معاون وزیر آموزش‌وپرورش: ۴ هزار معلم زبان اشاره یاد می‌گیرند

معاون وزیر آموزش‌وپرورش: 4 هزار معلم زبان اشاره یاد می‌گیرند

گروه استان‌ها-معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: امسال باید ۴ هزار نفر معلم، مدیر و کارکنان آموزش و پرورش آموزش زبان اشاره جهت ارتباط با ناشنوایان را یاد بگیرند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سید جواد حسینی معاون وزیر آموزش و پرورش ظهر امروز در نشست با معاونین، مدیران و رؤسای آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق تابعه استان کردستان با بیان اینکه مدیران مدارس در کف نظام تعلیم و تربیت و در جلوه‌گاه مظهر تعلیم و تربیت مدارس مشغول انجام وظیفه هستند، اظهار داشت: آموزش و پرورش برای رسیدن انسان‌ها به آرمان‌های توسعه، باید نقش خود را به خوبی ایفا کند.

وی با بیان اینکه واحد تحولات مبتنی بر توسعه نیز کلاس درس است، گفت: سازمان‌دهنده تحقق در سازمان آموزش و پرورش کلاس درس و عامل کارگذار تحول نیز معلمان هستند.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با تاکید بر ضرورت همکاری درون‌بخشی و انسجام برای پیشبرد برنامه‌ها تصریح کرد: امسال باید رشد 3 درصدی تعداد دانش‌آموزان استثنایی، رشد 4.5 درصد تعداد دانش‌آموزان تلفیقی فراگیر، رشد  3.5 درصد دانش‌آموزان بهره‌مند از معلمان رابط، اجرای 99.5 درصدی طرح سنجش دانش‌آموز و نوآموزان، 14.7 دهم درصد پوشش پیش دبستانی، افزایش 15 درصد خدمات حمایتی به پیش دبستانی، افزایش 45 درصد خدمات حمایتی به دوره ابتدایی، مناسب‌سازی دو مدرسه اوتیسم و مدرسه‌پذیرا، در استان کردستان انجام بگیرد.

وی از آموزش خط بریل به هزار نفر معلم باهدف ارتباط با دانش‌آموزان نابینا در سطح کشور خبر داد و افزود: امسال باید 4 هزار نفر معلم، مدیر و کارکنان آموزش و پرورش آموزش زبان اشاره جهت ارتباط با ناشنوایان را یاد بگیرند که سهم استان کردستان 200 نفر است.

حسینی بیان کرد: امسال 10 درصد از معلمان آموزش مهارت‌های چند گانه آموزش فرا گرفته و آموزش زبان در پایه شش نیز جز دیگر برنامه‌هایمان خواهد بود.  

وی با بیان اینکه برای استاندارد سازی فضا در کل کشور به 210 مدرسه نیاز داریم، عنوان کرد: با اجرای طرح از خشت تا بهشت از 7 ماه گذشته تا کنون 103 مدرسه ویژه دانش‌آموزان با نیازهای ویژه کلنگ‌زنی شده و تا آخر سال‌جاری به 150 مدرسه رسیده و سال آینده پایان نیازمندی به مدارس استثنایی را جشن خواهیم گرفت.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اذعان به اینکه استان کردستان به 7 مدرسه استثنایی نیاز دارد، افزود: امروز عملیات اجرایی ساخت یک مدرسه در بهاران سنندج آغاز و 6 مرکز آموزشی دیگر نیز احداث خواهد شد.

وی وعده افزایش 100 درصدی اعتبارات مدارس استثنایی کردستان را داد و خاطرنشان کرد: سال گذشته 1.5 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده که قطعاٌ امسال به 3 میلیارد تومان خواهد رسید.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور عنوان کرد: همچنین با افتتاح 46 مرکز مشاوره و توان‌بخشی پیوند در کل کشور، مرکز مشاوره و توان‌بخشی استان کردستان به مرکز جامع خدماتی، مشاوره‌ای و توان بخشی تبدیل و تا اخر سال نیز مجوز دو مرکز دیگر برای استان صادر خواهیم کرد.

مراکز درمان اختلالات یادگیری در کردستان توسعه یابد

صدیقه عبدالهی، معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه با شیوع بیماری کرونا، آموزش دانش‌آموزان با مشکلات بسیاری روبه‌رو شد، اظهار داشت: در این ایام کرونایی آموزش‌های حضوری به‌صورت مجازی درآمد و لطمه‌های جبران‌ناپذیری بر پیکره آموزش و پرورش به ویژه بر پایه اول و دوم ایجاد کرد. 

وی به مشکلات دانش‌آموزان اختلالات یادگیری و دانش‌آموزان دیرآموز اشاره کرد و گفت: اگر کارها و برنامه‌هایمان را با برنامه‌ریزی درست پیش ببریم، می‌توانیم برمشکلات غلبه کنیم.

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش استان کردستان با تاکید بر‌اینکه باید به‌فکر توسعه مراکز درمان اختلالات یادگیری باشیم، تصریح کرد: باید به ازای هر 5 هزار دانش‌آموز یک مرکز درمان اختلالات داشته باشیم اما تعداد کم دانش‌آموزان موجب شده در برخی از مناطق با نبود مراکز مواجه شویم.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های ما در کنار اختلالات یادگیری بحث اختلالات رفتاری دانش‌آموزان است، افزود: اکنون در هر کلاس درس یک تا دو مورد اختلال رفتاری وجود دارد که عرصه را بر مدیر، مدرسه و سایر دانش‌آموزان تنگ کرده و هیچ برنامه‌ای برای آن نداریم.

عبداللهی با تاکید بر اینکه زمینه آموزشی و شناختی در استان فراهن شود؛ هشدار داد: اگر اختلالات رفتاری در دوره ابتدایی درمان نشود در آینده به بزهکاران اجتماعی تبدیل خواهند شد.

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش کردستان به دغدغه دانش‌آموزان دیرآموز اشاره و اظهار کرد: هرساله در استان هزار نفر دانش‌آموز دیرآموز به سیستم آموزشی وارد خواهد شد که پس از شناسایی در بخش سنجش سلامت تحصیلی، برنامه‌ای خاصی در ابتدایی و آموزش و پرورش استثنایی برایشان انجام نمی‌شود.

خلیل رنجبر، رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان نیز در این نشست با ادعای اینکه حوزه استثنایی متولی مستقیمی ندارد، اظهار داشت: پنج هزار و 600 نفر دانش‌آموز با مشکلات اختلالات یادگیری در استان وجود دارد که تنها به هزار نفر از خانواده‌های آنان خدمات ارائه شده ایت.

وی گفت: سال گذشته در طرح مداخله در سطح شهر سنندج و شهرستان سقز بیش از 70 درصد از دانش‌آموزان با 45 ساعت آموزش توانستند نمره عادی کسب کنند که امیدوارم با پیگیری‌ و مصوبات کشوری، اقدامی برای رفع مشکلاتشان تا قبل از پایه سوم صورت بگیرد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان از ارائه خدمات  و 7 نوع آموزش به دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی، ناشنوا و کم‌شنوا، نابینا و کم‌بینا، با مشکلات جسمی و روحی، اختلالات رشد و رفتاری، اختلالات یادگیری و چند معلولیتی به تناسب معلولیت‌ها خبر داد و خاطرنشان کرد: نیروی پرورشی در مدارس نسبت به نرم واقعی کمتر بوده و تعداد مربی پرورشی و تربیت بدنی اصلا پاسخ‌گوی دنش‌آموزان با نیاز ویژه نیست. 

وی بیان کرد: آموزش و پرورش استثنایی فقط آموزش و پرورش نیست بلکه کارهای بهزیستی، درمانی را نیز انجام خواهد داد و دو خدمت ایاب و ذهاب، خدمات حمایتی، توانبخشی و درمانی را نیز به خوبی اجرایی می‌کند.

رنجبر با اشاره به اینکه در کشور 152 هزار نفر و در استان کردستان 3500 نفر دانش‌آموز با نیاز ویژه وجود دارد؛ عنوان کرد: به‌صورت غیرمستقیم به 9 هزار و 450 نفر خدمات ارائه می‌شود.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با یادآوری اینکه 73 مدرسه زمینه ارائه خدمات به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را دارد؛ یادآور شد: امروز نخستین مرکز مشاوره به دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان افتتاح و سالن ورزشی نیز آماده بهره‌برداری است.

انتهای پیام/484/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon