روغن سویای اپوکسی برای نخستین بار در کشور تولید شد

روغن سویای اپوکسی برای نخستین بار در کشور تولید شد

گروه استان‌ها- روغن سویای اپوکسی به ‌دلیل شرایط تحریم و افزایش قیمت دلار و کاهش واردات نمونه‌های مشابه خارجی با محصولات وارداتی در ایران برای نخستین‌ بار توسط شرکت "فناوران شیمی سپاهان" در دانشگاه آزاد شهرضا تولید شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرضا، مرکز رشد یکی از ابزارهای رشد اقتصادی است که به منظور حمایت از کارآفرینان تحصیل‌کرده، تأسیس می‌شود و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه پا گرفتن شرکت‌های جدید را فراهم می‌کند. استفاده از مراکز رشد، امروزه به عنوان یکی از ابزارهای پذیرفته شده برای تبدیل خلاقیت‌ها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارائه به بازار و توسعه کارآفرینی محسوب می‌شود. در ادبیات کارآفرینی، مراکز رشد، مراکزی هستند که برای پرورش یا ایجاد کسب و کارهای کوچک ایجاد می‌شوند.

مزایای وجود مراکز رشد

شاخص‌ترین مزیت قرار گرفتن محققان در یک فضای پژوهشی است که تبادل افکار مستمر با دیگر محققان و مؤسسات تحقیقاتی در کنار یکدیگر را موجب می‌شود. افزون بر این استفاده از خدمات، اطلاع‌رسانی، خدمات آزمایشگاهی و عمومی و اعتبار تحقیقاتی، فرصت‌های دیگری است که می‌توان از آن بهره‌مند شد. گروه‌های مختلفی می‌توانند از مزایای مرکز رشد استفاده کنند.

مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد شهرضا با اخذ مجوز تاسیس و موافقت اصولی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1393 و با مساعدت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با هدف ایجاد و گسترش واحدهای فناوری، توسعه بستر فن‌آفرینی و تجاری‌سازی نتایج تحقیقات در قالب شرکت‌های دانش بنیان در سال 1394 فعالیت خود را آغاز کرد. در این مرکز از طرح‌هایی که مبتنی بر نوآوری هستند حمایت می‌شود.

در مرکز رشد از نظر فضای کاری، آزمایشگاهی و معرفی نیروی متخصص و ارائه مشاوره تسهیلاتی در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. در کنار این اهداف، چشم‌انداز مرکز رشد دنبال کردن اهدافی چون رشد اقتصادی منطقه، تنوع اقتصاد و سرمایه‌گذاران است.

مرکز رشد زمینه ایجاد ارتباط قوی بین دانشگاه و صنعت را فراهم می‌کند

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد شهرضا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه وجود مرکز رشد در دانشگاه در اشتغال‌زایی، کارآفرینی، ارتقای کیفیت آموزشی، تجاری‌سازی فعالیت‌های پژوهشی و توسعه نوآوری و خلاقیت در دانشجویان بسیار موثر است اظهار داشت: مرکز رشد زمینه ایجاد ارتباط قوی بین دانشگاه و صنعت را فراهم می‌کند.

اعظم اعرابی افزود: در مرکز رشد دانشگاه با توجه به رشته‌های فعال در دانشگاه از جمله رشته مهندسی شیمی، مهندسی صنایع غذایی، شیمی و مکانیک و مرتبط بودن فعالیت این رشته‌ها با یکدیگر بستر لازم برای تجاری سازی و عملی شدن ایده‌ها به صورت هدفمند و با حمایت از ایده‌ها در سه مرحله پیش رشد یا رشد مقدماتی، مرحله رشد و سپس مرحله تجاری‌سازی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه پس از طرح ایده در مرکز رشد و داوری و پذیرش در مرکز رشد به عنوان هسته فناور، ابتدا در یک بازه 3 تا 6 ماهه امکانات دانشگاه از نظر آزمایشگاهی، فضای فیزیکی در اختیار هسته فناور قرار داده می‌شود بیان کرد: اگر در این مدت نتایج به دست آمده همسو با ایده مطرح شده باشد و توسط اعضا شورای مرکز رشد نیز مورد پذیرش قرار گرفت در مراحل بعدی از جمله تولید در مقیاس نیمه صنعتی و تاسیس شرکت مورد حمایت قرار می‌گیرد.

