زندگی ‌زلزله‌زدگان رامیانی پس از ۲ ماه همچنان غرق در مشکلات است/ از تأمین سوخت تا نگرانی شیوع کرونا

زندگی ‌زلزله‌زدگان رامیانی پس از 2 ماه همچنان غرق در مشکلات است/ از تأمین سوخت تا نگرانی شیوع کرونا

گروه استان‌ها- بیشتر از دوماه از زلزله رامیان می‌گذرد و هرچند در این مدت تعدادی از واحدهای مسکونی تکمیل شده است اما هنوز مردم زلزله‌زده با مشکلات زیادی از جمله گرانی مصالح برای ساخت، تأمین سوخت در شب و روزهای سرد پاییزی و شیوع کرونا مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، بیشتر از دو ماه از زلزله 5.1 ریشتری رامیان و حدود 45 روز هم از زلزله 5.2 ریشتری مراوه تپه می‌گذرد. در این حوادث برخی از خانه‌های روستاییان به حدی دچار خسارت شد که دیگر قابل سکونت نبود. کار بازسازی در همان یکی دو روز نخست بعد از حادثه آغاز شد و حتی برخی از واحدهای مسکونی نیز در این مدت به بهره‌برداری رسیدند. اما این همه ماجرا نیست، گرانی مصالح ساختمانی از یکسو و پایین بودن سقف تسهیلات بازسازی از طرف دیگر در کنار سرمای سخت مناطق کوهستانی رامیان و شیوع کرونا شرایط را برای مردم زلزله‌زده سخت‌تر کرده است.

مسئولان بنیاد مسکن قول تأمین اعتبار برای بازسازی واحدهای خسارت‌دیده را داده و اعلام کردند در صورت مشارکت روستاییان تا قبل از رسیدن فصل زمستان واحدهای مسکونی زلزله‌زدگان ساخته خواهدشد.

از ابتدای امسال گلستان چهار حادثه طبیعی از جمله رانش زمین در مراوه تپه، سیل شرق استان که 4 شهر و 50 روستا را درگیر کرده بود و زلزله‌های رامیان و مراوه تپه را تجربه کرده است. در این حوادث حدود یکهزار واحد مسکونی دچار خسارت شد که 566 واحد احداثی و 434 واحد مسکونی نیز نیازمند تعمیر بود. بنا به گفته متولیان امر در بنیاد مسکن استان نزدیک به 80 میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلات قرض الحسنه و کمک‌های بلاعوض برای نوسازی و بازسازی این واحدهای مسکونی به استان اختصاص داده شده است.

پرداخت 90 میلیون تومان تسهیلات و کمک بلاعوض برای ساخت خانه‌ها

سیدمحمد حسینی، مدیرکل بنیاد مسکن گلستان درباره آخرین وضعیت بازسازی مناطق زلزله‌زده استان اظهار داشت: با توجه به شرایطی که در استان داشتیم بعد از این حوادث منتظر تصویب ردیف اعتباری نماندیم و با منابع داخلی که در اختیار داشتیم کار بازسازی را در این روستاها آغاز کردیم. برهمین اساس آواربرداری همه واحدهای تخریبی انجام و همه پرونده‌ها تشکیل و 70 درصد آنها به بانک‌ها معرفی شده است.

وی با اشاره به تخریب 195 واحد مسکونی در زلزله رامیان و آزادشهر و خسارت به 44 واحد مسکونی دیگر گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و کوهستانی بودن، امیدواریم که بانک‌ها در انعقاد قرارداد تسریع کنند. از طرفی چون ضمانت برای دریافت این تسهیلات، زنجیره‌ای بوده لازم است تا بانک‌ها همکاری بیشتری داشته باشند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان بیان داشت: ما قول تأمین اعتبار برای بازسازی این واحدها را به مردم زلزله‌زده دادیم که متناسب با پیشرفت فیزیکی تسهیلات و کمک‌های بلاعوض آزاد و به حساب آنان واریز می‌شود.

به رغم اینکه بنیاد مسکن با سرعت عمل بی‌نظیر کار بازسازی را در کمتر از 48 ساعت پس از زلزله در رامیان آغاز کرده و تسهیلات و کمک‌های بلاعوض برای خسارت دیدگان در نظر گرفته است اما مردم معتقدند نمی‌توان با این پول‌ها خانه ساخت.

حسینی در این باره هم گفته ما کار بازسازی را با 50 میلیون تومان تسهیلات روستایی شروع کردیم اما در ادامه 15 میلیون تومان تسهیلات معیشتی، 10 میلیون تومان بلاعوض ساخت، 10 میلیون تومان بلاعوض ودیعه مسکن و 5 میلیون تومان بلاعوض معیشتی به واحدهای تخریبی اختصاص داده می‌شود. ضمن اینکه تا سقف 10 میلیون تومان نیز بیمه برای جبران خسارت‌ها به مالکان این واحدها پرداخت می‌کند و کمیته امداد و بهزیستی نیز تا سقف 20 میلیون تومان برای ساخت واحدهای مسکونی مددجویان تحت پوشش خود کمک خواهند کرد.

مشکل تأمین سوخت زلزله‌زدگان پیگیری و برطرف می‌شود

اما مشکلات مردم زلزله‌زده فقط ساخت خانه‌هایشان نیست، آنان در این شب و روزهای سرد کوهستان مشکل تأمین سوخت دارند. در برخی مواقع مجبور هستند یک سیلندر گاز مایع را با هزار مکافات و با قیمت 30 هزار تومان خریداری کنند که آن هم فقط برای پخت و پز استفاده می‌شود.

جواد صادقلو، فرماندار شهرستان رامیان با بیان اینکه برای تأمین سوخت روستاییان زلزله‌زده اقدامات لازم انجام شده است، گفته در سه مرحله 18 هزار لیتر نفت سفید به روستاهای قورچای و ویرو اختصاص پیدا کرده است. با وجود اینکه 195 واحد مسکونی در این حادثه تخریب شده اما 208 سیلندر گاز مایع در این روستاها توزیع کردیم. ضمن اینکه بعد از زلزله، گاز همه خانه‌ها قطع شده بود و ما با شرکت گاز رایزنی کردیم که یک شعله حداقل برای پخت و پز به خانه‌های تخریبی داده شود.

وی گفت: در قورچای، دهیاری کار توزیع سوخت را برعهده دارد و در روستای ویرو، پایگاه بسیج هم به کمک ما آمده است و در حال یاری رساندن به مردم زلزله‌زده است.

صادقلو با اشاره به گلایه روستاییان این منطقه بیان داشت: ممکن است در زمینه توزیع سوخت مشکلاتی وجود داشته باشد که حتما این موضوع را پیگیری و مشکلات را برطرف می‌کنیم.

فرماندار رامیان گفته برای جلوگیری از شیوع کرونا نیز از طریق فرمانداری و بخشداری ماسک بین خانواده‌ها توزیع می‌شود ضمن اینکه گروه‌های جهادی نیز برای تأمین اقلام ضدعفونی کننده و ماسک پای کار هستند.

انتهای پیام/581/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon