اصفهان| تذکر به وزیر اقتصاد در مورد دستگاه‌های پُز اضافه؛ ۲۵۰ هزار کارتخوان غیرمجاز در کشور وجود دارد

اصفهان| تذکر به وزیر اقتصاد در مورد دستگاه‌های پُز اضافه؛ 250 هزار کارتخوان غیرمجاز در کشور وجود دارد

گروه استان‌ها- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در کشور ۲۵۰ هزار کارتخوان غیرمجاز داریم گفت: به وزیر اقتصاد در مورد دستگاه‌های پُزی که استفاده نمی‌شود تذکر می‌دهم.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، رسالت‌های بسیج دانشجویی گسترده بوده و نگاه این مجموعه، نقش‌آفرینی در تمامی و عرصه‌ها و نه تنها در دانشگاه است، از این‌ رو اعضای فعال و جوان بسیج دانشجویی با مدل‌های مختلف و به‌ویژه با مدل مسئله‌محوری با تشکیل هسته‌های تخصصی به بررسی و برنامه‌ریزی مسائل و مشکلات سطح جامعه می‌پردازند.

یکی از زیرمجموعه‌های بسیج دانشجویی استان اصفهان شورای تبیین مواضع است که نخبه‌های بسیج دانشجویی با توجه به تخصص خود در دانشگاه‌ها هسته‌های تخصصی را تشکیل داده و به پیگیری و حل مسائل مختلف بصورت تخصصی و حرفه‌ای می‌پردازند و مواضعی که بسیج دانشجویی در مورد مسائل مختلف استان باید اتخاذ و طرح کند، در این شورا تصمیم‌گیری می‌شود.

بر این اساس جلسه شورای تبیین بسیج دانشجویی استان اصفهان با حضور مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تشکیل شد و اعضای این شورا با طرح مسائل و مطالبه‌گری‌های خود در حوزه اقتصاد از توصیه‌های وی به عنوان یک استاد دانشگاه استفاده کرده و همچنین در رابطه با اقدامات مجلس در این حوزه اطلاعاتی کسب کردند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با حضور خود در بسیج دانشجویی و تاثیر فعالیت‌های بسیجی در اتفاقات کاری و اجتماعی خود اظهار داشت: بسیج دانشجویی یکی از دوران‌های خیلی خوب و تاثیرگذار زندگی من بوده و حضور و فعالیت در یک تشکل دانشجویی و انقلابی در دانشگاه مسبب بسیاری از اتفاقات موثر زندگی من بوده‌ است.

وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که اکنون همکار من در مجلس بوده یا در سازمان‌های دیگر مشغول هستند و تعامل داریم، همان دوستان من در بسیج دانشجویی هستند این جمع‌ها و دورهم بودن‌ها را قدر بدانید و با کار تشکیلاتی به معنای واقعی در آینده‌ای نه‌ چندان دور برای حل مشکلات جامعه با شما نیز همکاری خواهیم داشت.

طغیانی با اشاره به تاثیر تحریم‌ها در اقتصاد کشور در وضع کنونی بیان کرد: مجلس یازدهم در ایامی آغاز به کار کرد که شرایط کشور خاص بوده و فشاری که در این دوران به اقتصاد کشور وارد شده‌ است، با توجه به مطالعات من در تاریخ، تحریم‌های اقتصادی در دنیا بی‌سابقه است ضمن اینکه نسبت به تجربه قبلی ما در سال‌های ابتدایی دهه 90 هم متفاوت بوده و عملا فشار تحریم روی اقتصاد از آن دوران هم بیشتر است.

وی افزود: بخشی از این مشکلات به‌دلیل تجربه‌اندوزی دشمن در اعمال تحریم و بخش دیگر آن به‌ دلیل نگاه ساده‌انگارانه ما است یعنی تجربیات و راه‌هایی که در تحریم‌های قبلی از آن‌ها بهره می‌بردیم را به‌دلیل اینکه خیال می‌کردیم تحریمی صورت نخواهد گرفت، بستیم پس می‌توان گفت که بی‌تدبیری در عدم استفاده از تجربیات قبلی یکی دیگر از دلایل فشار بیشتر تحریم‌ها بر اقتصاد کشور است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با ذکر مثالی در ارتباط با بی‌تدبیری در حفظ روابط و فکر روز مبادا برای اداره اقتصاد کشور تصریح کرد: در تحریم‌های قبلی از ظرفیت یکی از بانک‌های چینی برای نقل و انتقالات مالی استفاده می‌کردیم و این موضوع خیلی خوب بود ولی در دوران برجام و بعد از آن، دولت ارتباط خود را با تخریب کرد تا جایی‌که پیمانکاران چینی را حتی در جلسه‌ای در حوزه نفت و گاز راه نداده و وزیر نفت با خیال عدم برگشت تحریم‌ها از هر گونه همکاری با چین امتناع ورزید در نتیجه چین در این دوران تحریم حداقل همکاری را با ایران داشته ‌است.

وی افزود: از زمان تهدید تا اجرا کردن خارج شدن ترامپ از برجام، ما ذخایرمان را استفاده کرده و متاسفانه با ریخت و پاش و نادانی مانند به حراج گذشتن 20 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی یا طلاهای انباشته شده در کشور همه آن‌ها را حیف کردیم و در سال 98 رفته‌ رفته این اندوخته‌ها به انتها رسید و تقریبا درآمدی که داشتیم را خرج کردیم و این خوب بود و همچنین در پایان سال 98 یک ثبات نسبی در بازارها وجود داشت، تورم کاهنده شده و نرخ ارز تقریبا دارای تثبیت بوده و جهش آن چنانی نداشتیم.

طغیانی در ارتباط با تاثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد ایران اظهار داشت: در انتهای سال 98 اقتصاد کشور با کرونا مواجه شد که من این اتفاق را در زبان عامیانه "قوز بالای قوز" می‌دانم چرا که علاوه‌ بر تحریم، کرونا هم باعث مشکلات اقتصادی شده و عملا در ماه‌های فروردین تا تیر سال 99 حدود 40 درصد کاهش صادرات غیرنفتی داشتیم و این اتفاق باعث به هم خوردن تعادل اقصاد کشور شده و تقاضای ارزی بر درآمدها غلبه کرده‌ است.

وی ادامه داد: جو روانی اقتصاد کشور این وضعیت را تشدید کرده‌است یعنی عرضه به خاطر انتظاراتی که نسبت به بالا رفتن نرخ ارز اتفاق افتاده کمتر شده و تقاضا افزایش یافته‌است؛ متاسفانه مسائل از جهش نرخ ارز شروع شده، سپس باعث بالا رفتن هزینه تمام شده کالاها و خدمات و افزایش نقدینگی در بازارهای مختلف شده و در نتیجه گرانی‌های عجیب به زندگی مردم تحمیل می‌شود و متاسفانه این مسائل تصویری از فضای اقتصادی ایران است.

محسن خزایی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان در ادامه جلسه با اشاره به فعالیت‌های هسته اقتصادی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی اظهار داشت: ما در قرارگاه مبارزه با کرونای شهید سلیمانی به رصد مطب‌های پزشکی پرداختیم و متاسفانه با آمار بالایی از دریافت وجه نقد مواجه هستیم و این دریافت وجه نقد بیشتر به‌ دلیل مسائل مالیاتی است که دریافت شده و استفاده از دستگاه‌های پز محدود است و درخواست ما پیگیری جدی این قضیه بوده و سوال ما این است که چرا سلامت مردم در این حوزه‌های کرونایی گروگان شفافیت‌های مالیاتی شده ‌است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با این موضوع و نظام مالیاتی گفت: ساماندهی معافیت‌های مالیاتی و مشکلات نظام مالیاتی باید مورد بررسی قرار گیرد برای مثال به بخش فرهنگ و هنر معافیت مالیاتی تخصیص داده شده ‌است در صورتی‌ که بعضی از بخش‌های هنری کاملا یک تجارت بوده و کاری در حوزه تقویت بنیان‌های فرهنگی نظام انجام نمی‌دهد.

وی ادامه داد: هم‌ اکنون در نقطه‌ای قرار داریم که قانونی تحت عنوان "سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی" باید اجرا شود، این قانون در مجلس دهم تصویب شده و به سازمان امور مالیاتی برای راه‌اندازی سامانه مودیان و اجرای این قانون مهلت داده و باید تمام پایانه‌های فروشگاهی که مرتبط با سامانه مودیان نیستند بسته شوند.

طغیانی با اشاره به تخصیص مالیات به دستگاه‌های کارتخوان اظهار داشت: در کشور 250 هزار کارتخوان غیرمجاز داریم و سازمان امور مالیاتی مدعی است که بستن این کارتخوان‌ها تبعات دارد چرا که بعضی از افراد با پولی که ازطریق این کارتخوان به دست می‌آورند، زندگی می‌کنند و اوضاع اقتصادی اجازه نمی‌دهد که معیشت این خانواده‌ها را دچار مشکل کرد.

وی افزود: روند بستن کارتخوان‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که تک تک پرونده این کارتخوان‌ها بررسی شده و برای مثال اگر 5 دستگاه به‌ نام یک فرد بوده و فقط 2دستگاه توسط این فرد استفاده می‌شود، باید 3 دستگاه دیگر بسته شود و در این مورد به وزیر اقتصاد تذکر می‌دهم اما به‌دلیل وجود مسائل متفاوت در این رابطه فکر نمی‌کنم به نتیجه مطلوب برسیم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی در رابطه با قانون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی عنوان کرد: وقتی شما با یک کارت اعتباری از یک فروشگاه خرید می‌کنید، علاوه‌ بر دستگاه کارتخوان فروشگاه کار شما هم یک پرونده مالیاتی داشته و با انجام این خرید، تراکنش در پرونده برای شما و فروشگاه ثبت می‌شود و در پایان سال تمام تراکنش‌ها ثبت و دسته‌بندی شده و میزان مالیات قابل پرداخت به رئیس فروشگاه اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: برای پرداخت پول نقد هم باید فاکتور الکتریکی ثبت شود؛ اجرای این قانون خیلی خوب است ولی در هنگام اجرای آن باید به مسئله معیشت بعضی از خانواده‌ها با استفاده از کارتخوان‌ها توجه کرد.

طغیانی در رابطه با مسئله مطرح شده در حوزه مطب پزشکان و پرداخت وجه نقد تصریح کرد: جریان مطب‌ها با اجرای قانون حل خواهد شد چرا که هر پایانه یک کد در سازمان امور مالیاتی دارد و برای پرداخت وجه نقد نیز یک طرح در حال بررسی است با عنوان "حکمرانی ریال" که در تکمیل و رفع نواقص قانون مبارزه با پولشویی مطرح شده و طی این طرح کلیه افردی که فعالیت تجاری انجام می‌دهند، باید حساب بانکی خود را در بانک مرکزی به حساب تجاری تبدیل کنند.

 وی خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح حساب شخصی سقف تراکنش داشته و اگر افراد درخواست تراکنش مازاد بر این سقف داشته‌ باشند باید به سازمان مبارزه با پولشویی رفته و اعلام کنند که کار غیرقانونی انجام نمی‌دهند و اگر فعالیت افراد به صورت بیزینسی است، سقفی برای تراکنش وجود ندارد ولی حساب به سامانه‌های امور مالیاتی وصل می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور تشکل‌های دانشجویی و انقلابی در حل مسائل کشور تصریح کرد: در تهران مجموعه‌های انقلابی و دانشجویی بسیار یار و مددکار مجلس بوده و حتی در اجرای طرح‌ها در کمیسیون ایده‌پردازی و اعلام نظر می‌کنند ولی متاسفانه این جریان در اصفهان اتفاق نیفتاده و اگر بچه‌های اصفهان هم قصد حل مسائل استانی و کشوری و همچنین کمک به مجلس را دارند، بهتر است با مدیران و اعضای تشکل‌هایی از قبیل شبکه تحلیل‌گران اقتصاد مقاومتی دانشگاه علم و صنعت، مجموعه ایتان دانشگاه تهران، مجموعه حکمرانی دانشگاه شریف و مرکز رشد دانشگاه امام صادق جلسه مشورت داشته و از تجربیات آن‌ها استفاده کنند.

وی ادامه داد: به‌ نظر من لازم است اتاق فکرها و هیئت‌های اندیشه‌ورز دانشجویی انقلابی که مدنظر مقام معظم رهبری هم است، شکل گرفته و روی یک موضوع متمرکز شده و کار عمیق و جدی روی آن انجام شود چرا که نیاز اصلی کشور ما همین است.

طغیانی با اشاره به آموزش تئوری در دانشگاه‌ها اظهار داشت: متاسفانه عمق دانش کاربردی در دانشگاه‌های ایران و به خصوص برای علم اقتصاد بسیار کم بوده و اسیر تدریس‌های تئوری بوده و فعالیت عملیاتی خوبی صورت نمی‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات کشور باوجود پیچیدگی‌هایی که دارد، با تدریس و نگاه تئوری حل نشده و کسانی می‌توانند به این موضوعات پیچیده کمک کنند که مدت زمان زیادی روی مسئله تمرکز و کار جدی انجام داده باشند و برای آن‌ها پیشنهاد و ایده خوب داشته باشند، با وجود این و ایجاد جریان رسانه‌ای می‌توان به حل مسائل کشوری پرداخت.

به‌گزارش تسنیم دانشجویان نخبه در شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی با برگزاری جلسات تصمیم‌گیری با حضور مسئولان یا نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای مسائل و مشکلات در سطح کشور برنامه‌ریزی کرده و نقش ویژه ایفا می‌کنند.

انتهای پیام/174/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon