دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی در دانشگاه آزاد استان مرکزی تشکیل شد


دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی در دانشگاه آزاد استان مرکزی تشکیل شد

گروه استان‌ها ــ رئیس دانشگاه آزاد استان مرکزی با بیان اینکه "دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی در این دانشگاه تشکیل شد" از حمایت دانشگاه آزاد استان از پژوهش‌های کیفی‌سازی بخش امنیت غذایی خبر داد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، حسین کلانتری خلیل‌آباد ظهر امروز در نخستین نشست کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یکی از معیارهای توسعه انسانی امنیت غذایی است و هدف اصلی کشور دستیابی به این موضوع مهم است، اظهار داشت: امروز کشور در شرایط ویژه ناشی از شیوع بیماری کرونا است که همه مسائل و مشکلات با همت همه برطرف می‌شود به طوری که مقام معظم رهبری در این زمینه بیان کردند؛ آحاد مردم و مسئولان کشور بدانند حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی کشور تنها به دست مردم و اتکا به توان و ظرفیت‌های داخلی امکان‌پذیر است و نه با اتکا به بیگانه بنابراین باید با اتکا به دانش و ظرفیت‌های داخلی حرکت کنیم.

وی افزود: امنیت غذایی را زمانی احساس می‌کنیم که همه مردم در تمامی زمان‌ها به غذای کافی، سالم و مغذی دسترسی فیزیکی و اقتصادی داشته باشند بنابراین موجود بودن غذا، دسترسی به آن و پایداری در دریافت غذا سه رکن اساسی در امنیت غذایی است.

ضرورت توجه به کیفیت در مسئله امنیت غذایی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: در کشور ما مسئله امنیت غذایی در زمینه بعد کمی مصرف، مشکلات کمتری وجود دارد اما در زمینه بعد کیفی مشکلاتی وجود دارد که می‌توان به الگوی مصرف اشاره کرد همچنین ذائقه و دانش تغذیه‌ای خانواده‌ها در نحوه تخصیص بودجه برای بهترین نوع غذای در دسترس نیز تاثیرگذار است.

کلانتری ادامه داد: یکی از مشکلات موجود عدم همکاری سازمان‌ها و نهادها با یکدیگر در زمینه امنیت غذایی است که باید در این زمینه مسئولان و نهادها همکاری بیشتری داشته باشند و باتوجه به افزایش جمعیت افزایش تولید مواد غذایی هر روز مشکل‌تر می‌شود که مهم‌ترین موضوع در این زمینه توسعه پایدار است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

امنیت غذایی و توسعه پایدار اهمیت دوچندانی یافته است

وی تصریح کرد: بر اساس گزارش فائو یک سوم غذای تولید شده در جهان هر ساله به سبب زیرساخت‌های ضعیف، نحوه بسته‌بندی، افزایش قیمت و سایر موارد هدر می‌رود و امروزه امنیت غذایی به سبب افزایش گرسنگی در جهان، عدم وجود تعادل در رژیم غذایی روزانه، نابودی محیط زیست و منابع طبیعی یکی از مهم‌ترین مسائل جوامع بشری است بنابراین دستیابی به توسعه پایدار در زمینه امنیت غذایی، از شرایط اصلی تحقق امنیت ملی و ارکان توسعه اقتصادی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی عنوان کرد: با نگاهی به دوران 40 ساله گذشته و شروع انقلاب اسلامی تاکنون و حوادث و اتفاقاتی که در طول این دوران برای کشور رقم خورده به ویژه جنگ تحمیلی، تحریم‌های ناجوانمردانه، بلایای طبیعی، بیماری همه‌گیری در سطح دنیا و جنگ بیولوژیک می‌توان گفت امنیت غذایی و توسعه پایدار اهمیت دوچندان یافته است.

ضرورت ایجاد زنجیره‌ غذایی و تولید

کلانتری خاطرنشان کرد: با نگاهی به دو دهه گذشته و تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه نامگذاری سال به عنوان جهش تولید می‌توان دغدغه موجود در زمینه تولید، امنیت و پایداری به ویژه در زمینه تولیدات کشاورزی و صنایع غذایی درک کرد که می‌توان با ایجاد هماهنگی بین نهادها و ایجاد زنجیره‌ غذایی و تولید به تاکیدات مقام معظم رهبری جامه عمل پوشاند.

انتهای پیام/713/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران