیاد شده و نیاز به اکسیژن بیماران زیاد است.

وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی با پیک شدید بیماری در استان کرمان روبه‌رو هستیم و وضعیت استان از رنگ قرمز گذشته و در بعضی شهرستان‌ها مشکی بوده که شرایط فوق حاد است ادامه داد: در استان کرمان هیچ نقطه سفیدی از بیماری کرونا وجود ندارد.

رشیدی‌نژاد با بیان اینکه استان کرمان یک استان پهناور بوده و ترکیب جمعیتی و وضعیت آب و هوایی متنوعی دارد گفت: در حال حاضر تعداد تخت‌های اشغالی بیماران مبتلا به کویید19 تعداد هزار و 268 تخت در سطح بیمارستان‌های استان کرمان است.

وی با اشاره به اینکه 207 بیمار در بخش ویژه آی سی یو بستری هستند که 87 نفر زیر دستگاه‌های ونتیلاتور تحت درمان و مراقبت ویژه قرار دارند افزود: بیش از نیمی از این بیماران در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کرمان تحت مداوا قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه از ابتدای شیوع بیماری تاکنون حدود 25 هزار نفر به‌دلیل بیماری‌های تنفسی در استان بستری شدند که از این تعداد نزدیک 10 هزار و 500 نفر مبتلا به کرونا بودند گفت: تا امروز هزار و 342 نفر به دلیل ابتلا به کرونا در استان کرمان جان خود را از دست دادند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود 85 هزار نمونه‌گیری تست کرونا در سطح استان انجام شده است افزود: استان کرمان در حقیقت چند استان است و روند بیماری در طی کردن پیک بیماری در استان کرمان طول می‌کشد.

رشیدی‌نژاد با بیان اینکه اگر مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی نگیرند روند کاهشی بیماری زمان بیشتری می‌برد و بیشتر درگیر آن هستیم تصریح کرد: ویروس کرونا یک ویروس جدید است و هیچ منبع علمی مبنی بر پایان یافتن بیماری وجود ندارد و تا پایان زمستان امکان بروز چند پیک دیگر بیماری در استان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه هیچ مشکلی در انجام نمونه‌گیری از بیماران در استان کرمان نداریم و آزمایشگاه‌های متعددی در سطح استان برای این کار تجهیز شده است گفت: مراکزی در شهر راه‌اندازی شده که تحت عنوان مراکز منتخب 16 ساعته فعالیت می‌کنند و بیماران که علائم خفیف دارند می‌توانند به این مراکز مراجعه کرده، تست تشخیص کرونا بدهند و 24 ساعت بعد پاسخ بگیرند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در هفته‌های اخیر مراجعه مردم به مراکز 16 ساعته در سطح شهر سه برابر شده و تست کرونا نیز در صورت نیاز انجام می‌شود افزود: پزشک اگر تشخیص دهد که بیمار نیاز به استراحت دارد گواهی استراحت به او داده خواهد شد تا از این گواهی برای مرخصی از محل کار و سایر موارد استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه کار کادر درمان از پزشک و پرستار گرفته تا کادر بیمارستانی بسیار سنگین است گفت: در مراکز درمانی و بهداشتی نیز این سختی کار وجود دارد، فشار کار از نظر جسمی و روحی زیاد است و قطعا خستگی ایجاد می‌کند.

رشیدی‌نژاد با بیان اینکه تعداد زیادی از همکاران ما درگیر بیماری شدند افزود: از نیروهای مسلح و بسیج تشکر می‌کنم که به کمک ما آمدند و بخشی از تخت‌های بیمارستانی نیروهای مسلح در استان نیز به بستری بیماران کرونایی اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینکه از مردم درخواست داریم رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند تا این فشار کم شود گفت: معوقات پرسنل درمان استان نسبت به قبل جلو افتاده و در حال حاضر کارانه آنها کمتر از 4 ماه معوق است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه حقوق پرسنل به موقع پرداخت می‌شود افزود: اخیراً پاداش و سختی کار نیز به پرسنلی که مستقیماً در بخش‌های کرونایی فعالیت می‌کنند پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستان استان برای بستری بیماران مبتلا به کرونا افزایش پیدا کرده و 50 درصد مجموع تخت‌های بیمارستانی آماده بستری از بیماران مبتلا به کرونا است ادامه داد: در حال حاضر 60 درصد تخت‌های اختصاص داده شده به بیماران کرونایی در استان اشغال شده است.

رشیدی‌نژاد با بیان اینکه تجهیز بیمارستان ها کامل‌تر شده است و سعی کردیم به مرور زیرساخت ها را فراهم کنیم گفت: پیش بینی‌های لازم انجام و تعدادی نقاهتگاه در استان توسط نیروهای مسلح در مرکز استان و شهرستان‌ها راه‌اندازی شده تا در صورت نیاز استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوآنزا به اندازه‌ای که وارد کشور شد سهمیه استان کرمان داده شد و این واکسن مطابق دستورالعملی که داده بودند با اولویت نیاز مردم تزریق شده است افزود: استفاده از ماسک بسیار اهمیت دارد و ماسک از ابتلا به آنفلوآنزا نیز جلوگیری می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه ویروس کرونا هیچ دارویی ندارد و پزشک با توجه به شرایط بیمار دارویی را تجویز می‌کند که این دارو درمان قطعی نیست گفت: دوری از هرگونه تجمع و نرفتن به مهمانی‌ها خواسته مهم کادر درمان از مردم است.

وی با اشاره به اینکه تهویه هوا در خانه و در فضاهای بسته ضروری است افزود: از مردم درخواست داریم در صورت مشاهده کوچک‌ترین علائمی به مراکز منتخب سطح شهر مراجعه کنند تا روند درمان آنها آغاز شود.

رشیدی‌نژاد با بیان اینکه بیماری کرونا در استان کرمان خانوادگی شده و مراجعات زیادی داریم که در مهمانی خانوادگی مبتلا شدند گفت: استفاده از خانه تا خانه ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در روند کاهش بیماری بسیار اهمیت دارد که امیدواریم مردم جدی بگیرند.

انتهای پیام/511/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon