مجلس بررسی می کند؛ جزئیات عرضه خودرو در بورس

مجلس بررسی می کند؛ جزئیات عرضه خودرو در بورس

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس جزئیات طرح عرضه خودرو در بورس را تشریح کرد.

حجت الله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، در تشریح آخرین روند بررسی طرح ساماندهی خودرو در این کمیسیون، گفت: طرح مذکور برای بررسی کارشناسی به کارگروه تخصصی کمیسیون ارجاع شده بود که احتمالا در دستورکار جلسات هفته آینده کمیسیون قرار گیرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی با بیان اینکه عرضه خودرو در بورس اصلی ترین محور طرح ساماندهی بازار خودرو است در تشریح بخشی از جزئیات آن، اظهار داشت: پس از تصویب این طرح در مجلس و تبدیل شدن آن به قانون، اگر خودرو در بورس عرضه نشود، جرم تلقی شده و مجازات آن نیز براساس تبصره (1) ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعیین می‌شود.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس در توضیح شیوه خرید افراد پس از عرضه خودرو در بورس، بیان داشت: در این طرح پیشنهاد شده که در هر عرضه خودرو، هر کد ملی باید منحصرا یک دستگاه خودرو از یک مدل خریداری کند و در صورت خرید تا 12 ماه آینده امکان خرید آن مدل از طریق بورس وجود ندارد؛ همچنین در صورتی که تعداد خودروهای عرضه شده در بورس بیش از تقاضا باشد، اشخاص حقوقی نیز می‌توانند وارد فرآیند خرید شوند.

فیروزی در تشریح شیوه قیمت گذاری خودرو ها بر اساس این طرح، بیان داشت: اعمال نظام قیمت‌گذاری برای عرضه خودرو در بورس، ممنوع بوده و قیمت تابع عرضه و تقاضا است.

وی در همین راستا، ادامه داد: براساس طرح مذکور 50 درصد از مبالغ دریافتی از مشتریان تا سقف 50 درصد از قیمت تمام شده خودرو با سازوکاری که از سوی وزارت «صمت»، سازمان بورس و خودروسازان فراهم  می شود به قطعه‌سازان و تامین‌کنندگان مواد اولیه موردنیاز تولید پرداخت می‌شود.

نماینده مردم فسا در مجلس با بیان اینکه براساس این طرح، سود مشارکت خودروهای پیش‌فروش شده از سوی خودروساز تعیین می‌شود، اضافه کرد: این سود نباید از سود سپرده بانکی بلند مدت مصوب شورای پولی و بانکی بیشتر باشد؛ همچنین جریمه دیرکرد تحویل خودرو معادل 2 واحد درصد کمتر از سود سپرده بانکی بلندمدت مصوب شورای پول و اعتبار است.

فیروزی با بیان اینکه عرضه خودرو در بورس دو استثنا دارد، تاکید کرد: خودروهایی که شمارگان تولید آن با تمام گونه‌هایش در طول 12 ماه گذشته- از زمان لازم الاجرا شدن قانون- از 5 هزار دستگاه تجاوز نکند، مشمول الزام عرضه در بورس نمی شود؛ همچنین اگر تمام تولید یک خودروساز در طول 12 ماه گذشته- از زمان لازم الاجرا شدن قانون- از 10 هزار دستگاه تجاوز نکند خودروساز الزامی به عرضه در بورس ندارد.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان با تاکید بر اینکه عرضه خودرو در بورس نسخه ساماندهی بازار چهار چرخ ها است، گفت: با تصویب و اجرایی شدن طرح ساماندهی بازار خودرو (عرضه خودرو در بورس) می توان تا حد زیادی مشکلات بازار خودرو را بر طرف و از افزایش بی رویه قیمت خودروها جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon