مهلت ثبت‌نام یازدهمین جشنواره عمار تمدید شد/ ۳ مستند ایرانی در جشنواره فیلم‌های ورزشی میلان

مهلت ثبت‌نام یازدهمین جشنواره عمار تمدید شد/ 3 مستند ایرانی در جشنواره فیلم‌های ورزشی میلان

بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره فیلم عمار، مهلت ثبت‌نام در یازدهمین دوره این رویداد سینمایی که پیشتر تا ۲۰ آبان اعلام شده بود، تا ۷ آذر ماه تمدید شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در زیر چند خبر از سینمای مستند را می‌خوانید: 

بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار، مهلت ثبت‌نام در یازدهمین دوره این رویداد سینمایی که پیشتر تا 20 آبان اعلام شده بود، تا 7 آذر ماه تمدید شد.

بنابراین گزارش، یازدهمین دوره این رویداد سینمایی در چهار بخش «رقابت اصلی جشنواره»، «معرفی سوژه»، «فراخوان اکران مردمی» و «فراخوان های مردمی» برگزار می‌شود.

در بخش «رقابت اصلی جشنواره»، فیلمسازان می‌توانند آثارشان را در قالب‌های داستانی، مستند، پویانمایی، نماهنگ، برنامه تلویزیونی، فیلم ما، فیلم‌نامه و نقد، مقاله و پژوهش‌های سینمایی و در موضوعات «رویای ایرانی»، «پایش و پالایش اجتماعی»، «حافظه ملی»، «جنگ اقتصادی»، «جنگ نرم»، «ملت قهرمان»، «نهضت جهانی مستضعفین» و «فتنه 88» با مراجعه به تارنمای اینترنتی جشنواره به نشانی Ammarfilm.ir ثبت کنند.

همچنین براساس اعلام دبیرخانه این جشنواره، فیلمسازان حداکثر سه روز پس از اتمام مهلت ثبت‌نام، 10 آذر فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه تحویل دهند.

گفتنی است یازدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار همانند سال‌های گذشته، دی ماه برگزار می‌شود.

نمایش آنلاین سه مستند ایرانی در جشنواره فیلم‌های ورزشی میلان

سه فیلم مستند ورزشی «جایی برای فرشته‌ها نیست»، «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» و «شهسوار» در سی و هفتمین جشنواره فیلم‌های ورزشی میلان ایتالیا پذیرفته شدند.

سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم‌های ورزشی میلان از 17 آبان‌ماه 1399 در کشور آیتالیا آغار به‌کار کرده و تا 21 آبان نیز ادامه خواهد داشت. در این دوره‌ جشنواره، فیلم‌های مستند «جایی برای فرشته‌ها نیست» ساخته سام کلانتری و «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» به کارگردانی «الله‌کرم رضایی‌زاده» که در این مرکز تهیه شده‌اند، همراه با مستند «شهسوار» ساخته «علی شاه‌محمدی» به نمایندگی از سینمای مستند ایران حضور دارند.

جشنواره میلان از مهمترین جشنواره‌های ورزشی دنیا است که امسال به‌دلیل بیماری کووید 19 به‌صورت آنلاین برگزار می‌شود. در این جشنواره 140 فیلم ورزشی از میان بهترین و موفق‌ترین فیلم‌های ورزشی دنیا به نمایش در‌می‌آیند که این آثار توسط کمیته بین‌المللی المپیک انتخاب شده‌اند.

پخش بین‌المللی «جایی برای فرشته‌ها نیست» و «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» برعهده مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.

«جایی برای فرشته‌ها نیست» مستندی درباره‌ تیم ملی دختران «اسکیت هاکی» ایران و مشکلات پیچیده‌ آنان در راه مسابقات آسیایی کره‌جنوبی است که ورزش، بهانه‌ای برای وارد شدن به زندگی این دختران شده است. این فیلم طی ماه‌های اخیر در گروه سینمایی هنر و تجربه و پلت‌فرم نمایش درخواستی فیلیمو و نمآوا اکران عمومی شده است.

مستند «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» هم با اشاره به افتخارات تیم ملوان بندرانزلی در تاریخ فوتبال ایران، روایتگر دلبستگی و همدلی کم‌نظیر اهالی بندرانزلی به این تیم محبوب و ریشه‌دار است.

«شهسوار» نیز با بهره‌گیری از فیلم‌های آرشیوی، عکس‌ها و اسناد دیده نشده و مصاحبه با افراد سیاسی و ورزشی که تعداد زیادی از آنها اکنون در قید حیات نیستند و با بررسی زوایای پنهان زندگی ورزشی، اجتماعی و سیاسی «غلامرضا تختی» سعی در ارائه‌ی تصویری واقعی از این پهلوان ملی و قهرمان بین‌المللی دارد.

«خروج ممنوع»، مستند تجربی پیرامون اپیدمی کرونا 

علی همراز در این روزها که شیوع بیماری کرونا افزایش یافته، مشغول ساخت مستندی درباره‌ی این اپیدمی با عنوان «خروج ممنوع» است.

علی همراز درباره‌ جدیدترین اثر خود و شیوه شکل‌گیری ایده اولیه آن توضیح داد: همزمان با آغاز روزهای قرنطینه در فروردین ماه به این موضوع فکر کردم که بسیاری از مشاغل تحت تاثیر اپیدمی کرونا قرار گرفته‌اند. در این شرایط فیلمسازی با وجود ممنوعیت خروج از منزل به چه شکل خواهد بود و چطور می‌توان فیلمی بدون خروج از قرنطینه ساخت؟

وی با اشاره به تحقیقات گسترده‌ای که به سرپرستی دکتر مهرناز امین آقایی در خصوص بیماری کرونا و تاثیرات آن شده، افزود: در حین تکمیل تحقیقات چندماهه و  مفصلی که انجام شد، من، علی قنبری، درسا مویدی، نجمه اسعدی و نعیمه باستانی وارد نگارش فیلمنامه شدیم که همچنان با روند فیلمبرداری و با توجه به اتفاقاتی که در ایران و دنیا رخ می‌دهد، ادامه دارد.

این مستندساز با بیان این نکته که تلاش کرده‌ از تمامی ابعاد، پدیده اپیدمی کرونا را مورد بررسی قرار دهد، تصریح کرد: در این فیلم قصد داریم با نگاهی تجربه‌گرا به فیلم مستند، به تجربه فردی، گروهی و روانی‌ انسان‌های دنیا در این مدت اپیدمی بپردازیم؛ یعنی تغییری که شیوع این بیماری در زندگی افراد ایجاد کرده و تاثیری که بر مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی داشته است. همچنین نگاهی به سیر تاریخی اپیدمی‌ها در دنیا داریم که نخستین آن حدود 500 سال قبل از میلاد در یونان به ثبت رسیده و این که چطور در طول تاریخ با وقوع هر اپیدمی، تغییراتی در  ساختار جهان و زندگی افراد ایجاد شده است.

به گفته همراز، جهانی بودن اپیدمی کرونا و ابعاد انسانی و گسترده آن موضوع اصلی مورد توجه او در مستند «خروج ممنوع» است.

وی پیرامون مراحل تولید این مستند گفت: 60 درصد از فیلمبرداری «خروج ممنوع» توسط دو گروه فیلمبرداری شامل خودم، مریم دهقانپور، درسا مویدی، راشد تیموری، سپند رستمی،اردشیر بیگدلی انجام شده و تدوین فیلم به اتفاق علی صداقت و به صورت همزمان با فیلمبرداری در حال انجام است. ممکن است با توجه به شرایط موجود تولید این فیلم ادامه داشته باشد و همزمان با کشف اولین واکسن «خروج ممنوع» پایان یابد.

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران