مرکز روسیه-ترکیه در آذربایجان ارتباطی به عملیات صلح قره باغ ندارد

مرکز روسیه-ترکیه در آذربایجان ارتباطی به عملیات صلح قره باغ ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با تأیید ایجاد یک مرکز روسی-ترکیه‌ای برای کنترل آتش‌بس در جمهوری آذربایجان، گفت: این مرکز ارتباطی به عملیات حفاظت از صلح روسیه در منطقه قره باغ ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، "ماریا زاخارووا" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مرکز روسی-ترکیه‌ای برای نظارت بر رعایت توقف درگیری‌ها در منطقه قره باغ، با تلاش‌های حفاظت از صلح روسیه در این منطقه هیچ ارتباطی ندارد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

زاخارووا شب گذشته در یک برنامه زنده از شبکه تلویزیونی روسیه-24، در این باره گفت: «در همین لحظه، اطلاعاتی به وزارت امور خارجه روسیه رسیده که از ایجاد یک مرکز دوجانبه، منظور من با طرف ترکیه‌ای خبر می‌دهد که در خاک آذربایجان مستقر خواهد شد. در اینجا شما باید به روشنی درک کنید که صحبت اصلاً بر سر تلاش‌های روسیه برای اجرای عملیات حفاظت از صلح در منطقه قره باغ نیست، بلکه در خصوص یک مأموریت کاملا متفاوت، در بخش دیگری از تلاش‌های مشترک برای حل و فصل مناقشه قره باغ است و ما باید این دو مسئله را از یکدیگر جدا کنیم، اینها موارد کاملاً مختلفی است.»

به گفته این دیپلمات، موضوع استقرار نیروهای حافظ صلح روسی در منطقه قره باغ کوهستانی، به اشکال مختلف از 10 نوامبر (20 آبان ماه) مورد بررسی قرار گرفته  و امضای توافقنامه صلح نباید از روند کلی که روسیه بر آن اصرار داشته، جدا شود. مقامات مسکو از ابتدای تشدید درگیری‌ها خواستار چنین نتیجه‌ای بود.

وی افزود: «دست یابی به توافق صلح یک روند طولانی بود. مذاکرات مفصل و مرتبی بین "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه و "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه با همتایان آذربایجانی و ارمنستانی صورت گرفته است و در نهایت منجر به توافق دو طرف برای امضای پیمان صلح شد.»

پیش از این، "الهام علی‌اف" رئیس جمهوری آذربایجان گفته بود که علاوه بر نیروهای حافظ صلح روسی، نیروهای صلح‌بان ترکیه نیز در منطقه قره باغ مستقر خواهند شد.

یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه روسیه نیز به نوبه خود گفت که نقش ترکیه در حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی تنها در چارچوب مرکز کنترل آتش‌بس روسیه- ترکیه محدود شده است و ارتباط مستقیمی با عملیات حفاظت از صلح در این منطقه ندارد.

ماریا زاخارووا همچنین به اظهارات یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص تمایل واشنگتن برای دانستن جزئیات توافق آتش‌بس در قره باغ کوهستانی واکنش نشان داد و یادآور شد: «ایالات متحده می تواند تمام اطلاعات لازم را از طریق کانال‌های دیپلماتیک موجود بدست آورد.»

وی افزود، بیانیه رهبران روسیه، آذربایجان و ارمنستان درباره توقف جنگ در قره باغ کوهستانی، پیش زمینه ورود به فرایند مذاکره کامل است.

در تاریخ 9 نوامبر (19 آبان ماه) "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه، "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان و "الهام علی‌اف" رئیس جمهوری آذربایجان بیانیه مشترکی را درباره توقف درگیری‌های نظامی در منطقه قره باغ از روز سه‌شنبه، 10 نوامبر (20 آبان ماه) امضاء کردند. این توافق نامه استقرار نیروهای حافظ صلح روسی در منطقه قره باغ و تبادل زندانیان بین طرفین درگیری را پیش بینی کرده است. پوتین ابراز امیدواری کرد که این توافق نامه شرایطی را برای توسعه روابط باکو و ایروان ایجاد کرده و بنای حل و فصل درازمدت مناقشه قره باغ شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت