امکان استفاده روستاییان از سامانه ۱۵۲۲؛ توسعه ۳۰۰ کیلومتری سیستم آبرسانی روستایی

امکان استفاده روستاییان از سامانه 1522؛ توسعه 300 کیلومتری سیستم آبرسانی روستایی

گروه استان‌ها- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: با ادغام دو شرکت آبفای شهری و روستایی شاهد کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری روستاها از تاسیسات آبرسانی شهری هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، هاشم امینی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: اخیرا وزارت نیرو کمیته ملی اطلاع رسانی ایجاد کرده و در استان‌ها مدیریت آن را به عهده مدیران عامل آبفای استان‌ها سپرده است. با توجه به افزایش مصرف آب در دوران شیوع کرونا، لازم است مردم از برخی فعالیت‌های شرکت آب و فاضلاب استان با خبر شوند.

وی افزود: بخشی از فعالیت‌های گذشته آبفا تحت پوشش پویش "الف ب ایران" انجام می‌شد اما بسیاری از فعالیت‌ها بدون اطلاع رسانی صورت می‌گرفت. بدین ترتیب مخاطب زمانی از فعالیت‌های شرکت آگاه می‌شود که نقصی در سیستم آبرسانی و یا فاضلاب صورت گیرد. فعالیت‌های شرکت باید توسط رسانه‌ها آگاهی رسانی شود و در عین حال از مشکلات و پیشنهادات خود بیشتر از گذشته بگویند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه تابستان 99 را با سختی‌ها و مشکلات زیادی پشت‌سر گذاشتیم گفت: به دلیل شیوع کرونا و لزوم رعایت موارد بهداشتی، افزایش مصرف آب را نسبت به سال گذشته داشتیم. با وجود این به مردم توصیه می‌کنیم ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به مدیریت مصرف آب خانوار خود نیز توجه کنند تا در ادامه سال به مشکل نخوریم. مخزن سد چادگان هم در وضعیت خوبی قرار ندارد. با این حال بارش‌ها در بالادست رودخانه آغاز شده و اگر بتوانیم روند مصرف کنونی را ادامه دهیم و حتی شرایط مناسب‌تری را پیش گیریم، تا پایان سال مشکلی از بابت کمبود آب نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین اقداماتی که وزارت نیرو در سالیان اخیر انجام داده، ادغام دو شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی بود که در اسفندماه 98 انجام گرفت. به دلیل صرفه‌جویی در هزینه‌ها، تسریع در خدمت‌رسانی به ساکنان روستا و همچنین امکان استفاده مشترک از تاسیسات و تجهیزات، وزارت نیرو با همکاری دولت و مجلس اقدام به ادغام این دو شرکت کرد و بدین ترتیب، 34 شرکت آب و فاضلاب روستایی به آبفای شهری متصل شدند. با ادغام این دو شرکت، کنترل کیفیت آب روستاها نیز با دقت بیشتری انجام می‌گیرد و آب روستاها نیز با کیفیت مطلوب به دست ساکنان می‌رسد.

امینی اضافه کرد: در گذشته روستاییان برای دریافت خدمات اولیه هم نیاز به حضور در شرکت داشتند. با توجه به شیوع کرونا و لزوم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، سامانه تلفنی 1522 که پیشتر فقط برای مشترکان شهری خدمت‌رسانی می‌کرد، برای روستاییان نیز تعریف شد و جهش بزرگی در تکریم ارباب رجوع به وجود آورد. برای این کار نیاز به بایگانی الکترونیکی مدارک تمامی مشترکین ساکن روستا بود که تا کنون 95 درصد آن انجام شده و می‌توان گفت روستاها نیز امکان استفاده از خدمات تلفنی 1522 را دارند.

وی با تاکید بر اینکه در طرح 300/100 اصلاحات ارزنده‌ای در شبکه آبرسانی مناطق روستایی انجام می‌گیرد، گفت: پس از ادغام دو شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، 950 روستا را تحویل گرفتیم که باید اصلاحاتی در سیستم آبرسانی و فاضلاب آنها انجام می‌گرفت. مهمترین اقدام ما در این جهت، اجرای طرح 300/100 بود که در آن، 300 کیلومتر لوله آبرسانی باید در 100 روز در مناطق روستایی نیازمند جای‌گذاری شود. این طرح یکی از نتایج ادغام شرکت‌های آبفای شهر و روستا بود که به قدری در سیستم آبرسانی استان تاثیر می‌گذارد که حواشی به وجود آمده توسط برخی افراد را زیر سوال می‌برد. افرادی که با ادغام این دو شرکت موقعیت شغلیشان در خطر قرار می‌گرفت امروز در بخش‌های دیگر شرکت و یا بخش‌های خصوصی به کار گرفته شدند.

ماجرای واگذاری سالن ورزشی شهر تازیان برای تصفیه آب / مسئولان به اختلاف نظر اعضای شورای شهر ورود کنند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان خاطرنشان کرد: آبرسانی برخی روستاها با اقامت دائم به صورت سیار انجام می‌شد، همچنین برخی روستاها نیز تنها 4 تا 5 ساعت امکان استفاده از سیستم‌های آبرسانی را داشتند. پرتی آب در روستاها نیز حدود 16.1 درصد گزارش شده که نسبت به میزان هدر رفت آب در کل استان رقم بالایی محسوب می‌شود. با اتمام طرح 300/100 تمامی این مشکلات رفع خواهد شد. تا کنون 32 روستا به سیستم آبرسانی پایدار متصل شدند و تا پایان سال این میزان به 70 روستا خواهد رسید.
وی افزود: اکنون در استان اصفهان در حال اصلاح سیستم فاضلاب 18 روستا هستیم که در 11 روستا انجام شده است. در 6 ماهه اول سال 99، 173 کیلومتر توسعه شبکه آبرسانی و 69 کیلومتر اصلاح آن را انجام دادیم. همچنین در این مدت 65 کیلومتر توسعه سیستم فاضلاب و 5 کیلومتر اصلاح را به پایان رساندیم. با انجام این اصلاحات و توسعه‌سازی‌ها، 10هزار و 379 فقره انشعاب آبرسانی جدید اضافه شد و همچنین 9هزار و 118 انشعاب فاضلاب نیز به سیستم فاضلاب استان اضافه شد.
 
هاشمی با بیان اینکه کیفیت آب استان در بالاترین استانداردها قرار دارد گفت: سابقا مدیر کنترل کیفی شرکت زیر نظر معاونت بهره برداری مشغول به فعالیت بود اما امروز او مستقیما زیر نظر مدیرعامل کار می‌کند. کیفیت آب استان از فاکتورهای بسیار مهم برای ما بوده و لازم بود چنین اهمیتی به صورت عملی در شرکت نمایان شود. در سال های گذشته بیش از 2300 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی انجام شده شامل بحث کنترل کیفی آب نیز می‌شود. در روزهای آینده افتتاح آزمایشگاه دوم کیفیت آب را در محل چاه‌های فلمن در برنامه داریم که به ارتقای کیفیت آب چاه، کمک بسیاری می‌کند. همچنین آزمایشگاه‌های سیار افتتاح خواهیم کرد که مردم بتوانند خود نظاره‌گر آزمایشات کیفیت آب باشند. کیفیت آب استان تحت نظارت سختگیرانه‌ترین استانداردها قرار دارد و امیدواریم با اصلاحات و توسعه شبکه‌های آبرسانی، آب روستاها نیز به بالاترین کیفیت برسد.

وی با اشاره به برخی اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر انتقال فاضلاب شهر چادگان به سد زاینده‌رود گفت: اخیرا تصاویری از انتقال فاضلاب به سد زاینده‌رود منتشر شده که تنها در حد شایعه بوده و صحت ندارد. سیستم دفع فاضلاب شهرستان چادگان توسط چاه‌های جذبی انجام می‌گیرد که متعلق به سالیان بسیار دور است. در گذشته هم وجود لوله‌هایی در رودخانه زاینده‌رود در شهر اصفهان، شائبه انتقال فاضلاب به رودخانه را به وجود آورده بود در حالی که این لوله‌ها وظیفه انتقال آب‌های سطحی را به عهده دارند. در حال حاضر در حال احداث تصفیه خانه‌ای در محل سد هستیم که تا کنون 60 درصد پیشرفت داشته و با بالاترین استانداردها و تاسیسات پیشرفته در حال ساخت است. همچنین ما نیازمند به توسعه 54 کیلومتری سیستم فاضلاب شهرستان چادگان هستیم که تا کنون 25 کیلومتر از آن انجام گرفته است.

امینی اظهار کرد: ادغام دو شرکت آبفای روستایی و شهری باعث شد بسیاری از روستاها که نیاز به تاسیسات جداگانه داشتند، تنها با چند کیلومتر لوله به سیستم‌های آبرسانی شهری متصل شوند و در بسیاری از هزینه‌ها صرفه جویی شود. برای مثال دو روستای کلب علی و علی عرب با کمتر از 3 کیلومتر لوله‌کشی، به سیستم آبرسانی شهرستان چادگان متصل شدند، در حالی که سابقا 15 میلیارد تومان هزینه برای احداث تاسیسات در این دو روستا پیش‌بینی شده بود. چنین اتفاقی در روستای وانشان گلپایگان نیز رخ داد که با 700 متر لوله‌کشی به سیستم آب پایدار دسترسی پیدا کرد. لازم به ذکر است کیفیت آب روستا با اتصال به شبکه شهری افزایش می‌یابد و نگرانی بابت این موضوع وجود ندارد. همچنین کلیه هزینه‌ها به صورت سابق توسط مشترکین پرداخت می‌شود و هیچ گونه افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه سیستم فاضلاب استان برای شرکت و آب و فاضلاب اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد گفت: سعی ما بر این است که هر جا سکونتی دائمی وجود داشته باشد، سیستم فاضلاب نیز فعال باشد. تا کنون 98 شهر تحت پوشش سیستم فاضلاب استان قرار گرفته و مابقی شهرها تحت پوشش فاضلاب کاشان است. این در حالیست که در استان تهران تنها 35 تا 40 درصد شهرها به سیستم فاضلاب پایتخت متصل هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: صنایع استان متهم به خشکی زاینده‌رود هستند در حالی که باید جوانب انصاف را رعایت کنیم. صنایع بزرگ استان در پنج سال گذشته به دنبال بازیابی آب استفاده شده هستند تا مصرف آب خود را به کمترین حد برسانند. بدین ترتیب از سرمایه‌گذاران و صنایع خواسته‌ایم که به سیستم فاضلاب چرمهین که نحوه دفع مطلوبی نداشت نیز رسیدگی کنند و از پساب این شهر نیز بهره ببرند که پیشرفت‌های خوبی نیز حاصل شده است.

وی ادامه داد: وزارت نیرو با رویکرد عدالت اجتماعی در صدد رفع مشکلات تمامی مشترکان و کاهش هزینه آنها است. ما امکان انجام پروژه‌ای مانند برق امید را نداریم اما مشترکانی کمتر از 5 متر مکعب در ماه مصرف کنند از پرداخت هزینه معاف هستند. همچنین اقداماتی جهت مدیریت مصرف آب در تابستان سال 97 با ارائه لوازم کاهنده به مشترکان انجام گرفت که به دلیل مسائل فنی و کاهش فشار آب در استان چندان مورد استقبال قرار نگرفت. در پویش"الف ب ایران" نیز آبرسانی به شهرهای دهاقان، گلشن و 13 روستای دیگر انجام می‌گیرد که تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
 
انتهای پیام/174/ح
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران