تمام بیماران کرونایی ایلام به دارو برای بهبود کرونا دسترسی دارند
گروه استانها - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: تمام بیماران کرونایی در ایلام امکان دسترسی به داروهای مصوبه در پروتکل درمان کرونا را دارند.
مهتاب شاهماری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: توزیع متمرکز داروی رمدسیویر در ایلام تا رفع کمبود آن ادامه دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: عرضه داروی رمدسیویر برای درمان بیماران کرونایی با توجه به شرایط ویژه ناشی از افزایش تقاضا در کل کشور، محدودیت موجود و عدم امکان تأمین توسط بیمارستانها، بهصورت متمرکز توزیع میشود.
وی افزود: این روند ادامه دارد و به دنبال روشی مناسبتر هستیم اما تا وضعیت توزیع کشوری بهصورت روزانه و بهسختی انجام شود و کمبود وجود داشته باشد عرضه متمرکز ادامه خواهد یافت.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: داروی رمدسیویر اکنون تنها داروی ضدویروسی است که سازمان غذا و دارو آمریکا برای درمان بیماران کرونایی تائید کرده است.
وی با اشاره به انتقادها از توزیع دارو در فضای باز معاونت غذا و داروی ایلام، افزود: هر جا اسم بیماران کرونایی به میان میآید ترس و دلهره انتقال بیماری وجود دارد، اما جایی مناسبتر از فضای باز معاونت در دانشگاه وجود ندارد و چنانچه سایر سازمانها فضایی مناسب در دسترس دارند بهعنوان محل عرضه در اختیار معاونت غذا و دارو قرار دهند
کمبود موجودی و بالا بودن تقاضا ، تأمین روزانه ، پلن های محدود و سهمیهای دلایل تمرکز در توزیع داروی بیماران کرونایی بود که شاهماری به آن اشاره و گفت: تا زمانی که موجودی مناسب نباشد با روش توزیع مویرگی کنترل و تهیه دارو برای همه بیماران ممکن نخواهد بود .
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: تا دیروز از دو یا سه تأمینکننده در طول روز با پیگیری مداوم دوز همون روز رو تأمین کردیم اگر توزیع برای 12مرکز بیمارستانی خرد بشود زمانبر بودن توزیع مهمترین عامل در بروز کمبود در محیط خواهد بود و تعداد محدود دارو هم مزید بر علت بوده و خیلی از بیماران یا دارو به دستشان نخواهد رسید یا دارو رو با تأخیر چندروزه دریافت خواهند کرد.
وی اتحاد تصمیم توزیع متمرکز را به علت عدم امکان تأمین دارو در بیمارستانهای استان دانست و خاطرنشان کرد: همونطور که گفتم یکراه حل موقت است . ما به دنبال اصلاح نواقص و رویه هستیم و تمرکززدایی سیاست اصلی ماست اما در برخی مواقع به لحاظ علمی و تجربی ناگزیر به اقدام متمرکز هستیم و فرصت آزمونوخطا هم نداریم چون بحث سلامت و جان مردم مطرح است.
انتهای پیام/180/ش