حرکت دانشگاه آزاد شهرضا به سوی دانشگاه نسل سوم

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد شهرضا با بیان اینکه در این مرکز رشد تیم‌ها و گروه‌های تحقیقاتی متفاوتی در قالب هسته‌های فناور شروع به فعالیت کردند خاطرنشان کرد: تعدادی از آنها به دلیل اینکه از ابتدا از نظر کار تیمی و پایه علمی فعالیت خود را آغاز و پیش بردند با حمایت‌های دانشگاه توانستند به شرکت تبدیل شوند و به این شکل رسالت دانشگاه نسل سوم تحت عنوان دانشگاه‌های کارآفرین که یکی از شعارهای دانشگاه آزاد شهرضا است را تحقق بخشند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو شرکت فناوران شیمی سپاهان و شوکا شیمی اسپادانا به عنوان شرکت‌های مستقر در مرکز رشد هستند اضافه کرد: در سال 1397 شرکت فناوران شیمی سپاهان با فعالیت در زمینه تولید روغن سویای اپوکسی و افزودنی‌های پلیمری (پایدارکننده، نرم‌کننده و روان‌کننده) در صنعت پی‌وی‌سی بر پایه مواد زیست‌سازگار گیاهی به عنوان برترین واحد فناور در سومین دوره جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه‌های آزاد استان اصفهان در سال 1397 انتخاب شد.

اعرابی با بیان اینکه شروع فعالیت این شرکت در قالب یک تیم تحقیقاتی متشکل از دو فارغ‌التحصیل رشته شیمی این دانشگاه به همراه عضو هیئت علمی گروه شیمی در قالب کار تحقیقاتی و در مقیاس آزمایشگاهی آغاز شد افزود: پس از تلاش این تیم و حمایت دانشگاه توانست به صورت مشارکت با دانشگاه ثبت شرکت انجام شود و زمینه اشتغال را برای فارغ‌التحصیلان دیگر فراهم سازد و در سال گذشته در این شرکت دانش بنیان نوپا حدود 300 تن روغن سویای اپوکسی تولید شد.

وی ادامه داد: به‌دلیل شرایط تحریم و افزایش قیمت دلار و کاهش واردات نمونه‌های مشابه خارجی، با توجه به رقابت‌پذیری خیلی خوب روغن سویای اپوکسی با محصولات وارداتی و کیفیت خوب آن که در ایران برای نخستین‌بار توسط شرکت «فناوران شیمی سپاهان» تولید شد و نیز فعال‌بودن و پویایی این شرکت در تولید محصول سبب شده است که اکنون صنایع پلیمری استقبال خیلی خوبی از این محصول داشته باشند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد شهرضا با اشاره به اینکه شرکت «شوکاشیمی اسپادانا» که در زمینه تولید ضد کف یا به ‌عبارتی آنتی‌فوم با مصرف خوراکی و قابلیت کاربردی در صنایع لبنی و صنایع قند فعالیت می‌کند ماحصل مرکز رشد واحد شهرضا است تصریح کرد: یکی از هسته‌هایی که اکنون به واحد فناور تبدیل شده در زمینه تولید مواد مؤثر و عصاره‌گیری از گیاهان دارویی است که با تیم تحقیقاتی متشکل از دانشجو و عضو هیئت علمی دانشگاه شروع به کار کرده و در حال حاضر به مرحله‌ای رسیده است که در کنار مزرعه گیاهان دارویی به عنوان تکمیل‌کننده زنجیره تولید، در فرآوری گیاهان دارویی کارآفرینی ایجاد کند و بتواند به‌عنوان یک کارگاه فرآوری گیاهان دارویی و استخراج مواد مؤثره گیاهی مستقر در دانشگاه فعالیت داشته باشد.

طراحی و ساخت ماسک فیلتردار مجهز به سیستم تصفیه هوا

وی با بیان اینکه شناسایی دانشجویان خلاق و علاقه‌مند به ایجاد کسب و کار و فراهم کردن بستر لازم برای فعالیت آنها در راستای تجاری‌سازی محصول و ایجاد کسب و کار یکی از وظایف و رسالت‌های مرکز رشد است گفت: به عنوان نمونه طراحی و ساخت ماسک فیلتردار توسط یکی از دانشجویان سال سوم مهندسی پزشکی این دانشگاه انجام شده است.

اعرابی ادامه داد: پیش از شیوع کرونا این ماسک‌های فیلتردار برای شرکت‌هایی مانند صنایع فولاد یا کارگاه‌هایی که با صنایع چوب در ارتباط هستند و گرد و غبار در محیط زیاد است، طراحی شده بود تا در این زمینه کارایی داشته باشد و به‌عنوان وسیله حفاظت فردی در اختیار صنایع قرار گیرد اما با شیوع کرونا، تیم تحقیقاتی بر پیشگیری از ورود ویروس متمرکز شد و در طراحی این ماسک فیلترهای مرکبی استفاده شده که قابل شستشو است و مجهز به مدار الکترونیکی و سیستم تصفیه هوا است به ‌نحوی که کاربر در حین استفاده از آن احساس خستگی ندارد.

پیشنهادی برای ترویج و توسعه کارآفرینی

وی با بیان اینکه یکی از مواردی که می‌توان در جهت توسعه کارآفرینی و ایجاد اشتغال پیشنهاد کرد طراحی و اجرای بورسیه نیروی کار بالقوه دانشجویی در بنگاه‌های کسب و کار مناسب با رشته‌های تحصیلی مربوطه است بیان کرد: در راستای عملیاتی‌سازی موضوع ارتباط دانشگاه با بازار کار تا حدودی می‌تواند موثر باشد و این رویکرد در حال حاضر در دانشگاه آزاد شهرضا در حال انجام است.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد شهرضا تصریح کرد: در این رویکرد صاحبان کسب و کارهای موفق موجود نسبت به شناسایی نیروی کار بالقوه متناسب با فعالیت خود از طریق دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی اقدام می‌کنند و دانشجویان مورد نظر در حین تحصیل نیز بخشی از اوقات خود را در بنگاه کسب و کار متناسب با توان و تخصص خود خواهند گذراند و آموزش‌های عملی حین کار را فراخواهند گرفت و در پایان دوره تحصیل در صورت مناسب بودن شرایط در همان بنگاه کسب و کار یا سایر بنگاه‌های مشابه استخدام می‌شوند.

وی با بیان اینکه با این رویکرد تعامل و ارتباط دانشجو و بازار کار از ابتدای تحصیل فراهم می‌شود افزود: خارج از مباحث تئوری دانشجو با چالش‌های صنعت و بازار کار آشنا خواهد شد و پس از تحصیل نیرویی با مهارت بالاتر و با نگرشی بهتر نسبت به کسب و کار فارغ‌التحصیل خواهد شد.

اعرابی خاطرنشان کرد: رویکرد مرکز رشد در سال 99 در راستای تداوم فعالیت‌های این دو شرکت و ایجاد بسترهای لازم به منظور ایجاد انگیزش بیشتر دانشجویان و اعضا هیئت علمی در تاسیس هسته‌های رشد و هدایت آنها در مسیر تولید حصول و ایجاد خدمات است.

وی با بیان اینکه مرکز رشد فقط برای ایجاد کسب و کار دانشجو و اعضای هیئت علمی این دانشگاه نیست گفت: از آنجا که دانشگاه آزاد شهرضا دانشگاهی است از مردم برای مردم است مرکز رشد این دانشگاه پذیرای صاحبان ایده‌های نوآورانه و خلاق است که بتواند پس از بررسی ایده‌ها در صورتی که قابلیت اجرا و تجاری شدن داشته باشند شرایط حمایتی را بر اساس ضوابط و شرایط فراهم کند و از این نظر در توسعه کارآفرینی و اشتغال در سطح شهرستان شهرضا رسالت خود را ایفا کند.

انتهای پیام/173/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon