گزارش| پروژههای جدید در حال ترمیم خلاهای تاریخی جادهای اردبیل / سهم جاده در تصادفات چقدر است؟
گروه استان ها- مسئولان میگویند هر چند تمامی سهم تصادفات جادهای مربوط به جاده نیست اما با تعریف پروژههای جدید به دنبال ارتقا کیفیت تردد هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، اگر زمانی فریاد نمایندههای اردبیل برای رتبه این استان در تصادفات جادهای و وخامت راهها بلند بود ، امروز با اجرای 200 کیلومتر بزرگراه، وضعیت امیدوار کنندهای شکل گرفته است.
تا چند سال پیش یکی از رتبههای تاسف بار اردبیل میزان بزرگراههای آن بود. بسیاری از کارشناسان و عموم مردم بر این باور بودند که نبود راههای مناسب عامل اصلی تصادفات رانندگی است و اگر جادهها به بزرگراه تبدیل شود بیشک از میزان تلفات جادهای کاسته خواهد شد.
هرچند سهم راه در میزان تصادفات بارها از سوی مسئولان اعلام شده و عامل انسانی به عنوان برجسته ترین عامل در تصادفات شناسایی شده است اما نبود بزرگراه موضوعی نبود که مسئولان بی تفاوت از کنار آن عبور کرده و شانه خالی کنند.
با حضور استانداری که همه او را به عنوان چهره ای فنی و عمرانی می شناسند و مطالبات مکرر نمایندگان استان ، پیگیری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و همچنین رفت و آمد مکرر مدیران راه به مرکز، اردبیل توانست نام خود را وارد بودجه های ردیف ملی سازد.
اعتبارات قطره چکانی استانی هیچگاه نمیتوانست پاسخگوی نیاز پروژههای راهسازی آن هم در ابعاد بزرگراه باشد و به همین دلیل اردبیل حتی شده با چنگ و دندان باید به سهم خود دست مییافت.
این آغاز ماجرایی شد که به تعبیر مدیران محرومیت و افسوس چندین ساله اردبیل را در هم شکست و بالاخره توجه مسئولان کشوری را به این استان جلب کرد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان اردبیل، که به اذعان مردم و رسانه ها در مدتی کوتاه توانسته در تمامی شمال تا جنوب استان کارگاههای راهسازی را فعال سازد، در خصوص آخرین وضعیت جذب اعتبارات پروژه های راهسازی گفت: زمانی وقتی راه های استان را بررسی میکردیم مشکل اصلی نبود بزرگراه بود.
محبوب حیدری تصریح کرد: هر چند بزرگراهها علاوه بر ارتقا ایمنی در تردد، تسهیل تردد و حمل و نقل را موجب میشد، به واقع در این حوزه با ضعف اساسی مواجه بودیم؛ در نهایت استاندار اردبیل مهمترین دغدغه خود را توسعه بزرگراهها اعلام کرد. مسئولان دیگر هم پای کار آمدند. در واقع یک هماهنگی و پیگیری جمعی در استان شکل گرفت تا جایی که تنها در سال 99، 260 میلیارد تومان برای توسعه بزرگراه های استان تخصیص یافته است.
با اعتبارات استانی اجرای این میزان پروژه غیرممکن بود
وی با بیان اینکه هزینه ساخت هر کیلومتر بزرگراه 6 میلیارد تومان است و با بودجههای محدود استانی عملا این اقدام غیرممکن بود، تصریح کرد: به همین دلیل باید به دنبال ماده 23 میرفتیم. در حال حاضر بیش از 700 کیلومتر راههای شریانی استان اردبیل ماده 23 دارد به عبارتی در ردیف پیوست یک قانون بودجه قرار دارد و هم اکنون به طول 200 کیلومتر بزرگراه نیز در حال اجرا است. به اضافه 40 کیلومتر دیگر نیز مناقصه برگزار خواهد شد و تا پایان سال 240 کیلومتر بزرگراه در دست احداث داریم .
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در خصوص جاده پرتردد اردبیل- سرچم گفت: تخصیص اردبیل- سرچم 110 میلیارد تومان در سال جاری است. این رقم برای اردبیل که زمانی برای تخصیص 5 میلیارد تومان شگفت زده میشد قابل توجه است.
به گفته حیدری در اردبیل- سرچم، 35 کیلومتر از جاده که متولی هستیم در 4 ماهه نخست سال 1400 به بهره برداری خواهد رسید. در ادامه چهاربانده یعنی 50 کیلومتر که توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور انجام میشود 15 کیلومتر تا پایان 4 ماهه نخست سال آینده تکمیل میشود.
وی اضافه کرد: البته با جلب مشارکت قرارگاه خاتم اجرای باند دوم این مسیر از سمت سرچم به اردبیل به طول 40 کیلومتر نیز در دست پیگیری است.
فعالیت مستمر قرارگاه خاتم در جاده اردبیل- مشگین شهر
مدیرکل راه و شهرسازی استان در خصوص دغدغه شهروندان در تصادفات جاده اردبیل- مشگین شهر و تاکید به تکمیل چهاربانده افزود: در هر تصادفی سهمی برای راه، انسان و وسیله نقلیه تعریف میشود. در بسیاری از تصادفات جادهای اردبیل به اذعان نهادهای ناظر و ذیربط عامل انسانی برجستهتر است. این به معنی بیتوجهی به کیفیت راه نیست.
به گفته حیدری ما در اردبیل- مشگین شهر بعد از سالها انتظار برای تامین اعتبار بالاخره توانستیم چهاربانده را آغاز کنیم و هم اکنون این پروژه 47 میلیارد و 700 میلیون تومان تخصیص دارد. این میزان حتی بیش از اعتبار مصوب آن یعنی 30 میلیارد تومان است. امسال در نظر داریم در 8 کیلومتر آسفالت ریزی انجام دهیم و سال آینده نیز آن را به اتمام برسانیم و کل مسیر 85 کیلومتری از اردبیل به سمت مشگین شهر بصورت چهارخطه تردد برقرار میشود.
وی اضافه کرد: تمامی پروژه در وضعیتی فعال است که قرارگاه خاتم 50 میلیارد تومان مطالبه دارد و در پروژه فعالیت خود را ادامه می دهد. امیدواریم با جذب به موقع منابع مالی مطالبه قرارگاه را هم پرداخت کنیم.
حیدری در خصوص محور اردبیل- آستارا نیز گفت: پروژه اردبیل- نمین- آستارا ، از اردبیل تا نزدیکی تونل حیران به بزرگراه تبدیل شده و 2.6 کیلومتر در حوزه کاری ما باقیمانده که عملیات اجرایی احداث تونل دوم حیران و راههای طرفین بطول 6/2 کیلومتر با 40 میلیارد تومان قرارداد منعقد شده و عملیات اجرایی نیز توسط استان اردبیل آغاز شده است.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان این پروژه 10 میلیارد و 700 میلیون تومان در سال 99 تخصیص دارد بعد از تونل حیران شرکت ساخت و توسعه راهها نسبت به انتخاب پیمانکار و شروع عملیات اجرایی اقدام کرده است .
وی اضافه کرد: همچنین بزرگراه اردبیل – نیر در سالهای قبل احداث شده و پیگیر برگزاری مناقصه جهت احداث باند دوم نیر – سراب و تجهیز کارگاه تا قبل از عید هستیم.
حیدری افزود: دغدغه دیگر شهروندان مربوط به محور اردبیل- مغان است که در شمال استان سه راهی صحرا- گرمی- بیله سوار، 25 میلیارد تومان اعتبار مصوب دارد اما تخصیص ما 41 میلیارد و 700 میلیون تومان است و پروژه در حال اجرا است.
وی متذکر شد: سه راهی صحرا – رضی14 کیلومتر در دست پیمانکار است. 7 کیلومتر آسفالت ریزی لایه دوم از رضی به امیرکندی به اتمام رسید و 5 کیلومتر از ورودی گرمی در حال آسفالت هستیم 55 کیلومتر از گرمی- بیله سوار به پیمانکار واگذار شده است و نزدیک 250 میلیارد تومان با قرارگاه خاتم موسسه عاشورا قرارداد داریم.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در پارس آباد- سه راهی سربند ، پیمانکار قطعه یک و دو، انتخاب شده و 3 کیلومتر از قطعه دوم جاده نیز به زیر آسفالت رفته است و 5/3 کیلومتر دیگر نیز آماده سازی شده برای آسفالت.
وی ادامه داد: طرح بهسازی جلفا – اصلاندوز – پارس آباد – بیله سوار با توجه به اینکه جاده مشترک با آذربایجان شرقی است در محدوده استان اعتبار مصوب 15 میلیارد تومان اما تخصیص 23 میلیارد و 400 میلیون تومان است.
حیدری تصریح کرد: به دنبال این هستیم که مطالعات 40 کیلومتر از سربند به مشگین شهر نیز تکمیل شده و با انجام ارزیابی کیفی انتخاب پیمانکار ، مناقصه برگزار شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بخشی از فعالیت این مجموعه را بهسازی جادههای گردشگری عنوان کرد و گفت: در جاده روستایی شال- ماجولان- ماسوله ، اردبیل سهم خود را اجرا کرده راهداری در حال تجهیز ایمنی جاده است. انتظار داریم گیلان نیز سهم خود را عملیاتی کند تا ارتباط گردشگران دو استان از این محور تسهیل شود.
به گفته حیدری در سرعین – آلوارس نیز از سال گذشته عملیات بهسازی آغاز شده و زیرسازیها تا پیست اسکی اوجور در حال اجرا و رو به اتمام است.
وی متذکر شد: در اطراف دور دریاچه گیلارلو نیز عملیات راهسازی در حال اجرا است که امسال تکمیل میشود و سال آینده آسفالت را آغاز میکنیم.
وی با بیان اینکه همچنین در جنوب استان محورکلور- درام با 56 کیلومتر، مشترک با زنجان است، اضافه کرد: از سهم 40 کیلومتری استان اردبیل 30 کیلومتر در حال اجرا می باشد 10 کیلومتر این مسیر هنوز به پیمانکار واگذار نشده به دنبال اخذ مجوز ماده 56 برای مشارکت شستا در 14 تا 18 کیلومتر از این محور هستیم.
حیدری تصریح کرد: در محور خلخال- اسالم هم عملیات باقی مانده به اتمام رسیده و در اختیار راهداری قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: همچنین 5 کیلومتر کمربندی خلخال را به پیمانکار واگذار نموده عملیات اجرایی انجام می شود.
گفتوگو: ونوس بهنود
انتهای پیام/136/ش