عواقب پرسه‌زنی ‌در روزهای بحرانی کرونا / نفس‌های نصف‌ جهان‌‌ به شماره افتاد / رکورد ابتلا به کرونا در اصفهان شکسته شد

عواقب پرسه‌زنی ‌در روزهای بحرانی کرونا / نفس‌های نصف‌ جهان‌‌ به شماره افتاد / رکورد ابتلا به کرونا در اصفهان شکسته شد

گروه  استان‌ها- به درماندگی رسیده‌ایم، روزهایی که کرونا هر روز تعداد زیادی از همشهریان‌مان را به کام خود می‌کشد؛ نفس‌های نصف‌جهان‌مان به شماره افتاده است و اگر به رفتار اشتباه خود در برابر این بیماری ادامه دهیم باید به تلخی‌های بیشتری بیندیشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، زمانی که کرونا وارد کشور شد تصور نمی‌کردیم روزانه تعداد زیادی از هم‌وطنان‌مان را به کام خود بکشاند، اما هر روز که گذشت هم به تعداد مبتلایان و هم مرگ و میرها افزوده شد به طوری که وضعیت تلخ، نگران‌کننده و دشواری را برای ما ایجاد کرده است.

اینکه دقیقا چه شد و چه کسی یا چه کسانی سبب شدند به این روزها برسیم چیزی است که همه ما از آن آگاهی داریم؛ مجموعه‌ای از عوامل دست به دست هم داد تا با وجود تمام هشدارها و سفارش‌های کادر درمان در مهار بیماری کرونا ناتوان باشیم و روزانه شاهد از میان رفتن عده زیادی از هم‌وطنان باشیم. اهمیت ندادن به مسائل بهداشتی و اجتماعی مانند استفاده نکردن از ماسک و دستکش، عدم شست‌وشوی مرتب دست‌ها، حضور بی‌دلیل در خیابان‌ها و بازارها، رعایت نکردن فاصله اجتماعی، رفتن به مهمانی و دورهمی، مسافرت  و حتی لجبازی با دیگران سبب شد تا کرونا نه تنها کم نشود که افزایش بی‌سابقه‌ای نیز داشته باشد به طوری که رکورد خودمان را نیز شکستیم.

علاوه بر قصوری که از جانب ما به عنوان شهروند صورت گرفته کم‌کاری برخی دستگاه‌ها و مسئولان نیز مزید بر علت شد تا این آمار با هم به طرز بی‌رحمانه‌ای بالا برود.

شهروندانی که از همدیگر گلایه دارند؛ هرکس از خانواده خود مراقبت کند مشکل برطرف می‌شود

غفاری یکی از شهروندان اصفهانی که در ماه‌های ابتدایی ورود کرونا به این بیماری مبتلا شده بود، در مورد افزایش آمار و اینکه چه کسی را مقصر می‌داند به خبرنگار تسنیم گفت: من همان اول به این بیماری مبتلا شدم، در یک مهمانی شلوغ شرکت کردم و واقعا فکر نمی‌کردم مبتلا شوم، اما چند نفر ازما در آن مهمانی کرونا گرفتیم و فهمیدم که این بیماری با هیچ‌کس شوخی ندارد، بعد از آن که خوب شدم تمام تلاشم را کردم تا دیگر مبتلا نشوم و از خانواده‌ام نیز محافظت می‌کنم و به هیچ وجه بچه‌هایم را بیرون نمی‌برم. اما مدتی است که اوضاع کرونا در کشور و در استان ما اصلا خوب نیست و نمی‌دانم اگر همین طور پیش رود چه اتفاقات دیگری قرار است بیفتد.

رضوانی از دیگر شهروندان اصفهانی نیز گفت: خیابان‌ها و بازارها پر از مردم است، باورم نمی‌شود این حجم شلوغی در دوران کرونا؛ من یک فروشنده هستم و به خاطر شغلم مجبورم بیرون باشم اما شاهدم که خیلی از مردم واقعا بدون دلیل و بدون داشتن کار واجب به خیابان آمده‌اند.

احمدی نیز گفت: من مغازه آجیل و خشکبار دارم، روزانه مشتریان زیادی دارم که بدون ماسک به آنها خدمتی نمی‌کنم، اما به همه آنها می‌گویم شما فقط از خودت و خانواده‌ات محافظت کن، آن زمان می‌بینی که کرونا چطور پایین می‌آید، مشکل اینجاست که بیشتر مردم به خودشان هم رحم نمی‌کنند. من نمی‌گویم همه؛ اما تعداد قابل توجهی از مردم بی‌دلیل بیرون می‌آیند، ماسک نمی‌زنند، فاصله‌گذاری را رعایت نمی‌کنند و حتی سفر و دورهمی می‌روند، این ظلم بزرگی در حق کادر درمان و مردمی است که رعایت می‌کنند.

به فکر بیماران و سالمندان باشیم؛ کمی سختی را تحمل کنیم تا عزیزان‌مان زنده بمانند

ساجده که زنی مسن است و دیابت دارد نیز گفت: ما که بیماری زمینه‌ای داریم باید خیلی بیشتر مراقب باشیم تا مبتلا نشویم، اما متاسفانه مردم اصلا رعایت نمی‌کنند، من جوان‌های زیادی را می‌بینم که ماسک نزده به خیابان آمده‌اند، به هرکسی که می‌بینم تذکر می‌دهم اما بعضی‌ها مسخره می‌کنند. متاسفانه وضعیت اصفهان سیاه‌تر از سیاهی است، نمی‌دانم چه باید بشود که تدابیر بیشتری برای کاهش آن بیندیشند، از ستاد مقابله با کرونا خواهش می‌کنم محدودیت‌های بیشتری در نظر بگیرد.

سپیده مرادی گفت: من از همکارم کرونا گرفتم، او به مسافرت رفته بود و وقتی که برگشت هم خودش مبتلا شد هم چند از ما را مبتلا کرد، چرا ما باید به پای گناه دیگران بسوزیم، تقصیر ما که رعایت کردیم اما مبتلا شدیم چیست، چرا مردم اهمیتی به حقوق دیگران نمی‌دهند.

زنده‌دل نیز گفت: علاوه بر مردم، از مسئولان هم انتظار می‌رود اقدامات پیشگیرانه زیادی برای مهار کرونا انجام دهند، هرچه لازم است را در مشورت با دانشگاه علوم پزشکی و متخصصان این موضوع به کار گیرند، تعطیلی بعد از ساعت 6 شاید تاثیر کوچکی داشته باشد، اما مردم هنوز هم در بازارها و خیابان‌ها هستند و وقت‌گذرانی می‌کنند.

تعطیلی یک ماهه فعالیت اصناف در اصفهان و جریمه 500 هزارتومانی برای متخلفان

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان گفت: فعالیت مشاغل این استان به جز صنوف گروه یک مربوط به مایحتاج عمومی و مراکز تهیه و توزیع لوازم بهداشتی و درمانی، از بیستم آبان به مدت یک ماه تا ساعت 18 محدود می‌شود.

 حجت الله غلامی افزود: محدودیت فعالیت مشاغل در سایر شهرستان‌های استان با نظر ستاد استانی مورد بررسی خواهد گرفت.

 وی تصریح کرد: درباره تردد خودروها در سطح شهر در جلسه ستاد ملی مطرح و مقرر شد محدودیت‌ها از ساعت 21 تا 4 صبح اعمال شود، اما استثناهایی به لحاظ ترددهای ضروری مشاغل خاص توسط قرارگاه عملیاتی کرونا تا هفته آینده بررسی و محدودیت ترددها اعمال خواهد شد. با تصمیم گیری در خصوص ترددها متخلفان 500 هزار تومان جریمه خواهند شد.

 شرایط اضطرار ناشی از کرونا برای حمایت از کادر درمان در نظر گرفته شود

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با شتاب گرفتن روند صعودی ابتلای مردم به بیماری کرونا از مرداد امسال تا کنون در شرایط اضطرار قرار داریم و باید از همه امکانات موجود برای خدمات‌رسانی استفاده کنیم اما در این کار نیازمند حمایت همه مسئولان به‌ویژه بخش قضایی هستیم.

 بهروز کلیدری اظهارداشت: ما در شرایط فعلی که تعداد بیماران بستری شده و بدحال کرونایی در حال افزایش است نمی‌توانیم به همه بیماران که مراجعه می‌کنند خدمات فوق تخصصی پزشکان متخصص ریه را ارائه دهیم بنابراین ناچار به سطح‌بندی خدمات و استفاده از همه امکانات موجود چه پزشک و چه پرستار هستیم.

مردم و مجموعه‌های داخل استان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند

 وی با تاکید بر اینکه از مردم انتظار داریم تا این مساله را درک کنند که کادر درمان با همه توان خود در حال خدمت‌رسانی در شرایط شیوع کرونا هستند، گفت: مدتی قبل با دادستان و مسئولان نظام پزشکی اصفهان در این زمینه جلسه‌ای داشتیم و از مسئولان قضایی خواستیم که چنانچه در آینده مسئله یا شکایتی در این زمینه مطرح شود آنها به شرایط اضطرار ناشی از شیوع بالای کرونا توجه کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر لزوم نظارت بر مجموعه‌های مختلف استان درباره رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی خاطرنشان کرد: انتظار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان این است که همه مجموعه‌های داخل استان که در حال ارائه خدمت به مردم هستند، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

 وی در مورد افرادی که به بیماری کرونا مبتلا هستند اما قرنطینه خانگی را رعایت نمی‌کنند، گفت: اوایل شیوع بیماری کرونا بر برخورد با این افراد تاکید شد اما تاکنون عملیاتی نشده است و امیدواریم که این موضوع مورد توجه مسئولان قضایی و نظارتی قرار گیرد.

به نظر می‌رسد که در حال حاضر تنها راهی که برای کاهش بیماری کرونا وجود دارد رعایت بهداشت و فاصله‌گذاری اجتماعی است تا از مبتلا شدن پیشگیری کنیم و ما نیز به صف انتظار بستری در بیمارستان نمانیم که دردناکتر از چیزی است که در تصورمان می‌گنجد.

دست از لجاجت برداریم و هرچه لازم است برای پیشگیری از کرونا انجام دهیم، هیچ چیز بهتر از آرامش خانه و مبتلا نشدن نیست، فضای بیرون را برای شاغلان و کسانی که کارهای ضروری دارند باز بگذاریم تا آلودگی کمتری در کمین‌شان باشد. یادمان باشد که بیمارستان‌ها گنجایشی ندارند و کادر درمان آنقدر درمانده و خسته شده‌اند که سکوت اختیار کرده‌اند. چرا با رعایت نکردن جان خود و دیگران را به خطر می‌اندازیم، این سئوال را به خودمان پاسخ دهیم.

انتهای پیام/164/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon